Fenerbahçe sordu: Mehmet Büyükekşi Galatasaray için Nihat Özdemir ile kavga etti mi?

Nihat Özdemir'in "Galatasaray'ın oynadığı maçlarda Mehmet Büyükekşi benimle çocuk gibi kavga ediyordu. Şimdi orada TFF Başkanı olarak oturuyor" dediği iddia edildi. Fenerbahçe yönetiçisi Selahattin Baki, iddiayı TFF Başkanı'na sordu.

Spor 2 Ekim 2023
Bu haber 8 ay önce yayınlandı
İddiaya göre Nihat Özdemir, Mehmet Büyükekşi'nin Galatasaray fanatiği olduğunu söyledi.

Fenerbahçe, 5-0 kazandığı maçın ardından hakem Cihan Aydın ve VAR ve AVAR’da bulunan Hakan Ceylan ile Emre Malok’a Edin Dzeko’nun golünün iptali ve verilmeyen iki penaltı pozisyonu nedeniyle büyük tepki gösterdi. Fenerbahçe yöneticisi Selahattin Baki, maçı sonrası sert açıklamalar yaptı.
Başkan Ali Koç’un hafta içi konuşacağını belirten Baki, “Artık başkanımızdan başlayarak sokaktaki en minik taraftara kadar bu işin böyle sürmeyeceğini herkes anlamış oldu. Saha hakemleri ve VAR hakemlerinin performansı hep standart dışı. Özellikle gri pozisyonlarda Fenerbahçe’nin lehine bir karar olursa saniyeler içinde karar veriliyor. Aleyhine olursa da didik didik aranıyor. Bu kararlarla ilgili başkanımız hafta içi bazı açıklamalar yapacak” dedi.

Fenerbahçe'den '5' çayı!Fenerbahçe’den ‘5’ çayı!

Baki konuşmasına şöyle devam etti: “Hakem performansıyla alakalı kulağımıza gelen duyumlar var. Sayın Başkanımız Ali Koç bazı açıklamalar yapacak. Bu işin böyle gitmeyeceğini herkes anlamış oldu. Sürdürülebilir bir durum. 7. hafta itibariyle saha hakemleri ve VAR hakemlerinin performanslarına bakarsak standart dışı kararlar veriyor. Sadece bizim maçlarımız için konuşmuyorum.”

Selahattin Baki, maç sonu yaptığı açıklamada hakemlere tepki gösterdi.

Mehmet Büyükekşi’den yanıt bekleniyor

Fenerbahçe olarak çok önem verdikleri bir konu olduğunu belirten Selahattin Baki konuşmasına şöyle devam etti: “Hafta içi bir medya mensubu, eski federasyon başkanı ve mevcut federasyon başkanıyla ilgili bir iddia ortaya attı. Bunlar teyite muhtaç iddialar. Ancak şu ana kadar kimseden bir yalanlama gelmedi. Soruyoruz, sayın Büyükekşi bununla ilgili bir açıklama yapacak mı?”

Ali Koç'tan Mehmet Büyükekşi'ye mektup: Konu Hugh DallasAli Koç’tan Mehmet Büyükekşi’ye mektup: Konu Hugh Dallas

Nihat Özdemir’in Mehmet Büyükekşi iddiası

Fenerbahçe’nin gündeme getirdiği iddia gazeteci Feridun Niğdelioğlu tarafından dile getirildi. Niğdelioğlu, Sansürsüz Futbol YouTube hesabında TFF’nin eski başkanı Nihat Özdemir’in halefi Mehmet Büyükekşi için kendisine şu sözleri söylediğini açıkladı: “Galatasaray-Fenerbahçe maçlarında Mehmet Büyükekşi benimle kavga ediyordu. Galatasaray’ın oynadığı maçlarda benimle çocuk gibi kavga ediyordu. Şimdi orada TFF Başkanı olarak oturuyor. Biz TFF koltuğunda oturduğumuzda adaletle hakkaniyetli yönetmeye çalıştık. Bugün Galatasaray kongre üyesi. Olsun, ben de Fenerbahçe kongre üyesiydim. Ama bu kudar fanatiklik olmaz. Birebir kavga ettim. Nihat Özdemir’den izin aldım bunu söylüyorum. Galatasaray’ın kavgasını gidip TFF başkanıyla yapan kişi şu anda o koltukta oturuyor.”

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.