Fenerbahçe, Beşiktaş’ı ikinci yarıda kırdı

Fenerbahçe ilk yarıda zorlanmasına rağmen özellikle üçüncü periyottaki üstün oyunuyla Beşiktaş'ı 98-72 yendi. Sarı lacivertliler bir galibiyet daha alırsa Basketbol Süper Ligi'nde finale yükselecek.

Spor 1 Haziran 2024
Bu haber 1 ay önce yayınlandı
Fenerbahçe, Beşiktaş'ı mağlup ederek seride durumu 2-0'a getirdi.

Basketbol Süper Ligi play-off yarı final ikinci maçında Fenerbahçe ve Beşiktaş karşı karşıya geldi. İlk maçı kazanıp bu karşılaşmaya 1-0 önde gelen sarı-lacivertliler durumu 2-0’a getirmek, Beşiktaş ise Ataşehir’den saha avantajını alıp seriyi evine taşımak için parkeye çıktı.

Maç başında Fenerbahçe boyalı alandan etkili olurken Beşiktaş ise yay gerisinden isabetler buldu. Dengeli geçen çeyreğin son anlarında Mitchell’la öne geçen Beşiktaş ilk 10 dakikayı 24-22 üstün tamamladı.

İkinci çeyreğe Biberovic’in üçlüğüyle başlayan ev sahibi öne geçti. Periyodun sonlarında 6-0’lık seri yakalayan Fenerbahçe soyunma odasına 47-43 önde gitti.

İkinci yarıya da 9-0’lık seriyle başlayan Fenerbahçe savunmada da sertliği artırıp farkı birden yükseltti. Periyot sonunda Wilbekin’le yay gerisinden isabeti de bulan sarı-lacivertliler muhteşem geçirdiği üçüncü çeyreği 72-52 önde kapatıp son 10 dakikaya 20 sayılık avantajla girdi.

Son periyotta da rahat bir görüntü çizen ev sahibi ekip rakibini oyuna ortak etmedi ve maçtan 98-72 üstün ayrılarak seride 2-0 öne geçti. Fenerbahçe’de Nigel Hayes-Davis 20 sayı, 7 ribaunt, 3 asist; Scottie Wilbekin 19 sayı, 3 ribaunt, 2 asist; Tarık Biberovic ise 15 sayı, 2 ribauntla oynadı. Beşiktaş’ta Marko Simonovic’in 16, Jonah Mathews’un 15 ve Needham’la Mitchell’ın 10’ar sayılık performansları galibiyete yetmedi. Üç galibiyete ulaşacak takımın finale yükseleceği serinin üçüncü maçı 3 Haziran Pazartesi günü Beşiktaş ev sahipliğinde oynanacak.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Basketbol Süper Ligi'nde!Mersin Büyükşehir Belediyesi Basketbol Süper Ligi’nde!

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.