Fenerbahçe’ye ‘Kılınç’ yarası

Fenerbahce birçok pozisyonu değerlendiremediği maçta Emre Ķılınç'ın frikikten attığı gole engel olamayınca Samsunspor ile 1-1 berabere kaldı. Sarı lacivertliler zirve yarışında ağır yara aldı.

Spor 21 Ocak 2024
Bu haber 3 ay önce yayınlandı
Fenerbahçe sahasında Samsunspor'la 1-1 berabere kaldı.

Lider Fenerbahçe, saat 19.00’da oynanacak Trabzonspor-Galatasaray maçı öncesi üç puan peşindeydi. Alınacak galibiyet hem Galatasaray’ı psikolojik açıdan baskı altına alma hem de haftayı lider kapamayı garantileme anlamında değer taşıyordu. Samsunspor açısından ise küme düşme hattından uzaklaşmanın ötesinde maçın duygusal bir anlamı vardı. 20 Ocak 1989’da takımı taşıyan gerçekleşen ve beş kişinin ölümüyle sonuçlanan trafik kazası anılıyordu. Takım sahaya siyah pankartla çıkarken deplasman tribününde hayatını kaybeden teknik direktör Nuri Asan, futbolcular Mete Adanır, Muzaffer Badalıoğlu ve Zoran Tomic’in fotoğraflarının olduğu dev bayrak açılmıştı.

Karşılaşmaya hareketli başlayan ekip Fenerbahçe oldu. 7. dakikada Mert Müldür’ün ortasında Dusan Tadic net fırsattan yararlanamadı. Üç dakika sonra bu kez Edin Dzeko rakip kaleyi yokladı ancak başarısız oldu. Ancak sarı-lacivertliler aradığı golü 12. dakikada Dusan Tadic’in enfes asistinde İrfan Can Kahveci’yle buldu. Kahveci bu sezon Süper Lig’de sekizinci golüne imza attı. Konuk ekip rakip yarı alanda etkili olamazken Fenerbahçe 36. dakikada Dzeko ile bir kez daha gole yaklaştı, kaleci Okan Kocuk başarılı oldu. İlk yarı 1-0 bitti.

Fenerbahçe ve Galatasaray kadınları hata yapmadıFenerbahçe ve Galatasaray kadınları hata yapmadı

İkinci yarı başında yine rakip kaleye baskı kuran Fenerbahçe rahatlayacağı golü aradı. Dzeko yine ceza alanı içinde şans yakaladı ancak gününde olmayan Boşnak golcünün şutu az farkla auta gitti. Dakikalar 63’ü gösterdiğinde maçın kırılma anlarından biri yaşandı. Sağ kanatta kazanılan serbest vuruşta Samsunspor adına Emre Kılınç topun başına geçti. Emre dar açıdan şut denedi. Livakovic topa müdahale etti ancak meşin yuvarlak çizgiyi geçmişti. Skor 1-1’e geldi. Emre Kılınç Süper Lig kariyerinin ilk frikik golünü Fenerbahçe filelerine göndermiş oldu. Kalan dakikalarda Fenerbahçe rakip kaleye baskı kurdu. Michy Batshuayi 70’te oyuna girdikten hemen sonra gole yaklaştı ancak başarılı olamadı.

Fenerbahçe’ye bir kötü haber de 86. dakikada geldi. Orta sahanın kritik ismi Brezilyalı Fred sakatlanarak oyundan çıktı yerine Rade Krunic girdi. Krunic 90+6. dakikada çok net bir pozisyondan yararlanamadı. Fenerbahçe duraklama anlarında yer yer baskı kursa da sonuca gidemedi ve maç 1-1 berabere sonuçlandı. Bu sonuçla Kanarya puanını 54’e yükseltti. Samsunspor 22 puana geldi.

Bundan sonrasına katırlarla devam edeceğizBundan sonrasına katırlarla devam edeceğiz

 

Opta verilerine göre Samsunspor’da kaleci Okan Kocuk altı kurtarışla bu sezon Süper Lig’de en fazla kurtarış yaptığı maçı oynadı. Öte yandan Samsun ekibi Fenerbahçe ile oynadığı son dört Süper Lig maçının üçünden puan çıkardı (1G 2B 1M). Samsun iki Kadıköy ziyaretinden de beraberlikle ayrıldı.

Karşılaşmada Tadic, Dzeko, İrfan Can, Szymanski gibi isimleri kenara alıp Joshua King, Emre Mor, Cengiz Ünder, Batshuayi gibi isimleri oyuna alan İsmail Kartal’ın bu tercihleri tartışma konusu oldu. Kartal kararlarıyla ilgili “Rakibin 3. bölgesine daha çok hareketlilik geldi değişikliklerle, 3-4 net pozisyon ürettik. Gol olmadı sadece. İkinci golü atamadık ve sonuçta maç berabere bitti” dedi.

Gisdol puandan memnun.

Samsunspor teknik direktörü Markus Gisdol ise “Açıkçası mutluyum. Girmiş olduğumuz pozisyonlardan ötürü. Doğru anı bekliyorduk. Fenerbahçe risk alarak oynadı. Bazı pozisyonlar verdik. Bir golden daha fazla da atabilirdik ama sonuçtan mutluyum” dedi.

Fenerbahçeli Ferdi Kadıoğlu “Gereksiz bir puan kaybı yaşadık. Duran toptaki pozisyonda biraz daha akıllı, dikkatli olmalıydık. Sonuç itibariyle rakibe bakmaksızın lideriz. Kendimize odaklanmalı ve çarşamba günkü maça odaklanmalıyız” diye açıklama yaptı.

‘Karadeniz havası’ Galatasaray’a iyi geldi‘Karadeniz havası’ Galatasaray’a iyi geldi

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.