Fenerbahçe tur için sahaya çıkıyor, Kartal transferle alakalı merak edilenleri yanıtlıyor

Fenerbahçe, bu akşam Konferans Ligi 2. ön eleme turu 2. maçında 5-0’ın rövanşında Zimbru ile karşılaşacak. Sarı-lacivertlilerde maç öncesi basın toplantısına katılan İsmail Kartal transferle alakalı gelen soruları yanıtladı.

Spor 1 Ağustos 2023
Bu haber 10 ay önce yayınlandı
Fenerbahçe Zimbru maçına hazır.

UEFA Avrupa Konferans Ligi’nde mücadele 2. ön eleme turu 2. maçlarıyla sürecek. Fenerbahçe, Kadıköy’de 5-0 biten maçın rövanşından Moldova’da Zimbru ile karşı karşıya gelecek. Sarı-lacivertliler maç için ülkeye gitti.

İki stoper eksik

Maç için Moldova’ya giden kafilede şu isimler yer aldı: Altay Bayındır, İrfan Can Eğribayat, Furkan Onur Akyüz, Serdar Aziz, Luan Peres, Samet Akaydın, Ferdi Kadıoğlu, Bright Osayi-Samuel, Jayden Oosterwolde, Miguel Crespo, İsmail Yüksek, Mert Hakan Yandaş, Sebastian Szymanski, Burak Kapacak, Joshua King, İrfan Can Kahveci, Ryan Kent, Dusan Tadic, Edin Dzeko, Michy Batshuayi, Serdar Dursun, Efekan Karayazı ve Bora Aydınlık.

Kafilede Fenerbahçe’yle yol ayrımında olan Diego Rossi, Joao Pedro, Gustavo Henrique, Willian Arao gibi isimler yer almadı. Bu isimlerin haricinde geçen haftaki maçta sakatlanan Alexander Djiku kadroya alınmadı. Ayrıca Rodrigo Becao ve Lincoln Henrique de eksikler olarak dikkat çekti. Öte yandan tedavisine devam edilen bir diğer oyuncu Emre Mor da kadroda yer almadı.

Arda Güler sakatlandı, kamptan ayrıldıArda Güler sakatlandı, kamptan ayrıldı

256. Avrupa sınavı

20.30’da başlayacak olan maç Fenerbahçe’nin Avrupa’daki 256. sınavı olacak. Sarı-lacivertliler daha önceki 255 maçta 96 galibiyet, 104 mağlubiyet ve 55 beraberlik yaşadı. Geçen haftaki maçı Ferdi Kadıoğlu, Ryan Kent, Edin Dzeko, Sebastian Szymanski ve Joshua King’in golleriyle kazanan Kanarya, Konferans Ligi’nde tarihindeki ilk galibiyeti aldı.

Fenerbahçe’nin Avrupa kupalarındaki performansı şöyle:

Organizasyon O G B M A Y
UEFA Kupası 54 18 10 26 72 91
UEFA Avrupa Ligi 82 42 23 17 119 80
Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası 33 9 4 20 30 70
UEFA Şampiyonlar Ligi eleme 34 12 11 11 48 39
UEFA Şampiyonlar Ligi 40 11 6 23 42 70
Avrupa Kupa Galipleri Kupası 9 3 1 5 11 11
UEFA Avrupa Konferans Ligi 3 1 0 2 9 6
TOPLAM 255 96 55 104 331 367

Zimbru maçı öncesinde basın toplantısına teknik direktör İsmail Kartal’ın yanı sıra futbolculardan İsmail Yüksek katıldı. Kartal, ülke puanının değerinden bahsetti. Öte yandan ilk maçta ilk 11’de olan Djiku’nun kadroda olmamasıyla alakalı konuşan teknik direktör “İlk maçta Djiku’nun bir sakatlığı var. Onu kadroya almayarak riske etmedik. Bazı oyuncuları rotasyonla dinlendirerek başka oyuncularla geldik. Yarın durumlarını görmek için onlara şans vereceğim.” dedi.

Galatasaray’dan imza şov ve gövde gösterisi: Icardi’nin gerçek maaşını Özbek açıkladıGalatasaray’dan imza şov ve gövde gösterisi: Icardi’nin gerçek maaşını Özbek açıkladı

Öncelikli hedef Süper Lig

Kartal sezon hedeflerinden bahsederken Süper Lig şampiyonluğunu ilk sıraya koyarak “Önemli bir kadroya sahibiz. Kadro kalitesini ve derinliğini genişlettiğimiz için 3 kulvarda da yarışabileceğimizi düşünüyorum. Türkiye’de birinci önceliğimiz şampiyon olmak. Allah’ın izniyle bunu başaracağız. Ayrıca Türkiye Kupası’nı da almak istiyoruz. Avrupa kupalarında da hayallerimizi yaşamak ve yaşatmak istiyoruz. Oyuncularımızla bunu sürekli konuşuyoruz. Güzel bir enerjimiz var. Bunu başarabileceğimizi düşüyoruz, ‘Neden olmasın?’ diyoruz. Olabilmesi için de çok çalışıyoruz. İnşallah bu konuda da başarılı oluruz.” sözlerini kaydetti.

“Transferlerle alakalı konuşmam doğru olmaz”

Transfer gündemini fazlasıyla meşgul eden Cengiz Ünder ve Dominik Livakovic gibi isimlerle alakalı gelen soruya Kartal “Şu anda bu isimlerle ilgili benim konuşmam doğru olmaz. Ekonomik şartlar var, kulüpler arasında görüşmeler var. Bu çalışmayı Başkanımız ve yönetim kurulu sürdürüyor. Onların yetki alanı. Şu anda bu konuda herhangi bir açıklama yapmam doğru olmaz.” dedi. Kartal geçen haftaki maçtan önce her iki oyuncunun transferi hakkında da pozitif açıklamalarda bulunmuştu.

Ali Koç açıkladı: Fenerbahçe yıldızsız formaya döndüAli Koç açıkladı: Fenerbahçe yıldızsız formaya döndü

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.