Fenerbahçe Dyshawn Pierre ve Metecan Birsen’le 3 yıl daha

Fenerbahçe, forvet pozisyonunda görev yapan Dyshawn Pierre’le ve Metecan Birsen’le 3’er senelik yeni sözleşme imzalandığını duyurdu.

Spor 31 Mayıs 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı
Dyshawn Pierre ve Metecan Birsen'le 3 sezon daha!

Fenerbahçe basketbol takımı, iç transfere devam ediyor. Sezonun sonu yaklaşırken Dimitris Itoudis projesinin ikinci sezonu için adımlar atması beklenen Fenerbahçe, Dyshawn Pierre’le 2+1 senelik sözleşme yeniledi.

2020-21 sezonu başından beri Fenerbahçe forması giyen oyuncu için kulüpten yapılan açıklamada, “Bu sözleşmeye göre Dyshawn Pierre, 2025-26 sezonunun sonuna dek formamızı giymeye devam edecektir” denildi.

Pierre, Fenerbahçe’ye transfer olduğu günden beri 93 EuroLeague maçında forma giydi. Oyuncu, bu karşılaşmalarda 8.3 sayı (%55.7 iki sayı, %40.8 üç sayı, %80.7 serbest atış), 3.8 ribaunt, 1.9 asist, 11 verimlilik puanı ortalamaları tutturdu.

 

Dyshawn, transfer edildiği günden bu yana 68 lig maçına çıktı, bu mücadelelerde 8.99 sayı (%62.55 iki sayı, %37.97 üç sayı, %74.83 serbest atış), 4.53 ribaunt, 2.62 asist, 12.34 verimlilik puanı istatistikleri yakaladı.

Kısa ve uzun forvet pozisyonlarında görev alabilen Pierre, bilhassa sırtı dönük ve yüzü dönük oyunlarda rakiplerine yarattığı sorunlarla ön plana çıkıyor. Oyuncu, savunmada birçok farklı pozisyondan oyuncuyu savunabilme becerisine sahip. Fenerbahçe, çok yönlü oyun oynayabilen değerli bir parça olarak bilinen ve serbest kalması senaryosunda favori olarak nitelendirilebilecek takımların talip olabileceği Dyshawn Pierre’le 3 sene daha yoluna devam edecek.

Barcelona basketbolda bütçe küçültüyor... Sertaç Şanlı iddiasıBarcelona basketbolda bütçe küçültüyor… Sertaç Şanlı iddiası

Türk rotasyonunda önemli hamle

Özellikle Süper Lig mücadelesi için son derece büyük önem arz eden Türk oyuncu rotasyonu, Fenerbahçe’nin son birkaç sezondur üzerinde durduğu bir nokta. Bu açıdan en değerli isimlerden olan Metecan Birsen, Olympiakos serisinde yaptıklarıyla yalnızca Türkiye Ligi değil, EuroLeague için de önemli bir parça olabileceğini ispatlamıştı.

Fenerbahçe, başarılı forvet oyuncusuyla 3 senelik yeni sözleşmeye imzalandığını açıkladı. 2021-22 sezonu başında transfer edilen oyuncu, 2025-26 sezonu sonuna dek sarı-lacivertli formayı giymeye devam edecek.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.