Fenerbahçe dünyaları kaçırdı, 3 puanı kaçırmadı

Fenerbahçe sezonun ilk maçında Gaziantep FK'yi Dzeko'nun golleriyle 2-1 yendi. Konuk takımda Maxim kırmızı kart gördü. Sarı lacivertliler Tadic'in ayağından penaltı dahil birçok pozisyonu harçamasına rağmen sahadan galibiyetle ayrıldı.

Spor 14 Ağustos 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Dzeko'dan 2 gol, Fenerbahçe'den 3 puan.

Fenerbahçe, yeni transferleriyle beraber 9 senelik şampiyonluk hasretine son verme hedefiyle Süper Lig’de taraftarı önüne çıktı. Sarı-lacivertlilerin Gaziantep FK’yı konuk ettiği maçta güzel bir atmosfer vardı. Taraftar, maç öncesi 6 Şubat depremleri sonrası ilk kez Süper Lig maçına çıkacak Antep takımını tribüne çağırdı, destek verdi. Ardından sahaya yeni transferler Fred ve Cengiz Ünder çıktı. Yıldız isimler taraftarı selamladı, coşku arttı.

Fred ve Cengiz Ünder ilk kez Fenerbahçe taraftarı karşısında.

Bu ortamda başlayan maçın ilk dakikalarında Fenerbahçe baskıyı kurdu. Henüz 3. dakikada Edin Dzeko, Dusan Tadic’in pasıyla ceza alanı içinde şutunu çekti, Fenerbahçe 1-0 öne geçti. Dzeko Fenerbahçe tarihinin ligde gol atan en yaşlı futbolcusu oldu. Fenerbahçe’nin baskılı oyunu sürdü. 18. dakikada bu kez Sebastian Szymanski savunma arkasına enfes bir pas attı. Topla buluşan yine Boşnak golcü Edin Dzeko’ydu. Dzeko bu ikramı da çevirmedi ve skor 2-0’a geldi.

Dakikalar 23’ü gösterdiğinde Alexandru Maxim, tıpkı birkaç dakika önce olduğu gibi yine hakeme itirazdan sarı kart gördü. Oyuncu böylelikle 2-0 geride olan takımını 10 kişi bıraktı. Bu andan itibaren eksik rakibine karşı üstün oyununu sürdüren sarı-lacivertliler 45. dakikada penaltı kazandı. VAR incelemesinin ardından Abdulkadir Bitigen kararını değiştirdi ve pozisyonun penaltı olmadığına kanaat getirdi. İlk yarıda skoru belirleyen gol 45+5’te geldi. Duran top kazanan Antep’te yapılan ortaya arka direkte vuran Arda Kızıldağ, kaleci Altay Bayındır’ın yetersiz müdahalesi sonucu topu ağlarla buluşturdu ve skor 2-1 oldu.

Adana Demirspor ritmi lige taşıdı: Sivas ve Samsun yenişemediAdana Demirspor ritmi lige taşıdı: Sivas ve Samsun yenişemedi

İkinci yarıya atak başlayan Fenerbahçe, 53. dakikada bir kez daha penaltı kazandı. Dusan Tadic topun başına geçti ancak Gaziantep FK kalecisi Batuhan Şen başarılı müdahalesiyle golü önledi. Fenerbahçe bu dakikadan sonra rakip kaleyi zorlamaya devam etti. Bazen Ryan Kent’in olduğu sağ kanattan bazen de Tadic’in olduğu sol kanattan ataklar geliştirdi. Tam 20 şut attı ancak bu şutların yalnızca 4’ü kaleyi buldu. Sarı-lacivertliler uzun süre maçı koparamadı. Son dakikada Antep atak geliştirdi. Gelişen atakta son çizgiye inilip kesilen ortanın ardından penaltı beklentisi oluştu. VAR incelemesinin ardından penaltı olmadığı yönünde karar verildi ve maç sona erdi.

Fenerbahçe bu sonuçla beraber yer yer zorlansa da 3 puanı hanesine yazdırdı. Sarı-lacivertliler gelecek hafta Samsunspor deplasmanında olacak. Bu maç öncesi de Konferans Ligi 3. eleme turu ikinci maçında Maribor’la karşılaşacak. Gaziantep ise ligin 2. haftasında evinde Sivasspor’la oynayacak.

İsmail Kartal: Korktuğum başıma geldi

İsmail Kartal maçın ardından yaptığı açıklamalarda “Kırmızı karttan sonra korktuğum oldu, ‘Nasıl olsa rakip 10 kişi derken’ oyun konsantrasyonunu kaybedip gol yedik. Takım, oynayacağımız futbolu ortaya koyamadı. Pas yapan, sabırlı oynayan anlayışımız varken panik yaparak istediğimiz oyunu oynayamadık. 10 kişi kalan takımlara karşı oynamak zordur. Bu akşam onlardan bir tanesi oldu. Penaltı var kaçan, goller var kaçan… Bunları konuşmacayaktık belki. İstediğimiz gibi bir oyun oynayamadık. 3 puan için mutlu olduk” değerlendirmesinde bulundu.

İsmail Kartal’dan maç sonu açıklamalar.

Kartal, Maribor deplasmanı sonrası Samsunspor deplasmanı olduğunu ve yoğun maç trafiğine hazır olmaya çalışacaklarını söyledi. Transfer söylentileri konusunda konuşan Kartal “Transferle ilgili başkanımız ve yöneticilerimiz süreci yönetiyor. Bu konuyla ilgili bir şey söylemem doğru olmaz.” dedi.

Dzeko: Umarım Cengiz bana çok gol attırır

Dusan Tadic, maçın ardından 3. golü bulmalarını gerektiğini, yedikleri gol nedeniyle biraz paniğe kapıldıklarını belirtti. Fenerbahçe’de 2 golün sahibi Edin Dzeko ise “Rakip eksik kalınca işlerin kolay olacağını düşündük ve gol aramak yerine topla daha fazla oynamaya başladık. Bunu yapınca da rakipten gol yedik. Ondan sonra maç değişti. Rakibimiz bizi bekledi. Bizim de savaşmamız gerekti. Memnun edici olan 3 puanı almamızdı.” değerlendirmesinde bulundu.

Cengiz Ünder transferi konusunda konuşan Dzeko ise “Umarım Cengiz bana çok gol attırır. Şaka bir yana hem Cengiz hem Fred’in katılmasından çok mutluyum. İkisi de çok iyi oyuncu. Bizim daha iyi olmamız için yardım edecekler. Bugünkü maç da bizim için bir ders oldu. Maçın bittiğini düşünmüştük ama öyle olmadı. Bu yüzden futbolu çok seviyoruz, her an yüzde yüzü vermeniz gerekiyor.” dedi.

Cengiz Ünder ve Edin Dzeko, Roma sonrası yeniden buluştu.

Erdal Güneş’ten hakem eleştirisi

Maçın ardından konuşan Gaziantep FK Teknik Sorumlusu Erdal Güneş “Hakem hakkında çok konuşmak istemiyorum, tarzım değil ama içim acıyor. Bizden daha çok faul yapan bir takımın sıfır sarı kartla maçı bitirmesi benim çok ilgincime gitti. Ferdi, Gradel’in ayağına bastı. İlk yarı sonunda kesilen bir atağımız var, sarı kart verilmesi gerekiyordu. Takdir haklarını bir şekilde kart olarak göstermedi hocamız. En son pozisyon… Hakeme nazik bir şekilde sordum, kuralın değiştiğini söyledi. Böyle bir kural değişikliği olmuş. Aynı şey Fenerbahçe’nin başına gelseydi son dakikada böyle bir pozisyonla karşı karşıya gelse hangi kararı verirdi, çok merak ediyorum. Bu sorunun cevabını kamuoyuna bırakıyorum.” şeklinde konuştu.

 

Oy reis! Koca reis! Kaptanlar göreveOy reis! Koca reis! Kaptanlar göreve

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.