Fenerbahçe’den ‘5’ çayı!

Fenerbahçe, Kadıköy'de öğle maçında Rizespor'u adeta sahadan silerek 5-0 yendi ve İsmail Kartal yönetiminde 14. resmi maçında 14. galibiyetini aldı. Sarı lacivertliler liderlik koltuğunu Galatasaray'dan geri aldı.

Spor 2 Ekim 2023
Bu haber 7 ay önce yayınlandı
Dzeko'nun olağanüstü performansı dış basında da ses getirdi.

Maç öncesi Rizespor, sadece ilk hafta Adana Demirspor’a son dakika golüyle boyun eğdikten sonra bir daha yenilgi yüzü görmemiş Süper Lig’in 7. haftasına üçüncü sırada girmişti. Maç öncesi bir çok kişi hafta içi Başakşehir erteleme maçında yıpranan Fenerbahçe’nin karşılaşmada zorlanabileceğini düşünüyordu.

Fenerbahçe sordu: Mehmet Büyükekşi Galatasaray için Nihat Özdemir ile kavga etti mi?Fenerbahçe sordu: Mehmet Büyükekşi Galatasaray için Nihat Özdemir ile kavga etti mi?

Ancak ‘çay saati’nde ve yağmur altında yapılan Fenerbahçe – Rizespor maçında düşünülen olmadı. Sarı lacivertlilerin ezici bir oyun ortaya koydu. Kanarya, 61 kez rakip ceza alanı içinde topla buluştu, 11’i isabetli 23 şut çekti, 3.77 gol beklentisi yakladı, 20 kez 10’nun üstünde pas yaptı. Hucümda bu kadar üstün olan Fenerbahçe savunmada nasıldı? Rizespor’un gol beklentisi 0.24’te kaldı.
Kadıköy’deki gündüz maçına Fenerbahçe adeta 1-0 önde başladı. Kronometre 2. dakika 2. saniyeyi gösterirken Tadic’in asistinde Sebastian Szymanski kale sahası içinde sert bir vuruş yaparak takımını öne geçirdi. 5’te Szymanski’nin 21’de Dzeko’nun vuruşlarını Rizespor kalecisi Gökhan kornere çeldi. 23’te Rizespor’un kaleyi bulan tek şutu geldi. Sağ kanattan gelişen ortada ceza alanı içinde topla buluşan Varesanovic sert bir vuruş yaptı. Fenerbahçe kalecisi Livakovic topu çelmeyi başardı. Defans topu uzaklaştırdı.

Icardi'ye 'dur' diyen kaleci! Trabzonspor onu beğenmediIcardi’ye ‘dur’ diyen kaleci! Trabzonspor onu beğenmedi

Penaltı itirazları ve VAR’dan gelen gol iptali

38. dakikada gelişen Fenerbahçe atağında Szymanski yerde kaldı. Sarı lacivertliler penaltı kararı beklerken oyun devam etti. Aynı dakikada gelişen Fenerbahçe atağında Fred’in pasında Dzeko ağları havalandırdı. VAR devreye girdi hakem Cihan Aydın, pozisyonun başlangıcında Bright Osayi Samuel’in elle oynadığı gerekçesiyle golü iptal etti. Ardı ardına gelen iki karar Ülker Stadı’nda tansiyonun artmasına neden oldu. İlk yarının son dakikalarında Edin Dzeko kaleciyle karşı karşıya kaldığı pozisyonda topu auta gönderince ilk yarı 1-0 bitti.

Fenerbahçe'den VAR göndermesi: Mevsimler geçti!Fenerbahçe’den VAR göndermesi: Mevsimler geçti!

Fenerbahçe ikinci yarıya da golle başladı. 47’de Szymanski’nin ortasında savunmanın uzaklaştıramadığı topu önünde bulan İrfan Can Kahveci altı pas çizgisi üzerinden yaptığı vuruşla takımını öne geçirdi. İkinci golle iyice rahatlayan ve taraftarın desteğiyle baskısını younlaştıran sarı lacivertliler ardı ardına pozisyona girdi.

 Bir çok fırsat kaçıran Edin Dzeko, 62’de İrfan Can Kanveci’nin harika hareketlerle getirin al da at diye verdiği pası asiste çevirdi. Yaptığı güzel vuruşla farkı üçe çıkardı. Golden sonra İsmail Kartal oyuncu değişikliğine gitti. İrfan Can Kahveci ve Edin Dzeko yerleriniJoshua King’le Umut Nayir’e bıraktı. 75’te soldan aldığı topla hızla ceza alanına giren King’in vuruşu defanstan sekip Dusko Tadic’in önünde kaldı. Sırp futbolcu, topu boş kaleye göndererek skoru 4-0 yaptı. Kanarya’nın gol iştahı son dakikalarda da bitmedi. 90’da Tadic’in vuruşu kaleci Gökhan çeldi, Umut Nayir’in dönen topa müdahalesini de Rizespor file bekçisi çıkarmayı başardı. 90+1’de Ferdi Kadıoğlu’nun vuruşu yan direkten geri geldi. 90+3’te oyuna son dakikalarında giren Mert Hakan Yandaş’ın ortasında Joshua King bakarak güzel bir kafa vurarak maçın sonucunu ilan etti: 5-0.

Maç bittiğinde Fenerbahçe, yedinci maçında yedinci galibiyetini almanın ve bir gün aradan sonra tekrar liderlik koltuğuna oturmanın mutluluğu vardı.

Fenerbahçe’den Szymanski paylaşımı

Karşılaşmanın 2. dakika 2. saniyesinde golünü atan Sebastian Szymanski aynı zamanda Süper Lig’de yeni sezonunda en erken golünü atmış oldu. Fenerbahçe’den Polonyalı futbolcu için için bir paylaşım geldi. Sarı lacivertliler, sosyal medya hesabından bir klavye paylaştı ve sadece ‘skorer’ yazan harfleri açık bıraktı. Paylaşımda ise “Szymanski’nin Klavyesi” denildi.

İsmail Kartal, Fenerbahçe tribünleri tarafından çağrılarak alkışlandı.

İsmail Kartal: Ali Koç hafta içi hakemler hakkında açıklama yapacak

Fenerbahçe’nin teknik direktörü İsmail Kartal, maç sonrası yaptığı açıklamada Rizespor’un ligin en genç ve en çok koşan takımlarından olduğunu belirtti. Oyun güçlerini sürekli artırmaya çalıştıklarını belirten Kartal, “Oyuncularımız taktik disipline bağlı oynadı, onları tebrik ediyorum. Maçın başından sonuna kadar futbol oynamaya çalıştık. Pozitif futbol oynamaya çalışan bir takımız. Oyuncuların iştah ve coşkusu beni mutlu ediyor. Her geçen gün çeşitli organizasyonlarımız oluyor. Oyuncular da bundan mutlu oluyor” dedi. Kartal, Szymanski ile ilgili bir soruya şu yanıtı verdi: “Farkı bir oyuncu. Başkan Ali Koç’tan sezon başında bu oyuncuyu çok rica ettim. Bu oyuncuyu almak için başkan çok zorlandı, kendisine teşekkür ederim. Kendisi Alex ile kıyaslanıyor ama farklı oyuncular. İnşallah böyle devam eder diyelim.”

 Fenerbahçe Teknik Direktörü, “Samandıra’dan dışarı çıkmıyoruz. Oyunculara neler aktarabiliriz diyoruz. Oyuncularım çok karakterli, hepsinde öğrenme iştahı var. 1, 2 ve 3. bölgeleri hepsini çalışıyoruz. 3-4 hafta önce iyiyiz ama tam değiliz demiştik. Yavaş yavaş tam olmaya gidiyoruz. İnşallah oyunumuzu sürdürürüz” diye konuştu. İsmail Kartal, hakemler hakkında sorulan soruya ise şu yanıtı vererek sözlerini tamamladı: “Hakemler hakkında konuşmadım ama bu akşam öyle bir noktaya geldim ki beni konuşmak zorunda bırakacakları seviyeye geldim. Bu kadar güzel futbol oynayan takımın emeklerinin heba edilmesi can sıkıyor. Başkanımız bu konuyla ilgili hafta içi net bir açıklama yapacak.”

Tadic, Rizespor maçında bir gol attı, bir asist yaptı.

Tadic: Büyük takımlar böyle oynar

Fenerbahçe’nin kaptanı Edin Dzeko da “Çocuklarım bana her zaman şans getiriyorlar. Dün de annelerinin doğum günü idi. Bugün aldığımız galibiyetle kutlayacağız. Güzel ve harika galibiyet elde ettik. Sahaya takım ruhu ve kişilik koyduk. Çok mutluyuz. Bu şekilde devam etmek istiyoruz. Kazandığınız zaman galibiyeti kutluyorsunuz ama sonraki maçlara odaklanmak gerekiyor. Önümüzdeki maçlarda önemli” dedi. Sarı lacivertlilerin Sırp futbolcusu Dusan Tadic ise şunları söyledi “Böyle bir oyun oynayarak kazanmak çok önemli çünkü Fenerbahçe en büyük kulüplerden biri. Her zaman daha fazla gol arıyoruz, büyük takımlar böyle oynar. Taraftarlarımız inanılmaz.”

Joshua King, golünü attıktan sonra formasını çıkardı.

Fenerbahçe’nin beşinci golünü atan Joshua King ise attığı golden sonra formasını çıkardı. Norveçli bunun nedenini şöyle açıkladı: “Maalesef şoförümü, amcam gibi gördüğüm birini kaybettim. Ailem gibiydi. Her gün oğlumu okula götürüyordu. Amcam gibiydi. Benim için zor bir hafta oldu. Murat Adkovaycın, benim için sadece bir şoför değildi. Ailem için bir koruyucuydu. Bütün ailem çok üzgün. İki gün önce cenazesine katıldım ve hayatımda geçirdiğim en üzgün gündü. Gol atarsam ona armağan edecektim. Benle çalışmaya başlamadan önce Fenerbahçeli değildi, sonra stadyuma gele gele Fenerbahçeli oldu. Eminim ki o bizi izliyor.”

İlhan Palut, Fenerbahçe’yi oynadığı oyundan dolayı tebrik etti.

İlhan Palut: Kariyerimde hiç bu kadar zor durumda kalmadım

Rizespor’da teknik direktör İlhan Palut, Süper Lig’de birçok maça çıktığını ancak hiç bu kadar zor durumda kalmadıklarını söyledi. Palut, “Sahada bu kadar yok olacağımızı düşünmemiştim. İki yarınında başlarında yediğimiz goller bizi demoralize etti ve kötü bir görüntü oldu. Bu maçtan dersler bile almamamız gerekiyor. Bu maçı unutmamız gerekiyor. Bu genç takımın yeniden öz güveninin kazanıp mücadelesine devam etmesi gerekiyor. Futbolcularımızı mental olarak sonraki maçlara hazırlamamız gerekiyor. Fenerbahçe çok iyiydi, onları tebrik ediyorum” dedi.

Beşiktaş, Galatasaray'ı yenilgiyle tanıştırdıBeşiktaş, Galatasaray’ı yenilgiyle tanıştırdı

Palut konuşmasına şöyle devam etti: “Süper Lig’de kaç maça çıktım bilmiyorum. Açık söylemek gerekirse en zor durumda kaldığımız maçtı. Fenerbahçe için sadece kadro kalitesi dersek basite indirgemek, emeği görmezden gelmek olur. Bu kaliteyi istek, coşku ve doyumsuzlukla birleştiren bir takım var. Bunun çözümü yok mu, bu kadar karşılıksız mı kalmalıydık dersek elbette hayır. Ayağımıza gelen topları çabuk kaybettik, dakika dakika öz güvenimizi yitirdik.”

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.