Fenerbahçe seri, Alanyaspor galibiyet peşinde

Süper Lig'in dördüncü haftasının açılış maçında Fenerbahçe sahası Ülker Stadyumu'nda Alanyaspor'u konuk edecek. Maç 21.00'de başlayacak.

Spor 30 Ağustos 2024
Bu haber 1 ay önce yayınlandı
Fenerbahçe ve Alanyaspor Kadıköy'de karşı karşıya.

Ülker Stadı’nda oynanacak ve saat 21.00’de başlayacak müsabakayı hakem Mehmet Türkmen yönetecek. Fenerbahçe ligde son olarak deplasmanda Çaykur Rizespor’u 5-0 mağlup etmişti. Teknik direktör Jose Mourinho’nun ekibi maç fazlasıyla haftaya 7 puanla liderlik koltuğunda giriyor. Alanyaspor ise Göztepe’yle geçen cuma 1-1 berabere kaldı. Ondan önce Başakşehir’e 4-2 yenilen ekip ilk hafta da Eyüp’le 1-1 berabere kalmıştı.

Fenerbahçe’nin takım kaptanlarından Mert Hakan Yandaş cezasını tamamladı. Geçen sezon deplasmanda Galatasaray ile oynanan müsabaka sonrasında Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’ndan beş maç ceza alan ve sonra Tahkim Kurulunun cezasını dört maça düşürdüğü Mert Hakan Rizespor maçıyla cezasını tamamlamıştı. Tecrübeli oyuncu Jose Mourinho’nun şans vermesi durumunda Alanyaspor karşısında forma giyebilecek.

Ferdi transferinden yalnızca Fenerbahçe değil Nec Nijmegen de kazandıFerdi transferinden yalnızca Fenerbahçe değil Nec Nijmegen de kazandı

Fenerbahçe’de bileğindeki sakatlığı geçen Bright Osayi-Samuel’in durumu maç saatinde belli olacak. Sakatlığı nedeniyle Rize deplasmanına götürülmeyen savunma oyuncusu takımdan ayrı bireysel çalışmalarına başladı. Son antrenmanda durumuna bakılacak oyuncuyla ilgili kararı maç saatinde Mourinho karar verecek.

İki ekibin bugüne kadar ligde yaptığı 16 mücadelede Fenerbahçe dokuz kez sahadan galip ayrılırken dört maç beraberlikle sonuçlandı. Alanyaspor ise üç karşılaşmada Fenerbahçe’yi mağlup etmeyi başardı. Sarı-lacivertli ekip bu maçlarda 34 kez gol sevinci yaşarken kalesinde 17 gol gördü. Fenerbahçe, Alanyaspor ile ligde bugüne kadar sekiz kez İstanbul’da karşılaştı. Bu maçlarda sarı-lacivertli takım dört kez kazanırken üç mücadele beraberlikle sonuçlandı, Akdeniz temsilcisi de bir maçta üç puana uzanan taraf oldu. Fenerbahçe 17 gol sevinci yaşarken kalesinde yedi gol gördü.

Fenerbahçe ligde Alanyaspor karşısında son mağlubiyetini evinde yaşamıştı. Alanyaspor 2021-2022 sezonunda sarı-lacivertli ekibi İstanbul’da 2-1 yenmişti. Bu arada rakibiyle oynadığı son beş karşılaşmadan dört galibiyet ve bir beraberlikle ayrılan sarı-lacivertliler bu maçlarda rakip kaleye 16 gol gönderirken kalesinde beş gol gördü. İki takım arasında oynanan son maç geçen sezon yine Kadıköy’de 2-2’lik beraberlikle sonuçlanmıştı.

Acun Ilıcalı: Fenerbahçe hayatımın yüzde 20'sinden fazlasını almayacakAcun Ilıcalı: Fenerbahçe hayatımın yüzde 20’sinden fazlasını almayacak

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.