Fenerbahçe liderliği, Çukurova Basket turu garantiledi

Kadınlar Euroleague’de Fenerbahçe Romanya deplasmanında 33 sayı farkla kazandı. Sarı lacivertliler grup lider olarak bitirmeyi garantiledi. Çukurova Basket, Uni Györ’ü yenip gruptan çıkmayı başardı.

Spor 25 Ocak 2024
Bu haber 4 ay önce yayınlandı
Fenerbahçe Romanya deplasmanında rahat bir galibiyet aldı.

Kadınlar Euroleague A grubu 13. hafta maçında Romanya temsilcisi Sespi’ye konuk olan Fenerbahçe başından sonuna üstün götürdüğü mücadeleyi 82-49 kazandı ve son maçlar öncesinde grubunu lider bitirmeyi garantiledi. Maça hızlı başlayan Fenerbahçe ilk çeyreği 20-12, devreyi de 38-27 önde kapattı. Başarılı oyununu ikinci yarıda da sürdüren sarı-lacivertliler üçüncü periyodu 63-40 üstün geçti. Maçın son çeyreğinde farka giden Fenerbahçe 82-49’la parkeden galip ayrılmayı başardı.

Fenerbahçe adına en etkili performans 21 sayı ve 8 ribaunt üreten Napheesa Collier’den geldi. Emma Meesseman da 16 sayıyla oynadı. Ev sahibi takımda Hristova’nın 16, Green’in 12, Jankovic’in ise 11 sayısı farklı mağlubiyeti önleyemedi. Fenerbahçe formalite maçına dönüşen grubun son mücadelesinde Macaristan temsilcisi Miskolc’la 30 Ocak’ta İstanbul’da karşılaşacak.

Beşiktaş ve Tofaş üzdü, Telekom'un çıkışı sürüyorBeşiktaş ve Tofaş üzdü, Telekom’un çıkışı sürüyor

Çukurova Basket son sekizde

Kadınlar Euroleague B grubunda mücadele eden Çukurova Basket de günü galibiyetle kapattı. 13’üncü hafta maçında deplasmanda Macaristan temsilcisi UNI Györ’ü 76-71 yenen Mersin ekibi son maçlar öncesi tur atlamayı garantiledi.

Györ Üniversitesi Spor Salonu’nda oynanan maçın ilk çeyreği sıkı bir mücadeleye sahne oldu. İlk periyodu 19-18 önde tamamlayan Mersin ekibi ikinci çeyrekte üstünlüğünü kaybetti ve devreye 45-40 geride girdi. İkinci yarıya çok etkili başlayan Çukurova Basket, skorda öne geçti ve üçüncü periyodu 57-50 önde kapattı. Maçın son çeyreğinde üstünlüğünü koruyan temsilcimiz parkeden 76-71 üstün ayrıldı.

Tristan Thompson yandı! Test pozitifTristan Thompson yandı! Test pozitif

Mersin ekibinde en etkili isim 23 sayı, 5 ribaunt ve 6 asistle oynayan ABD’li oyuncu Marina Mabrey oldu. Sinem Ataş da 17 sayıyla galibiyete katkı sağladı. Ev sahibi takımda Carleton’un 19 sayısı mağlubiyeti önleyemedi. Bu sonuçla Macaristan’dan dokuzuncu galibiyetini çıkaran Çukurova Basket, son maçlar öncesinde bir üst tura çıkmayı garantiledi. Mersin takımı, son maçında evinde Prag’ı ağırlayacak.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.