Fenerbahçe 15’i Slokvakya’da arıyor!

Bu sezon çıktığı deplasman maçlarında gol yemeyen Fenerbahçe, Konferans Ligi'ndeki Spartak Trnava maçını da kazanarak galibiyet serisini 15'e çıkarmak istiyor. Teknik Direktör İsmail Kartal, karşılaşmaya ciddiyetle hazırlandıklarını söyledi.

Spor 5 Ekim 2023
Bu haber 7 ay önce yayınlandı
Fenerbahçe kafilesi Slokvakya'ya geldi.

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Konferans Ligi H Grubu ikinci maçında deplasmanda Slovakya’nın Spartak Trnava takımıyla karşılaşacak.Trnava kentindeki Antona Malatinskeho Stadı’nda oynanacak ve 22.00’de başlayacak müsabakayı Alman hakem Sascha Stegemann yönetecek. Stegemann’ın yardımcılıklarını aynı ülkeden Christian Gittelmann ve Christof Günsch yapacak. Karşılaşmada Florian Badstübner ise dördüncü hakem olarak görev alacak.

Sezona oldukça etkili bir başlangıç yapan Fenerbahçe, Süper Lig ve Avrupa’da oynadığı 14 resmi maçı da kazandı. Gruplarda oynanan ilk karşılaşmalarda sarı-lacivertliler, Danimarka temsilcisi Nordsjaelland’ı 3-1 yenmişti. Spartak Trnava ise deplasmanda Ludogorets’e 4-0 mağlup olmuştu.

Ali Koç dört hakem ismi verdi: Manipülasyon var, yayıncı işin içinde!Ali Koç dört hakem ismi verdi: Manipülasyon var, yayıncı işin içinde!

Avrupa’da 262. maç

Slokvaya’daki karşılaşma Fenerbahçe’nin Avrupa kupalarındaki 262. maçı olacak. Sarı-lacivertliler Avrupa kupalarında çıktığı 261 maçta 102 galibiyet aldı, 55 beraberlik ve 104 mağlubiyet yaşadı. Fenerbahçe, söz konusu müsabakalarda rakip fileleri 350 kez havalandırırken, kalesinde ise 370 gol gördü.

Fenerbahçe deplasmanda gol yemedi

Fenerbahçe, bu sezon konuk olduğu Süper Lig ve Avrupa maçlarında kalesinde gol görmedi. Sarı-lacivertliler, elemelerde Zimbru’yu 4-0 ve Maribor’u 3-0 ile geçerken, play-off’ta Twente’yi 1-0 yendi. Süper Lig’de ise diplasmandaki Samsunspor, Ankaragücü ve Alanyaspor karşılaşmaları gol yemeden kazanıldı.

Fenerbahçe ve Galatasaray maçlarına tecrübeli hakemlerFenerbahçe ve Galatasaray maçlarına tecrübeli hakemler

Son 19 Avrupa maçında tek mağlubiyet

Kanarya, geçen sezondan bu yana oynadığı Avrupa maçlarında sadece geçen sezon Avrupa Ligi’ni kazanan Sevilla’ya 2-0 yenilldi. Söz konusu süreçte 19 maça çıkan Fenerbahçe, 15 galibiyet ile 3 beraberlik elde etti.

Miha Zajc kadroda

Fenerbahçe’nin Slovakya’ya giden kadrosunda uzun süredir kadroda bulunmayan Miha Zajc yer aldı. Kadro şöyle: Dominik Livakovic, İrfan Can Eğribayat, Furkan Onur Akyüz, Bright Osayi-Samuel, Alexander Djiku, Serdar Aziz, Rodrigo Becao, Yusuf Akçiçek, Ferdi Kadıoğlu, Jayden Oosterwolde, Miguel Crespo, Fred, İsmail Yüksek, Mert Hakan Yandaş, Miha Zajc, Sebastian Szymanski, Joshua King, Ryan Kent, Dusan Tadic, Edin Dzeko, Umut Nayir, Michy Batshuayi.

İsmail Kartal ve Joshua King beraber basın toplantısı yaptı.

Kartal: Samandıra’da bunu yasakladım

Fenerbahçe’de Teknik Direktör İsmail Kartal maç öncesi düzenlediği basın toplantısında Trnava’yı iyi analiz ettiklerini söyledi. Kartal, “Buraya gelirken son lig maçından moralli geldik. Kazanarak geldik. Trnava’yı çok iyi analiz ettik. Dersimize çalıştık. 17 maç yaptılar. 8 galibiyet, 5 beraberlik 4 mağlubiyet, 33 gol atıp 21 gol yediler. Biz de bu rakibe karşı iyi mücadele edip iyi oynayarak üç puanla ayrılmak istiyoruz. Gruptan lider olarak çıkmak istiyoruz” dedi. “Trnava maçında rotasyon olacak mı?” sorusuna cevap veren Kartal şunları söyledi: “Bütün oyuncularımızın taktik anlamdaki bütün organizasyonumuza önem veriyoruz. Oyunun geneline baktığımızda akan oyunda ve duran toplarda herkes her an gol atabilir. Oyuncularla toplantı yapacağım. Sabah karar vereceğim.”

Fenerbahçe şampiyon gibi başladı!Fenerbahçe şampiyon gibi başladı!

Her maçı kazanmak için çıkmak istediklerini belirten Kartal, “Geçmişte yaptığımız basın toplantılarındada söyledim. 14’te 14, 20’de 20, 30’da 30’a bakmıyorum. Samandıra’da bunu yasakladım. Her maçı kazanmak için çıkacağız. Geriye dönük çok fazla yaptıklarımıza bakmayacağız. İlk maçımız sezonun en önemli maçıdır” dedi. 6 deplasman maçında gol yemediklerinin hatırlatılması üzerine Kartal, şöyle konuştu: “Takım savunması. Oyuncularımın her maça ne kadar ciddiyetle hazırlandığını gösteriyor. Daha önce de söylemiştim. Maç kazanmak istiyorsanız gol yemeyeceksiniz. Şampiyon olacaksanız az gol yiyeceksiniz.”

Fenerbahçe'nin gol sevincindeki anmadan vahşet çıktı!Fenerbahçe’nin gol sevincindeki anmadan vahşet çıktı!

King: Hocamı zorlamak istiyorum

Fenerbahçeli futbolcu Joshua King ise “Buraya galibiyet için geldik. 14’te 14 yaptık. Amacımız maçı galibiyetle tamamlamak olacak” dedi. Şoförünün ölmesi hakkında konuşan King, sözlerine şöyle devam etti: “Bu hafta içerisinde kötü bir olay yaşadım. Hayatta ne olursa olsun, biz sahada elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Üzücü bir haftaydı. Hem Murat’ın hem de benim ailem için üzücü bir haftaydı.”
Sabırlı bir futbolcu olduğunu söyleyen King, “Geçmiş senelere kıyasla, süre olarak çok daha az oynadığım bir dönem oldu. Ben, sabırlı bir futbolcuyum. Hocam bana bu şansı verdiğinde, takımıma yardımcı olmak istiyorum. Tabii ki hocamızın kararı. Ben, şu anda sabırla çalışmalarımı sürdürüyorum” dedi.Norveçli futbolcu, konuşmasına şöyle devam etti: ”Rekabetin her türlüsü takım için faydalıdır. Benim amacım hocamı zorlamak. Kendimi iyi bir şekilde göstermek istiyorum. En iyisini ortaya koymaya çalışan bir futbolcuyum. Takımda çok fazla katileli oyuncular var. Takım olarak asıl isteğimiz maçlarımızı kazanmak. Takımda güzel bir rekabet var. Bu rekabet unsuru da oyuncuların kendilerini geliştirmesi için önemli bir unsur. İyi bir performans sergilemezseniz sizin yerinize başka takım arkadaşınız performans sergileyecektir.”

Luan Peres’in nisan-mayıs aylarında iyileşmesi bekleniyor.

Luan Peres ameliyat oldu

Öte yandan Fenerbahçe’nin Brezilyalı oyuncusu Luan Peres sol dizinden ameliyat edildi. Sarı-lacivertli kulüpten yapılan açıklamada, “Oyuncumuz Luan Peres, Almanya’nın Münih şehrinde sol dizinden başarılı bir operasyon geçirmiştir. Tedavi ve rehabilitasyon süreci başlayan oyuncumuza ‘geçmiş olsun’ dileklerimizi iletiyoruz” denildi.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.