Hatay’ın galibiyet hasreti Alanya karşısında sürdü

Mersin Stadyumu'nda Alanyaspor'u konuk eden Hatayspor sahadan 1-1'lik beraberlikle ayrıldı. Galibiyet hasreti 10 maça çıkan Hatay son 14 maçta bir galibiyetle yoluna devam etti.

Spor 24 Ocak 2024
Bu haber 3 ay önce yayınlandı
Hatay ve Alanya Mersin'de puanları paylaştı.

Süper Lig’de 22. haftanın açılış maçında Hatayspor, Mersin’de Alanyaspor’u ağırladı. Fatih Tekke ile bir ara girdiği küme düşme hattından tırmanan Alanyaspor, son 13 maçında bir kez kazanabilen Hatayspor’a karşı sahaya çıktı.

Volkan Demirel’in öğrencileri maça hızlı bir başlangıç yaptı. Kullanılan köşe vuruşunda ceza alanı dışına açılan topa gelişine vuran Rivas, meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu. Hatay 5. dakikada öne geçti. Ev sahibi ilk yarının genelinde oyun hakimiyetini sürdürürken Alanya devre sonunda yarattığı tehlikeden sonuç alamadı.

İkinci yarıya da hızlı başlayan Hatay’da 53. dakikada Dadashov’un kafa vuruşu direkte patladı. İlerleyen dakikalarda beraberlik arayışlarını hızlandıran Alanyaspor 85. dakikada penaltı kazandı. 89’da Oğuz Aydın’ın kullandığı penaltıda top ağlara gitti. Maç 1-1 sona erdi.

Hatayspor'da serbest düşüş sürüyor... Kasımpaşa mutluHatayspor’da serbest düşüş sürüyor… Kasımpaşa mutlu

Hatayspor’un galibiyet hasreti 10 maça çıkarken puanını 22’ye yükseltti. Alanyaspor ise bu beraberlikle 26 puana yükseldi.

Karşılaşma ardından konuşan Volkan Demirel “Bu takımı ben kurdum. Belki taraftarlar, bizi istemeyebilirler. Yapacak bir şey yok. Biz, bu takımı ayağa kaldırdık. Şimdi biraz düşüşte ama tekrardan ayağa kaldıracağız. Herhangi bir sıkıntı yok. Biz, ne yaptığımızı biliyoruz. Ligde kalmak istiyoruz. İlk 8 hafta tabii ki herkes şaşırdı, ‘Hatayspor çok iyi takım olmuş’ dediler. Bu da şundan dolayı oldu. Genç bir takımız, sezona heyecanlı bir giriş yaptık. Herkes, her takımı analiz ediyor. Bizi de analiz ettikleri taraf olunca, bir şekilde çözüldük” dedi.

Galatasaray tavan, Fenerbahçe taban yaptıGalatasaray tavan, Fenerbahçe taban yaptı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.