Mourinho, Türk spor tarihinin en pahalı hocası

Fenerbahçe'de Josie Mourinho'nun maaşı başkan adayları Ali Koç ve Aziz Yıldırım arasında yeni bir polemik yarattı. Yönetim, iddialara KAP bildirimiyle yanıt verdi. Portekizli teknik direktör ve ekibi Fenerbahçe'den yılda 12 milyon Euro kazanacak.

Spor 5 Haziran 2024
Bu haber 4 hafta önce yayınlandı
Ali Koç ve Aziz Yıldırım şimdi de Mourinho'nun maaşı üzerinden polemik yaşadı.

Fenerbahçe’de seçimli genel kurula kısa süre kala söylemler sertleşti. Ali Koç’un Mourinho’nun maliyetini açıklaması yeni bir tartışma doğurdu. İki adayın polemik yarışı süredursun Aziz Yıldırım kanadından süreci yakından ilgilendiren bir haber de geldi.

Ali Koç: Mourinho ve tüm ekibiyle yıllık 12 milyon Euro’ya anlaştık

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç teknik direktör Jose Mourinho’nun sözleşme detaylarını açıkladı. Koç 2+1 yıllık sözleşmeye imza atan Portekizlinin tüm ekibiyle maliyetinin 12 milyon euro olduğunu söyledi. Koç, Aziz Yıldırım’ım Mourinho hakkında söylediklerini şöyle yanıtladı: “Suudi Arabistan’dan olağanüstü bir teklif vardı, kabul etmedi. Dün Aziz Yıldırım ‘Bu adam aptal mı, ben 15 verdim, nasıl altını kabul etti. O zaman menajerlere açıktan para vermişlerdir’ dedi. Bu suç ve çok ağır bir iddia. 20 sene Fenerbahçe başkanlığı yapmış birinin bizi açıktan para vermekle suçlaması çok sıkıntılı bir durum. Aynı şeyi İrfan Can Kahveci’de de yapmıştı. Kulübü kutlayıp iyi bir transfer diyeceğine bizi Sermaye Piyasası Kuruluna şikayet etmekle tehdit etti. Beni şikayet etmiyorsun, Fenerbahçe Spor Kulübünü ediyorsun. Ama Mourinho’nun bize ne kadar inandığının özeti buydu. Üç milyon euro daha az. Sayın Aziz Yıldırım ’15 milyon euroya anlaştım’ diyor ama biz bütün ekibine yıllık 12 milyon euro verdik. Aziz Bey’in dediği 15 kendisine mi yoksa ekibiyle birlikte mi bilmiyorum. Ben üzüldüm bu suçlamadan dolayı.”

Türk sporunun en pahalı hocası: Mourinho yıllık 10.5 milyon euro alacak

Fenerbahçe, geçtiğimiz günlerde Portekizli teknik adam Jose Mourinho ile iki yıllık sözleşme imzalamıştı. Sarı-lacivertli ekip, tecrübeli teknik direktörün maliyetini Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) bildirdi. Fenerbahçe’den Kamuyu Aydınlatma Platformu’na yapılan açıklama şu şekilde: “Şirketimiz, 2024-2025 ve 2025-2026 futbol sezonları Futbol A takım teknik direktörlük görevi için Sayın Jose Mario Dos Santos Mourinho Felix ile sezonluk 10.500.000 Avro garanti ücret karşılığında anlaşmaya varmıştır.”

Bu ücretle Mourinho Türkiye’ye gelen en pahalı teknik direktör oldu. Ayrıca Türk sporunun en çok ücret alan hocası ünvanını elde etti.

Aziz Yıldırım’dan televizyon programı teklifine ret!

Ali Koç’un televizyon programına çıkıp karşılıklı tartışmayı teklif ettiği Aziz Yıldırım’dan bu girişime de yanıt geldi. Yıldırım sosyal medya hesapları üzerinden Ali Koç’un ısrarlı tekliflerini ‘anlamsız’ olarak değerlendirdi ve teklifi reddettiğini açıkladı. İşte Yıldırım’ın konu hakkında yaptığı açıklama: “Benim kendisiyle herhangi bir televizyon programına çıkma gibi bir planım bulunmamaktadır. Muhatabımız başkan adaylığı için eşsiz desteklerini tarafıma ileten, camiamızın çok değerli kulüp üyeleridir. Sayın Ali Koç’un bu konudaki ısrarı anlamsızdır; zira kendileriyle zaten 8-9 Haziran’daki olağan seçimli genel kongrede bir araya geleceğiz. Bu vesileyle tüm kulüp üyelerimizi kongreye davet ediyor, güçlü Fenerbahçe için, şampiyonluklar için, çocuklar için oylarınızı bekliyorum.”

Ali Koç’un aday listesinde yönetim kurulu üyesi olarak bulunan Acun Ilıcalı geçenlerde katıldığı bir programda “Aziz Yıldırım Ali Koç’la canlı yayına çıksın, ben hiçbir şey bilmiyorum diyeceğim” demişti.

Alex'in sözleşmesinde kritik detay: Transfer tahtası açılmazsa fesih mümkünAlex’in sözleşmesinde kritik detay: Transfer tahtası açılmazsa fesih mümkün

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.