Fenerbahçe kalesini kaybetti

EuroLeague'de Fenerbahçe kendi sahasındaki ilk yenilgisini 85-76'lık skorla Kızılyıldız'dan aldı. Koç Saranas Javicikecius yönetiminde sarı lacivertliler ilk kez sahadan başı önde ayrıldı.

Spor 3 Ocak 2024
Bu haber 4 ay önce yayınlandı
Fenerbahçe, EuroLeague'de evinde ilk mağlubiyetini aldı.

Sarunas Jasikevicius yönetiminde çıktığı yedi resmi maçtan da galip ayrılan Fenerbahçe sahasında hiç deplasman galibiyeti olmayan Kızılyıldız’la karşı karşıya geldi. Maça Saras yönetimindeki ilk maçların aksine iyi savunma yaparak başlayan Sarı Kanarya ilk çeyreği 26-18 önde kapadı. Ancak ikinci çeyrekte adeta kontak kapatan sarı-lacivertlilere karşı konuk ekip farkı azalttı, devre 35-34 bitti.

İkinci yarının başında Scottie Wilbekin’in üçlükleriyle farkı açan Kanarya ilk yarıda olduğu gibi ikinci yarıda da yeniden farkı çift hanelere taşımayı başardı. Ancak Kızılyıldız maçtan kopmadı. İkili oyun savunmasındaki sorunlardan faydalanıp pota altında boşluklar bulan Sırp ekibi yeniden farkı kapadı son periyoda 57-57 girildi. Son çeyrekte de daha etkili olan ve Branko Lazic ile Nemanja Nedovic’in üçlükleriyle önde kalmayı başaran Kızılyıldız maçı da 85-76 kazandı.

Bologna'ya Efes'ten bir uzun dahaBologna’ya Efes’ten bir uzun daha

Sırp ekibi bu sezon 18. haftada ilk deplasman galibiyetine ulaştı. Fenerbahçe de sahasında ilk kez yenildi, sarı-lacivertliler Sarunas Jasikevicius döneminde de ilk kez sahadan mağlup ayrıldı. Kızılyıldız 18. maçta altıncı kez kazanırken Fenerbahçe sekizinci kez yenildi. Sırp ekibinde Joel Bolomboy 24 sayıyla kariyer rekoru kırarken altı da ribaunt aldı. Rokas Giedraitis 19 sayı buldu. Fenerbahçe’de Nigel Hayes Davis’in 21, Scottie Wilbekin’in 14 sayısı yetersiz kaldı. Fenerbahçe perşembe akşamı 20.45’te Maccabi’yle ev sahibi statüsünde, güvenlik endişesi nedeniyle Litvanya’da karşılaşacak. Kızılyıldız aynı akşam 22.00’de Partizan derbisine çıkacak.

Gecenin diğer sonuçları:

Zalgiris Kaunas – Alba Berlin 77-71

Maccabi Tel-Aviv – Monaco 93-83

Olympiacos – Milano 79-74

Partizan – Asvel 78-63

Fenerbahçe, 'Konut'tan farklı çıktıFenerbahçe, ‘Konut’tan farklı çıktı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.