Fenerbahçe, Beşiktaş’ı ezdi geçti! İşte finalin adı…

Türkiye Kupası dörtlü finalinde Beşiktaş'ı 99-68 yenen Fenerbahçe ve Karşıyaka'yı 81-77 mağlup eden Anadolu Efes pazar günkü final maçında karşı karşıya gelecekler.

Spor 16 Şubat 2024
Bu haber 3 ay önce yayınlandı
Fenerbahçe Beşiktaş'ı farklı mağlup etti ve finalde Anadolu Efes'in rakibi oldu.

Bu sezonki Basketbol Türkiye Kupası dörtlü finaline Konya şehri ev sahipliği yapıyor. Anadolu Efes, Karşıyaka, Fenerbahçe ve Beşiktaş da sezonun ilk kupasını kazanmak için burada mücadele veriyor. İşte bu mücadelede yarı final maçları oynandı.

Günün derbi mücadelesinde Fenerbahçe ve Beşiktaş saat 21.00’de karşı karşıya geldiler. Sarı-lacivertliler karşılaşmaya üç sayılık atışlarla olağanüstü başladı. Henüz birkaç dakika içinde fark çift hanelere çıktı. Beşiktaş koçu Dusan Alimpijevic ilk devredeki iki mola hakkını birden ilk 10 dakika içinde kullandı. Buna rağmen takımının reaksiyon vermesini sağlayamadı. Kanarya ilk periyodu 32-8 önde bitirdi. Melih Mahmutoğlu’nun iyi başladığı mücadelede Tarık Biberovic ve Johnathan Motley ikinci yarıda bayrağı aldı ve Fenerbahçe farkı açmaya devam etti. Devre 61-28 sona erdi.

İkinci yarı ilk yarıya nazaran daha dengeli başlamış olsa da Fenerbahçe farkın azalmasına izin vermedi. Üçüncü çeyrek 79-46 son buldu. Son çeyrekte de farkın kapanmasına izin vermeyen Fenerbahçe, 99-68’le adını finale yazdırdı. Fenerbahçe’de Motley kenardan gelip 23 sayı atarken Tarık ve Wilbekin de 13’er sayıyla oynadılar. Beşiktaş’ta Marko Simonovic 19 sayı attı.

Thompson kenardan gelip şov yaptı, Warriors kazandıThompson kenardan gelip şov yaptı, Warriors kazandı

Günün ilk maçındaysa Anadolu Efes ve Karşıyaka kozlarını paylaştılar. İki takımın mücadelesinde ilk çeyreğe damgasını vuran oyuncu Shane Larkin oldu. Karşıyaka’da Vernon Carey’nin 12 sayı 5 ribauntluk performansına destek çıkan olmayınca lacivert-beyazlılar 23-16 önde geçti. İkinci çeyrekte de tutuk hücumunu açamayan Karşıyaka 36-30’la ikinci 20 dakikaya yenik girdi.

İkinci yarının başında Errick McCollum’un devreye gireceği sinyalleri vardı. Ancak Efes’te geri adım atma niyeti yoktu. McCollum’un üç tane üçlük attığı çeyrekte Karşıyaka bir ara öne geçse de Efes Tibor Pleiss’la skor üstünüğünü korudu ve son 10 dakikaya 57-56 önde girdi. Bu bölümde üst üste üçlüklerle farkı açan Efes dokuz sayılık üstünlüğü yakaladı. Ancak Jaylon Brown’la pes etmeye Karşıyaka oyunu bırakmadı. Farkı koruyan Efes maçı 81-77 kazandı ve adını finale yazdırmayı başardı. Shane Larkin maçı 23 sayı, 6 ribaunt, 5 asistle bitirdi. Tibor Pleiss 16 sayı ve 10 ribauntla oynadı. Karşıyaka’da McCollum 20 sayı atarken Vernon Carey 18 sayı ve 11 ribauntla mücadele etti.

Efes Karşıyaka’yı geride bırakıp finale yükselmeyi başardı.

Fenerbahçe ve Anadolu Efes arasında oynanacak final karşılaşması 18 Şubat Pazar saat 15.30’da aynı salonda oynanacak.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.