Fenerbahçe’de iki adayın vaat yarışı: Koç’tan transfer, Yıldırım’dan Mourinho sözü

Fenerbahçe'de başkanlık yarışı yapan Ali Koç, kadroya kaliteli 3-4 takviye yapacaklarını açıkladı. Aziz Yıldırım ise hafta sonu teknik direktör Jose Mourinho ile görüşeceklerini söyledi.

Spor 27 Mayıs 2024
Bu haber 1 ay önce yayınlandı
Ali Koç ve Aziz Yıldırım Fenerbahçe başkanlığı için yarışıyor.

Fenerbahçe’nin 8-9 Haziran tarihlerinde yapılacak Olağan Genel Kurulu öncesi başkanlık yarışı yapan Ali Koç ve Aziz Yıldırım, üyeleri ikna çabasını sürdürüyor. Başkan Ali Koç Ankara’da yaptığı konuşmada yeni sezonun transfer stratejisine dair ipuçları verdi. Koç’un konuşmasından öne çıkan noktalar şöyle…

* Size şunu teminatını verebilirim: Diğer aday kazandığı takdirde camiayı kenetlemek için elimizden gelen desteği vereceğimizden şüpheniz olmasın.

* Olağanüstü bir sezon geçirdik. ‘Fenerbahçe kötü bir sezon geçirdi’ diyen varsa iyi niyetli biri değildir.

* Şampiyon olamadık. Biz 102 puan alsak rakibe 103 puan aldıracaklardı. Herkesi yendik, rakipleri yendik ama sistemi bir kez daha yenemedik.

* Ben bize yaşattıklarından dolayı teknik ekibimize ve takımımıza teşekkür etmek istiyorum çünkü olağanüstü bir sezon geçirdiler.

* Bugüne kadar 90 puan barajının kaç kez aşıldığını biliyor musunuz? 1980’lerin sonunda iki sezon arka arkaya aşılmış. Bir kere Fenerbahçe, bir kere Galatasaray. Onun dışında 90 puan alınan başka bir sezon yok.
* Rakip, Avrupa’da az karşılaşmada 4 kırmızı kart aldı, Süper Lig’de koca sezon 1 kırmızı kart gördüler.

* Şahsen çok daha hırslandım, çok daha inançlıyım. Son 2 senede prangalar atılınca ne kadar iyi kadrolar kurduğumuzu, ne kadar iyi hocalar getirdiğimizi gördünüz ama bir şekilde sistemi yenemedik.

Ali Koç, Financial Times'a konuştu: Güvensizlik rekabeti alevlendirdiAli Koç, Financial Times’a konuştu: Güvensizlik rekabeti alevlendirdi

* Niye umutluyum? Artık Fenerbahçe’nin çok iyi bir kadrosu var. Tarihin en iyi kadrosu diyorum. Fenerbahçe tarihinin en iyi sonucunu bu kadro almıştır.

* İnşallah bu kadronun üstüne 3-4 bilemediniz beş ilave yapmamız gerekiyor. Mesela kanatlarda sıkıntımız vardı, ilave yapmamız gerekiyor. Kadroyu korursak üstüne 3-4 futbolcuyla çok daha kuvvetli bir takımımız olacak.

* Nisan ayından beri Mario Branco ve ekibi bunu çalışıyor. Şu anda hiç bırakmayı düşünmediğimiz oyunculara ilgi alaka var, onları da değerlendirmek zorundayız.

* Şampiyonluk sözü verip gerçekleşeceğini bilsem veririm ama öyle olmuyor. İnşallah şampiyonluk sözü gerektirmeyecek kalitede bir kadro kuracağımızdan kimsenin şüphesi olmasın.

* Benim Fenerbahçe’den alacak tek bir kuruşum yoktur. Bunun aksini söyleyenler de şerefsizce yalan söylüyorlar.

* Beşiktaş kulübü şerefli ikinciliklerden bahsederdi. Kimden bahsederdi? Bizden mi, Trabzonspor’dan mı, Başakşehir’den mi? Malum takıma karşı bahsederdi. Benzer bir dönemi de ne yazık ki biz şu an yaşıyoruz.

* Hayatta aptallar ve ölüler değişmez. Hepimiz değişiriz, bazen iyiye bazen kötüye. Son dönemde duyduklarımız, ‘Şampiyon yapmaya geliyorum. Para, borç önemli değil.’ gibi şeyler. Birden tüylerim diken diken oldu, o eski günlere çağrışım yapılıyor. Bizim korkumuz, bu kulübün 6 sene önce geldiği noktaya geri dönmesi. Bu yüzden bu mücadeleye girmeye karar verdim.

* Türkiye’nin FETÖ’leşme sürecinin paralel yansımasıdır Türk futbolunda olanlar. Temizlenmeyi bırakın, bu unsurlar sanki daha da canlanır, güçlenir hale gelmiştir.
* Bu sisteme karşı verdiğimiz mücadelede bir noktaya geldik. Bunu devam ettirebilmek, bu böcekleri öyle veya böyle ezmek zorundayız.

* Bankalar Birliği anlaşmasından 3 yıl içerisinde çıkmayı vadediyoruz.

* Sağlık konusunu yanlış yorumluyorsunuz. Sadece bir takım doktoru var, geri kalan bütün tedavi sponsor hastanede yapılıyor. Yaşadığımız bütün sağlık sorunlarını bir kişiye bağlamak yanlış. Bizim grubumuzdan da destek alınıyor, yurt dışından da destek alınıyor, sponsor hastanemizden de destek alınıyor.

* Ben mevcut TFF başkanının bu kadar Galatasaraylı olduğunu bilmiyordum başkan olurken. Geçen sene şampiyonluk töreninde Icardi’ye bir bakışı var, Wanda Nara öyle bakmamıştır.

Aziz Yıldırım, Fenerbahçe’nin başına Mourinho’yu getireceğini söyledi.

Eski başkan Aziz Yıldırım’sa Portekizli teknik direktör Jose Mourinho ile görüşme yapaçaklarını söyledi. Yıldırım’ın açıklamaları özetle şöyle…

* Sayın Ali Koç 2011’de sürekli ‘Bizi ligden düşürün’ diyordu. Niye düşürülüyoruz? Suç mu işledik? Biz her yerde mücadele ediyoruz. Suçla ilgili bir şey yok. Yanlış söylemler bunlar.

* Bu sene yine ‘Biz ligden çekileceğiz’ söylemleri yapılıyor. Böyle bir şey olamaz. Seni ligden düşüren güç tekrar üst lige çıkarmaz ki. Kimse o güç. O güç de belli değil.

* Dün akşamki sevinç beni üzdü. Biz ikinci olduk. Bunlar gece eğleniyor. Biz ikinci olduğumuzda kafamızı yorgana sokup evden çıkamazdık. Biz Fenerbahçe’yi şampiyon yapacağız.

* Kaliteli ve herkesin tanıdığı oyuncuları alacağım. Şampiyon olurken kimseyi tanımam. Hakkımızı yiyen kim olursa ezer geçerim.

* Mourinho’yu getireceğiz dedik. İnşallah hafta sonu gidiyorum, görüşeceğiz ve getireceğiz.

Cumhurbaşkanı başdanışmanı, Aziz Yıldırım'a destek verdiCumhurbaşkanı başdanışmanı, Aziz Yıldırım’a destek verdi

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.