Fenerbahçe Avrupa’da da unvan bıraktı

Fenerbahçe, Trabzonspor'dan sonra Konferans Ligi'nde Ludogorets'e de 2-0 yenildi. Sarı lacivertliler böylece liderlik yolunda büyük darbe aldı.

Spor 10 Kasım 2023
Bu haber 6 ay önce yayınlandı
Fenerbahçe Bulgaristan deplasmanında 2-0 yenildi.

Geçtiğimiz hafta sonu Trabzonspor’a evinde 3-2 kaybeden ve Süper Lig’de liderlik koltuğunu Galatasaray’a kaptıran Fenerbahçe, yara sarmak adına Bulgaristan deplasmanına çıktı. Sarı Kanarya Ludogorets’i yenerek gruptan çıkmayı garantilemek ve liderlik yolunda değerli bir adım atmak istiyordu.

Fenerbahçe bulduğu birkaç pozisyona rağmen oyun yoğunluğu olarak maça istediği gibi başlayamadı. İsmail Kartal’ın rotasyon tercihiyle beraber oyun gücü olarak yine birkaç hafta önceki Fenerbahçe görüntüsü yoktu. Ludogorets ekibi Piatrowski’nin uzaklardan şık vuruşuyla öne geçmeyi başardı. İlk yarı boyunca rakip kaleyi yalnızca 1 kere bulabilen Fenerbahçe’nin devre bittiğinde gol beklentisi yalnızca 0.01’di.

Beşiktaş krizden Konferans'ta da çıkamadıBeşiktaş krizden Konferans’ta da çıkamadı

Ludogorets ikinci yarıya da muhafazakar bir oyun anlayışıyla başladı. Fenerbahçe biraz daha önde olan ve yüklenen taraftı. 56. dakikada Michy Batshuayi’nin şutu üst direkten döndü. Kalan bölümde Ludogorets’in kontratakları tehlike yaratırken Fenerbahçe rakip savunmayı aşıp pozisyona girmekte zorlandı. Riskler alan İsmail Kartal’ın ekibi 90+2. dakikada Rwan Seco ile farkı ikiye çıkardı. Maç bu skorla bitti ve Fenerbahçe, sezonun ilk 19 karşılaşmasının tamamını kazandıktan sonra üst üste 2. Konferans Ligi gruplarındaki ilk yenilgisini aldı. 9 puanda kalan Kanarya’ya karşılık Ludogorets puanını 6’ya yükseltti.

Nordsjallend takipte

Grubun diğer karşılaşmasında Nordsjallend evinde Spartak Trnava’yı ağırladı. Danimarka takımı Marcus Ingvartsen’in 32. dakikada penaltıdan bulduğu golle 1-0 öne geçti. Trnava bu gole 61’de Michal Duris’le yanıt verdi. Maç 1-1 berabere bitti. Nordsjallend puanını 7’ye yükseltip ikinci sıradaki yerini korurken Trnava gruptaki ilk puanını aldı.

Galatasaray'a Şimşek, Fenerbahçe'ye MelerGalatasaray’a Şimşek, Fenerbahçe’ye Meler

Fenerbahçe teknik direktörü İsmail Kartal maç sonu değerlendirmesinde 10 Kasım sebebiyle Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü anarak sözlerine başladı. Kartal hala grup lideri olduklarını hatırlattı. Deneyimli isim maça iyi başladıklarını ancak ilerleyen süreçte gol pozisyonu üretmekte zorlandıklarını kaydetti. Genç stoper Yusuf Akçiçek Kartal “Yusuf sezon başından beri ara ara antrenmanlara geliyordu. Altyapıyla koordineli bir şekilde gidiyoruz. Hem altyapıdaki oyuncuları ne var ne yok taramak hem de a takıma bir oyuncu monte eder miyiz diye düşünüyorduk. Yusuf’u böyle zorlu bir maçta şans verdik. Ona ne kadar güvendiğimizi gösterdik. Hataları olsa da 17 yaşında bir evladımız. Güzel bir performans sergiledi. Kendisini tebrik ederim.” dedi.

Kartal oyuna yaptığı hamlelerin kendilerince doğru olduğunu ancak sonuç vermediğini aktardı. Grubun gidişatı hakkında “Bu maçtan sonra Ludogorets de matematiksel olarak kendisini potaya soktu. Biz kaybettik. Önümüzde iki maçımız var. Bu iki maçtan dört puan aldığımızda bu gruptan çıkmayı her türlü garantiliyoruz. Tabii bu puanları alabilirsek… Futbolda oynanmadan hiçbir zaman maç aldık diyemeyiz. Alabileceğimiz düşünerek bunları söylüyorum.” dedi.

İsmail Kartal Yusuf Ayçiçek’i tebrik etti.

Karşılaşmanın ardından konuşan Ferdi Kadıoğlu, Fenerbahçe formasıyla ilk resmi maçına çıkan genç stoper Yusuf Akçiçek’i överek “Yusuf Akçiçek için mutluyum. Bence iyi oynadı. Biz bir takımız. Beraber kaybedip, beraber kazanıyoruz. Performansıyla gurur duydum. Ben de elimden geleni veriyorum ama bu maç iyi değildim.” dedi.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.