Fenerbahçe tur için Spartak Trnava karşısında

Konferans Ligi H Grubu son maçında Fenerbahçe, sahasında Spartak Trnava’yı ağırlayacak. Sarı-lacivertliler için 3 puan bir üst tura çıkmak anlamına geliyor.

Spor 14 Aralık 2023
Bu haber 5 ay önce yayınlandı
Fenerbahçe, tur için Spartak Trnava karşısında.

Süper Lig lideri Fenerbahçe, UEFA Avrupa Konferans Ligi’nde yoluna devam etmek adına Spartak Trnava’yı ağırlayacak. Kupada gruptaki ilk 3 maçını kazanan sarı-lacivertliler daha sonra sırasıyla Ludogorets’e 2-0 ve Nordsjaelland’a 6-1 mağlup oldular. Kanarya söz konusu iki yenilgi dolayısıyla son haftaya grup üçüncüsü olarak girdi. Spartak Trnava’nın ise 1 puanı bulunuyor. Fenerbahçe iki takım arasında oynanan grubun ilk maçını deplasmanda 2-1 kazandı.

Ludogorets-Nordsjaelland mücadelesinin berabere bitmesi durumunda Fenerbahçe, alacağı galibiyetle grubu lider olarak da tamamlayabilecek. Sarı-lacivertli takım, rakibi karşısında olası beraberlikte ise grup ikinciliği için Ludogorets’in Nordsjaelland’e yenilmesini bekleyecek.

Beşiktaş eski Fenerbahçeliye duacı... Bir tek o ayakta kaldıBeşiktaş eski Fenerbahçeliye duacı… Bir tek o ayakta kaldı

Kanarya’nın kadrosunda kritik maç öncesi iki eksik var. Rodrigo Becao ve Miha Zajc kadroda yer alamayacaklar. Mert Hakan Yandaş ve Serdar Aziz’le alakalı kararı teknik heyet verecek. Pazartesi akşamı Ankaragücü – Rizespor maçı sonrası yaşanan olaylar nedeniyle önümüzdeki hafta sonu Süper Lig’de maç olmaması artı tur için mutlak galibiyet gerektiği için İsmail Kartal’ın sahaya ideal 11’iyle çıkması bekleniyor. Bu senaryo gerçekleşirse Sebastian Szymanski ve Dusan Tadic bu sezon 27. maçlarına çıkacaklar. Tadic önceki 26 maçta 11 gol 7 asist yaparken Polonyalı 11 gol atıp 10 asist yaptı.

Fenerbahçe Avrupa’da 266. maçına çıkacak. Kanarya 265 müsabakada 104 galibiyet alırken, 106 yenilgi ve 55 beraberlik yaşadı. Fenerbahçe, söz konusu müsabakalarda rakip fileleri 356 kez havalandırırken, kalesinde ise 380 gol gördü. Fenerbahçe, UEFA Avrupa Konferans Ligi’nde daha önce yaptığı 13 maçta 9 galibiyet ve 4 yenilgi yaşadı. Söz konusu müsabakalarda 34 gol atan Fenerbahçe, kalesindeki 19 gole engel olamadı. Sarı-lacivertliler yediği 19 golün 6’sını ise son maçta kalesinde gördü.

Ustalar sahne aldı... Fenerbahçe büyük maç lanetini kırdıUstalar sahne aldı… Fenerbahçe büyük maç lanetini kırdı

Becao’nun dönüşü yakın

Basın toplantısında konuşan İsmail Kartal sözlerine pazartesi akşamı yaşananlardan ötürü Halil Umut Meler ve Türk hakemliğine geçmiş olsun dileklerini ileterek başladı. Kartal “Biz kazandığımız zaman yarınki maç ne olursa olsun çıkmayı garantiliyoruz. Liderlik için averaj önemli, onun da matematiğini yapıyoruz. Önceliğimiz maçı kazanıp çıkmak.” değerlendirmesinde bulundu.

Sakatlıklarla alakalı konuşan deneyimli teknik direktör “Sakatların dönmesiyle onların verdiği enerjiyle eksiksiz şekilde önümüze bakıyoruz. Sadece Zajc ve Becao’nun durumları hala devam ediyor ama genel olarak iyi durumdayız. Ligin lideriyiz, yarın da taraftarlarımızla, güzel oyunla yola devam etmek istiyoruz.” ifadelerini kullandı. Kartal, Becao’nun ocak ortalarına doğru takımla antrenmanlara çıkmasını beklediklerini de sözlerine ekledi. Kartal hafta sonu oynanacak maçların ertelenmesiyle alakalı “Biz kendi evimizde oynayacakken şimdi deplasmana gideceğiz ligde ama TFF’nin aldığı karara yapabileceğimiz bir şey yok.” dedi.

Ligler 19 Aralık'ta devam edecekLigler 19 Aralık’ta devam edecek

İrfan Can Kahveci ise oynadığı pozisyonla alakalı gelen soru karşısında “Fenerbahçe’ye transfer olurken 8 numara olarak forma giyiyordum. Her pozisyonda oynamaya hazırım. 8 numara oynamaktan daha büyük keyif alıyorum ama sezon başında İsmail Hocam ile bu görüşmeleri yapmıştık. Nerede katkı sağlayacaksam orada oynamam daha doğru. Hocamız hangi pozisyonda görev verirse elimden geleni yapacağım.” değerlendirmesini yaptı.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.