Fenerbahçe’ye Samsun’da bir darbe de soldan geldi: Jayden Oosterwolde minimum beş ay yok

Fenerbahçe'de sakatlık geçiren iki oyuncunun durumları belli oldu. Cengiz Ünder yaklaşık bir ay sahalardan uzak kalacak. Jayden Oosterwolde ise iki ay civarında sarı-lacivertli formayı giyemeyecek.

Spor 21 Ekim 2024
Fenerbahçe'de iki futbolcunun sakatlığı belli oldu.

Fenerbahçe Süper Lig’in dokuzuncu hafta maçında Samsunspor’la mücadele etti. Kritik maç 2-2 bitti. Sarı-lacivertlilerde Jayden Oosterwolde 72. dakikada sakatlandı ve kenara gelmek durumunda kaldı. Sakatlığı nedeniyle Samsun kafilesine dahil edilmeyen Cengiz Ünder de eksiklerden biriydi.

Fenerbahçe sakatlığı bulunan oyuncularla alakalı “Profesyonel Futbol A Takımımızda yaşadıkları sakatlıklar neticesinde Acıbadem Sağlık
Altunizade Hastanesi’nde MR görüntülenmeleri gerçekleştirilen oyuncularımızdan Cengiz Ünder’in sağ kasık kas tendon bileşkesinde kısmi yırtık, Jayden Oosterwolde’nin ise sol dizinde ön çapraz bağ rüptürü tespit edilmiştir” bilgisini geçti.

NTV’den Gürkan Ak oyuncuların sağlık durumlarıyla alakalı yaptığı haberde “Oosterwolde’nin sakatlığı çapraz bağ da yırtık oluşmuş tam kopma olmamış. Bu tarz sakatlıklarda durum çok kötü değilse ortalama iyileşme süresi 2 ay civarında. Kesin konuşmak zor, uzayabilir de. Sevindirici olan tam kopma olmamış. Cengiz Ünder yaklaşık 1 ay yok” sözlerine yer verdi. Ancak Sports Digitale tarafından gelen bilgide oyuncunun 5-7 ay sahalardan uzak kalacağı belirtildi. Ak haberinin devamında “Ben elbette resmi açıklamayı baz alıyorum. ‘Rüptür’ ifadesi bağ yırtılmalarında kullanılıyor. Kopma var ise zaten minimum 6 ay sürüyor tedavi ve rehabilitasyon” ifadelerini kullandı.

Ak daha sonra güncelleştirdiği haberinde “Birkaç uzman görüşü aldıktan sonra bilgiyi tazeleyeyim. Ön çapraz bağdaki rüptür yani yırtılma yüzde 10-15 civarında ise ameliyatsız tedavi mümkün olabiliyor. Ancak yırtılma boyutu yüksekse ve ameliyat olması gerekiyorsa o zaman tam kopmadan çok da farklı değilmiş. Yani Oosterwolde ameliyat olursa dönüşü minimum 5 ay” dedi.

Sol bek sorunsalı

Sports Digitale’in haberine göre Jayden Oosterwolde ameliyat olmak üzere gelecek hafta Hollanda’ya gidecek. Sarı-lacivertlilerde Ferdi Kadıoğlu’nun gidişi sonrası sol bekte iki alternatif yer alıyordu. Bunlar Jayden Oosterwolde ve Levent Mercan’dı. Daha sonra transfer edilen Filip Kostic her ne kadar bu bölgede oynayabiliyor olsa da asıl mevkisi sol bek değil. Öte yandan Avrupa Ligi listesinde Levent Mercan ve Filip Kostic yer almıyor. Dolayısıyla Fenerbahçe’nin Jayden Oosterwolde’nin sakatlığı iki ay sürse dahi bu süreçte oynayacağı Avrupa Ligi maçlarında nasıl bir yol izleyeceği merak konusu.

Çanlar kimin için çalıyorÇanlar kimin için çalıyor

Fenerbahçe topu da puanları da verdiFenerbahçe topu da puanları da verdi

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.