Fenerbahçe’de ‘tecrübeliler’ fark yarattı: Ferdi Kadıoğlu ikinci kez dalya yaptı

Fenerbahçe'nin Lugano'yu 4-3 mağlup ettiği maçta Edin Dzeko hat-trick yaptı, Dusan Tadic ise bir penaltı kazandırıp bir de asistle takımına katkı sağladı. Maça sonradan dahil olan Ferdi sarı-lacivertli formayla 200'üncü maçına çıkıp golünü attı.

Spor 24 Temmuz 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı

Fenerbahçe’nin Şampiyonlar Ligi 2. Eleme turu maçında Lugano’yu deplasmanda mağlup ettiği karşılaşmaya sarı-lacivertlilerin tecrübeli oyuncuları Edin Dzeko ve Dusan Tadic damga vurdu. Lugano’nun erken gelen golü sonrası reaksiyon gösteren Fenerbahçe’de Dusan Tadic ilk yarının son anlarında takımına penaltı kazandırdı. Vuruş için topun başına geçen Edin Dzeko ise sarı-lacivertlilerin bu sezonki ilk golünü kaydetti.

İlk yarıyı iyi kapatan Fenerbahçe ikinci devreye de hızlı girdi. Tadic’in nefis servisini geri çevirmeyen Dzeko topu filelere göndererek takımını öne geçirdi. Karşılaşmanın kalanında hat-trick’ini tamamlayan Dzeko karşılaşmada en çok dikkat çeken oyuncu olarak öne çıktı. Bosna-Hersekli golcü ayrıca Shabani Nonda’yı (32 yaş, 2009’da Galatasaray formasıyla) geride bırakarak Avrupa kupaları tarihinde bir Türk takımı formasıyla hat-trick yapan en yaşlı isim oldu.

Geçen sezonki sol çizgi görevlerinin aksine Mourinho yönetiminde serbest oyuncu olarak daha gezgin bir rol üstlenen Dusan Tadic devrenin sonunda kazandırdığı penaltı ve ikinci yarının başında yaptığı asistle takımının maçı çevirmesinde önemli rol oynadı ve yerini 69’uncu dakikada Ferdi Kadıoğlu’na bıraktı.

Tadic yerine oyuna dahil olan Ferdi ise alışılagelmişin dışında sol kanatta görev aldı. Karşılaşmanın ardından bu durumun kendisine sorulması üzerine yanıt veren milli futbolcu “Devre arasında hocamız ‘Sol kanatta oynayarak yardımcı olabilir misin?’ dedi. Ben de ‘evet’ dedim. İlk aksiyonda golü attım. Ondan sonra da ikimiz güldük. Bana ‘Sana yardımcı olabileceğini söylemiştim’ dedi” diye konuştu.

Fenerbahçe formasıyla 200’üncü maçına çıkan Ferdi attığı gol haricinde 21 dakika sahada kaldığı maçta yüzde yüz pas isabetiyle oynayıp bir kez de top çaldı.

Youssef En-Nesyri resmen Fenerbahçe'deYoussef En-Nesyri resmen Fenerbahçe’de

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.