Fenerbahçe Adana’dan lider döndü

Sakatlıklar ve İsmail Yüksek'in cezası nedeniyle korkarak gittiği Adana deplasmanında Fenerbahçe net pozisyonları değerlendiremedi. Maç 0-0 biterken sarı lacivertliler averajla milli araya lider girdi.

Spor 12 Kasım 2023
Bu haber 6 ay önce yayınlandı
Fenerbahçe, geçen hafta kaptırdığı liderliği Adana'da geri aldı.

Fenerbahçe, geçtiğimiz hafta kaptırdığı liderliği geri almak adına Adana Demirspor deplasmanına çıktı. Sarı-lacivertliler Trabzonspor’a kaybedip 19’da 19’luk serisinden olmuş, hafta içi de Ludogorets’e yenilerek üst üste 2 yenilgi almıştı. Amaç kötü gidişe son vermek, ligin en zorlu deplasmanlarından birinden çıkmak ve Hatayspor’a kaybeden Galatasaray’ı milli ara öncesi geride bırakmaktı. Sakatlıkların fazla olduğu Kanarya’da stoper ikilisi Oosterwolde-Samet, orta saha ikilisi Crespo-Zajc şeklindeydi.

Kanarya maça atak başladı. 10 ile 15. dakikalar arasında Szymanski, Dzeko gibi isimlerin kaleyi denemelerinde kaleci Ertaç iyi iş çıkardı. İlk yarı bittiğinde Ertaç’ın tam 8 kurtarışı vardı. Fenerbahçe, bu denli baskın oynadığı ve pozisyonlara girdiği devreden gol çıkaramadı. İkinci yarıya daha iyi başlayan takım Adana Demirspor oldu. Gravillon’un uzaklardan şutu üst direkte patladı. Ancak ilk bölümden sonra Fenerbahçe yine dengeyi buldu. Edin Dzeko’yla bulduğu fırsatları değerlendiremeyen Kanarya, 85. dakikada Dusan Tadic’le öne geçti ancak gol, pası veren Michy Batshuayi’nin ofsaytta olmasından dolayı geçerli sayılmadı. Karşılaşma başladığı gibi bitti.

Galatasaray Fenerbahçe’yi son dakika golüyle geçtiGalatasaray Fenerbahçe’yi son dakika golüyle geçti

Fenerbahçe bu sezon ilk kez bir Süper Lig maçından gol atamadan ayrıldı. Kanarya buna rağmen puanını 31’e yükseltti, averajla Galatasaray’ın önünde zirvedeki yerini geri aldı. Adana ise 22 puanla 3. sıradaki yerini korudu. Demirspor kalecisi Ertaç, 9 kurtarış yaptığı maçta Süper Lig kariyerinin bu alanda rekorunu kırdı.

“Oyunu domine ettik”

Fenerbahçe teknik direktörü İsmail Kartal, “Adana Demirspor takımı, kendi seyircisi önünde tüm maçlarını kazandı. İlk kez puan kaybetti. Ne kadar etkili olduklarını biliyorduk. Bu maça gerçekten çok iyi hazırlandık. Baştan sona kontrol bizdeydi. Oyunu domine ettik. Özellikle ilk yarıda 4-5 tane yüzde yüzlük pozisyonumuz vardı. Değerlendiremedik. İkinci yarıda yine aynı oyuna devam ettik. Rakibe hiç pozisyon vermedik, bir tane uzaktan şutları vardı. Pozisyon vermedik onun dışında. Oyuncularım çok iyi mücadele etti. Kazanmayı hak ettik ama golü bulamadık. Bu oyunun sonucunda aldığımız 1 puanla lider olarak milli araya gidiyoruz. Keşke birkaç gol atıp galibiyetle liderliği ele geçirseydik. Oynadığımız oyun, futbol beni çok mutlu etti. Oyuncularımın hepsini tebrik ettim.” değerlendirmesinde bulundu.

İsmail Kartal maçı kazanmayı hak ettiklerini belirtti.

Kartal sakatlıkları bahane olarak gösteremeyeceğini de vurguladı. Deneyimli isim oynanan futbolu “Futbolda puan kaybı olabilir. Bugün 1 puan aldık ve lider olduk. Biz oynadığımız futbola bakıyoruz. Adana Demirspor’a karşı kim burada böyle oynamış. Her maçı kazanacaksın diye bir kural yok. Bu uzun lig maratonu.” sözleriyle övdü. Kartal oyuncu değişikliklerini maçın gidişatı ve sakatlık riski olan oyunculara göre yaptıklarını da vurguladı.

Stoperde Samet’le beraber başarılı bir maç çıkaran Jayden Oosterwolde “Bu maçta Samet ile iyi iş çıkardık. Sakat oyuncular geri dönecektir ama onlar yokken biz sıkıntısız geçtik bu maçta. Çok fazla pozisyon ürettik. İstediğimiz sonuç bu değildi. Hala lideriz. Önemli olan da bu.” dedi. Maç içinde bir ara Younes Belhanda’yla gerginlik yaşayan genç oyuncu “Bu futbol. Futbol içerisinde bu tarz şeyler olur. Ateş yükselebilir ama maç sonunda tokalaşıp gülebiliyoruz. Sonuçta bu futbol.” değerlendirmesinde bulundu.

Fenerbahçe’de Oosterwolde günün başarılı isimlerindendi.

Adana Demirspor teknik patronu Patrick Kluivert maç sonrası “Ligdeki bütün takımlarda yetenekli futbolcular var, bazılarında daha fazla. Hatayspor, Galatasaray’ı yeniyor, gördük. Rekabeti yüksek, duyguların ve tutkuların yaşandığı bir lig. Bence Süper Lig’in rekabet seviyesi çok yüksek.” şeklinde konuştu. Kluivert ayrıca maçın hakkının beraberlik olduğunu da söyledi.

Maçın yıldızlarından Ertaç Özbir “Fenerbahçe önde çok iyi pres yaptı, bu yüzden baskılı oynayamadık. İlk 15 dakika iyi başlayamadık. Sonrasında oyunu dengeledik. Oyun gitgele döndü. Sonucunda 1 puan aldık. Gönül 3 puan isterdi ama içerideki namağlup serimizi devam ettirdiğimiz için mutluyuz.” değerlendirmesini yaptı.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.