Fenerbahçe ve Eczacıbaşı finale bir adım uzakta

Sultanlar Ligi'nde yarı final maçları başladı. THY'yi yenen Fenerbahçe ve VakıfBank'ı deviren Eczacıbaşı seride 1-0 öne geçti. İki takım bir maç daha kazanırsa finale çıkacak.

Spor 1 Nisan 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı
Normal sezonu lider bitiren Fenerbahçe, THY önünde hata yapmadı.

Sultanlar Ligi play-off yarı final serisi THY-Fenerbahçe ve Eczacıbaşı -VakıfBank karşılaşmalarıyla başladı. Günün ilk maçını normal sezonu lider bitiren Fenerbahçe, THY ile yaptı. Burhan Felek Vestel Voleybol Salonu’nda oynanan mücadeleye sarı lacivertliler iyi başladı. Hücumlarında Vargas, Souza ve Eda’yla etkili olan sarı lacivertliler ilk seti 25-18 kazandı.

İkinci set çekişmeli geçti. 20’li sayılara kadar başa baş giden setin son bölümünde iyi servis atarak avantajı eline geçiren Fenerbahçe 25-20’lik skorla durumu 2-0’a taşıdı. Üçünce setin başında Eda Erdem’den servis şov vardı. Setin başında 9-0 öne geçen Fenerbahçe üstünlüğünü korudu ve 25-16 ile maçı 3-0 kazandı. Arina Fedorovtseva 12 sayıyla takımın skoreri olurken; Vargas 11, Souza ile Aslı Kalaç da 10’ar sayıyla galibiyete önemli katkı verdi.

Eczacıbaşı, evindeki maçta avantajı ele geçirdi.

Eczacıbaşı evinde kazandı

Yarı finalin diğer maçında ligi üçüncü sırada biteren Eczacıbaşı, ikinci VakıfBank’ı konuk etti. Karşılaşmaya harika başlayan ev sahibi ilk seti 25-11 aldı. İkinci sette büyük çekişme vardı. Setin sonunu daha iyi oynayan VakıfBank 25-23 ile skoru 1-1’e getirdi. Turucu beyazlılar üçüncü setten itibaren oyunda üstünlüğü ele aldı. 25-21 ile 2-1 öne geçen Eczacıbaşı dördüncü sette adeta şov yaptı. Farkı açan ev sahibi seti 25-15 maçı da 3-1 kazandı.

İki galibiyete ulaşan tarafın finale yükseleceği seride ikinci maçler 4 Nisan’da Fenerbahçe ve VakıfBank’ın sahasında yapılacak. Galibiyetlerin eşitlenmesi durumunda üçüncü maç, 6 Nisan’da olacak.
Efeler Ligi play-off 5-8’incilik etabı ilk maçında Spor Toto, deplasmanda Alanya Belediyespor’u 3-2; Arkas da Bursa BB’yi 3-1 yendi.

Voleybolun yükselişi salonlara sığmadı: Bekle 'Sultanlar'ı Sinan ErdemVoleybolun yükselişi salonlara sığmadı: Bekle ‘Sultanlar’ı Sinan Erdem

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.