Fenerbahçe’de bir devir kapanıyor

Fenerbahçe'nin uzun süredir devam eden kaleyi yerli kaleciye verme geleneği sona erdi. Dinoma Zagrep'ten Dominik Livakovic transfer edilirken Altay Bayındır Manchester United'a gidiyor.

Spor 24 Ağustos 2023
Bu haber 8 ay önce yayınlandı
Fenerbahçe'nin kalesinde Altay Bayındır, yerini Dominik Livakovic'e devrediyor.

Fenerbahçe kalesinde 1988-89 sezonunda 103 golle rekor kıran kadroda kalede Almanya efsanesi Tony Schumacher vardı. Alman file bekçisinden sonr sırasıyla Engin İpekoğlu, Rüştü Reçber, Recep Biler, Serdar Kulbilge, Volkan Demirel, Mert Günok gibi isimler korudu. Alman kaleci Enke 2003-2004 sezonunda bir maç file bekçisi olarak görev yaptı. 2017-18 sezonu başında Malaga’dan transfer edilen Kamerunlu Carlos Kameni ise ağustos 2019’da sarı lacivertli kulüpten ayrıldı. Kanarya, 2019-2020 sezonunun başında Ankaragücü’nden transfer ettiği Altay Bayındır ve geçen sezon Göztepe’den kiralık gelen ve bu sezon bonservisi alınan İrfancan Eğribayat gibi yerli isimlere kaleyi emanet etmeyi devam etti.

Fenerbahçe'ye kalede ağrı kesici: İrfan Can EğribayatFenerbahçe’ye kalede ağrı kesici: İrfan Can Eğribayat

Livakovi geliyor

Fenerbahçe’nin yerli kaleci geleneği bitmiş gözüküyor. Sarı lacivertliler Dünya Kupası final ve yarı finali oynayan Hırvat kaleci Dominik Livakovic’in transferi için Dinamo Zagrep ile anlaştı. Hırvat basınından Germanijak’a göre 9+1 milyon euro karşılığında el sıkışıldı. Hırvatistan Milli Takım kalecisi ile de 3 yıllık anlaşmaya varıldı. Livakovic bugün öğle saatlerinde İstanbul’a gelecek.

Fenerbahçe'nin muhteşem ikilileriFenerbahçe’nin mu’a gh’teşem ikilileri

Altay Bayındır Manchester United yolcusu

Livakovic’in gelmesinden sonra Fenerbahçe’nin bir dönem kaptanlığını yapan kaleci Altay Bayındır ile yollar ayrılıyor. İngiliz devi Manchester United, Milli kalecinin serbest kalma bedeli olan 6 milyon euro’yu Fenerbahçe’ye vermeyi kabul etti. Altay Bayındır da Atina’ya giderek sağlık kontrollerinden geçirildi. 25 yaşındaki kaleci, Manchester United’ın 52.5 milyon euro bonservis bedeli vererek Inter’den transfer ettiği Andre Onana ile forma kapma mücadelesi verecek.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.