Fenerbahçe’nin Konferans Ligi yolculuğu Nordsjaelland karşısında başlıyor

Türk futbolunu Konferans Ligi'nde temsil edecek takımlardan Fenerbahçe ilk grup maçına bu akşam 19.45'te Kadıköy'de Nordsjaelland karşısında çıkacak.

Spor 21 Eylül 2023
Bu haber 8 ay önce yayınlandı
Fenerbahçe Konferans Ligi'nde grup macerasına Nordsjaelland karşısında başlıyor.

Geçtiğimiz sezon Süper Lig’i ikinci sırada tamamlayan ve Konferans Ligi macerasına 2. ön eleme turundan başlamaya hak kazanan Fenerbahçe, gruplarda ilk maçına çıkıyor. Sırasıyla Zimbru, Maribor ve Twente gibi ekipleri eleyerek gruplara katılmaya hak kazanan ekip bu akşam 19.45’te Danimarka ekibi Nordsjaelland’ı ağırlayacak. Karşılaşmayı Macar hakem Gergo Bogar yönetecek. Bogar’ın yardımcılıklarını Theodoros Georgiou ile Balazs Szalai yapacak. Karşılaşmada Ferenc Karako ise dördüncü hakem olarak görev alacak.

Sezona son derece etkileyici bir başlangıç yapan Kanarya şu ana kadar oynadığı 10 resmi maçın tamamından galip ayrıldı. Konferans Ligi elemeleri süresince 6 maça çıkan Türk takımı bu karşılaşmalarda 21 gol attı ve yalnızca 2 gol yedi.

Fenerbahçe’nin Danimarka temsilcisi karşısındaki tek eksiği Cengiz Ünder. Ünder, Süper Lig’de oynanan Antalyaspor maçının hemen başında arka adalesinden sakatlanmış ve kenara gelmiş, yapılan kontroller sonrası oyuncunun sakatlandığı bölgede 2. derece yırtık tespit edilmişti.

Fenerbahçe troykası iş başında: 10'da 10'un mimarları!Fenerbahçe troykası iş başında: 10’da 10’un mimarları!

Sarı Kanarya’nın UEFA Avrupa Konferans Ligi kadrsounda şu oyuncular yer alıyor:

Dominik Livakovic, İrfan Can Eğribayat, Furkan Onur Akyüz, Serdar Aziz, Rodrigo Becao, Alexander Djiku, Ferdi Kadıoğlu, Bright Osayi-Samuel, Jayden Oosterwolde, Miguel Crespo, İsmail Yüksek, Fred, Miha Zajc, Mert Hakan Yandaş, Sebastian Szymanski, İrfan Can Kahveci, Ryan Kent, Joshua King, Cengiz Ünder, Dusan Tadic, Umut Nayir, Michy Batshuayi, Edin Dzeko.

Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, maça en iyi şekilde hazırlandıklarını ve evlerinde kazanarak başlamak istediklerini söyledi. Kartal, 6 numara rotasyonuyla alakalı gelen soruya “Crespo, Zajc, İsmail ve Bartuğ. Duruma, pozisyona, rakibe ve sağlık durumlarına göre bunları biz değerlendirebiliriz. İsmail’in cezası dolayısıyla orada Zajc’a şans verdik. Yarın belki Crespo belki Zajc oynar. Ligde Türk oldukları için İsmail ve Bartuğ’a ihtiyacımız olacak. Bizim takımımızda tüm oyuncular değerli. Her oyuncumuzun değerli olduğunu, neler yapabileceğini çok iyi biliyoruz” değerlendirmesinde bulundu.

Alex de Souza: 3 kazanıyordum, Fenerbahçe'ye gelince 8 kazandımAlex de Souza: 3 kazanıyordum, Fenerbahçe’ye gelince 8 kazandım

Cengiz ve Emre bir süre daha yok

Kartal, Antalyaspor maçında sakatlanan Cengiz Ünder ve henüz Süper Lig sezonu öncesi sakatlık geçiren Emre Mor’un durumları hakkında “Hayatım boyunca görmediğim bir sakatlık pozisyonu oldu. En az 2 hafta, en fazla 3 hafta sakatlığı olacak. Emre Mor’un sakatlığı geçti gibi hafiften düz koşulara başladı. 2-3 haftaya kadar takıma dönebileceğini düşünüyorum. Zayıf rakip diye bir şey yok. Yarın oynayacağımız takım 12 resmi maçta 8 galibiyet, 3 beraberlik almış ve tek mağlubiyeti var. Avrupa’da şu ana kadar hiç gol yemeyen bir takım. 9 yıldır aynı antrenörle çalışıyorlar. Kolay bir rakip değil, bunun bilincindeyiz.” dedi.

Kartal ayrıca rotasyona gidebilecekleri vurgusunu yaparak “Oyuncularımız 3-4 günde bir maç oynuyor. Yarın bazı oyuncularımızı dinlendireceğiz. Her oyuncumuza güveniyoruz, her oyuncumuz çok değerli. Biz 10’da 10 da yapsak şampiyon da olsak herkesin bildiği bir iş yapıyoruz. Ben ne yaptığımı biliyorum. Bundan sonra neleri yapacağımızı iyi biliyorum. Türkiye Ligi’ni iyi tanıyorum. Biz işimize bakıyoruz. Dışarıdan ne söylendiğine çok fazla itibar etmiyorum. Çok fazla dışarıdaki söylemleri dikkate almıyorum. Sezon sonuna kadar elimizden gelenin en iyisini yaparak inşallah mutlu sona ulaşırız.” şeklinde görüş belirtti.

İsmail Kartal’dan açıklamalar geldi.

Oyunla alakalı kamuoyunda gelen bazı eleştirileri değerlendiren Kartal “Biz 10’da 10 da 30’da 30 da yapsak şampiyon da olsak herkesin bildiği bir iş yapıyoruz. Ben ne yaptığımı biliyorum. Biz işimize bakıyoruz.” dedi.

İsmail Kartal’la beraber maç önü basın toplantısına katılan Rodrigo Becao “Takım arkadaşlarım oldukça kaliteli futbolcular. Şu ana kadar Djiku ve Serdar ile oynadık. İkisi de çok kaliteli oyuncular. Aramızdaki uyumdan Fenerbahçe’nin fayda görmesi bizi mutlu ediyor. Üzerine koyarak devam etmek istiyoruz. Amacımız takımımıza yardım etmek.” diye konuştu. Becao geçtiğimiz maçı sol stoperde geçirmesi hakkında “Udinese’de 5 yıl sağ stoper oynamıştım. Sol tarafta ise Brezilya’da oynamıştım. Hangi tarafta oynadığımın benim için önemi yok. Ben takımın bir parçasıyım. Hocamız nerede ihtiyaç duyarsa orada oynarım. Bana nerede daha iyi hissettiğimi soracak olursanız ben sağ tarafta daha iyi hissediyorum.” değerlendirmesinde bulundu.

İstikrarlı galibiyetlerin arkasındaki istikrarsızlık: Fenerbahçe savunmasıİstikrarlı galibiyetlerin arkasındaki istikrarsızlık: Fenerbahçe savunması

Avrupa’da 261. sınav

Fenerbahçe Nordsjaelland maçıyla Avrupa’da 261. maçına çıkacak. Kanarya daha önce oynadığı 260 maçta 101 galibiyet, 55 beraberlik ve 104 yenilgi aldı. Bu maçlarda 347 gol atan sarı-lacivertliler kalesinde 369 gol gördü. Son dönemde 18 Avrupa mücadelesinde boy gösteren ekip bu karşılaşmalarda yalnızca bir kez yenilirken 14 kez kazandı, 3 kez berabere kaldı. Fenerbahçe eleme aşamasında oynadığı 6 maçı da kazanırken formunu Danimarka temsilcisi önünde sürdürmek istiyor.

Fenerbahçe Konferans Ligi tarihindeki 9. maçına çıkacak. Daha önce 8 maça çıkan ekip 6 galibiyet ve 2 mağlubiyetle mücadele etti. Bu karşılaşmalarda 25 gol atan Fenerbahçe 8 gole engel olamadı.

Beşiktaş'a Belarus, Fenerbahçe'ye Macar hakemBeşiktaş’a Belarus, Fenerbahçe’ye Macar hakem

İşte Fenerbahçe’nin Avrupa kupaları karnesi:

Organizasyon O G B M A Y
UEFA Kupası 54 18 10 26 72 91
UEFA Avrupa Ligi 82 42 23 17 119 80
Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası 33 9 4 20 30 70
UEFA Şampiyonlar Ligi eleme 34 12 11 11 48 39
UEFA Şampiyonlar Ligi 40 11 6 23 42 70
Avrupa Kupa Galipleri Kupası 9 3 1 5 11 11
UEFA Avrupa Konferans Ligi 8 6 2 25 8
TOPLAM 260 101 55 104 347 369

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.