Kırmızı kartlı İrfan Can Kahveci’ye gece yarısı sürprizi… Kupada oynayabilecek

Sivasspor ile oynanan lig maçında kırmızı kart gören İrfan Can Kahveci konusunda ilginç bir gelişme yaşandı. PFDK tarafından cezası açıklanan futbolcu Sivasspor ile yapılacak Türkiye Kupası maçında oynayabilecek.

Spor 3 Mayıs 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Fenerbahçe, İrfan Can Kahveci için TFF'ye başvuru yaptı.

Türkiye’de yıllardır kırmızı kart gören oyuncular bir sonraki maçta otomatik olarak cezalandırılır. Ancak devre arasında Türkiye Futbol Federasyonu, devre arasında bir talimat değişikliği yaptı. Alanyaspor’un Faslı oyuncu Zouhair Feddal için yapıldığı iddia edilen değişiklikle 4 maçın altında müsabakadan men cezası alan oyuncular sadece kırmızı kart gördükleri kategoride cezalarını çekecek.

Fenerbahçe Spor Kulübü! 3 dalda 3 önemli maçFenerbahçe Spor Kulübü! 3 dalda 3 önemli maç

İrfan Can Kahveci için geceyarısı açıklaması:  2 maç ceza aldı

Sivasspor’la yapılan lig maçında kırmızı kart gören İrfan Can Kahveci Profesyonel Disiplin Kurulu’na futbol oyun kurallarına aykırı hareketten sevk edildi. Normalde oyuncunun cezasının perşembe günü açıklanması gerekiyordu. Ancak PFDK, söz konusu madde yüzünden İrfan Can Kahveci’nin cezasını gece yarısı açıkladı. Futbolcu 2 maçtan men edildi.

Sivas’a giden kadroda yer almayan İrfan Can Kahveci de söz konusu karardan sonra özel uçakla kente gitti. Türkiye Kupası’nda Sivasspor’a karşı oynayabilecek İrfan Can Kahveci, ligdeki Giresunspor ve Trabzonspor maçlarında forma giyemeyecek.

Fenerbahçe maçı öncesi Giresunspor'da şok ayrılıkFenerbahçe maçı öncesi Giresunspor’da şok ayrılık

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.