Fenerbahçe Monaco’da sonunu getiremedi

EuroLeague'in 25. haftasında Fenerbahçe, son çeyreğe kadar üstün götürdüğü karşılaşmada Monaco'ya 76-69 mağlup oldu.

Spor 3 Şubat 2024
Bu haber 3 ay önce yayınlandı
Fenerbahçe son çeyreği 21-8 biten maçta Monaco'ya yenildi.

EuroLeague’de çift maç haftasında Fransa turuna çıkan Kanarya, Asvel galibiyeti sonrası Monaco’ya konuk oldu. Sarı-lacivertlilerin amacı bu kritik deplasmandan alacağı galibiyetle ilk dört yolunda dev bir adım daha atmaktı. Ancak rakip aynı amaçla yoluna devam eden zorlu Monaco’ydu.

Karşılaşma iki takımın yıldızları Scottie Wilbekin ve Mike James’in düellosuyla başladı. İlk çeyrek sonunda Johnathan Motley’nin devreye girmesi ve James’e beklediği yardımın gelmemesiyle Fenerbahçe 25-21’le öne çıktı. Rakibini orta mesafe şutlara yönelten ve bunlarda isabet bulmasını engelleyen Kanarya devre sonunda Amine Noua’nın üst üste üçlükleriyle farkı açmayı başardı ve soyunma odasına 44-36 önde gitmeyi başardı.

All-Star'da değişmesi gereken şey format değil kadrolardaki oyuncu sayısıAll-Star’da değişmesi gereken şey format değil kadrolardaki oyuncu sayısı

İkinci yarıda Ellie Okobo’yla etkili olan, Fenerbahçe’nin faul hakkını erken doldurmasını fırsat bilen Monaco geri dönüşe başladı. Nick Calathes’in zor pozisyonlarda bulduğu ekstra üçlükler haricinde zorlanan Fenerbahçe, günün iyilerinden Sertaç’ın da katkılarıyla hücumda ayakta kaldı ancak 61-55 bitti. Son periyotta Sarı Kanarya’nın top kayıpları arttı, öte yandan Mike James maça damga vurmaya başladı. Savunma kısmında John Brown Fenerbahçe kısalarını sürekli hataya zorladı. Hal böyle olunca Monaco üstünlüğü eline aldı, taraftar desteğini de sırtına alarak galibiyete yürüdü.

Maç 76-69 biterken iki ekip de 15’er galibiyete geldi. İki ekip arasındaki ilk karşılaşmayı 12 sayılık farkla kazanan Fenerbahçe ikili averaj avantajını korumayı başardı. Monaco’da James 23, Okobo 16, Brown 15 sayı attı. Fenerbahçe’de Sertaç 12, Wilbekin 11, Motley 11 sayıyla oynadı.

Efes'e Milano modasını dağıtmak için bir çeyrek yettiEfes’e Milano modasını dağıtmak için bir çeyrek yetti

EuroLeague’de günün diğer sonuçları:

Anadolu Efes-Milano 79-73

Zalgiris Kaunas-Panathinaikos 80-68

Kızılyıldız-Barcelona 76-85

Bologna-Partizan 88-84

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.