Fenerbahçe’de yazın ilk transferi: Devon Hall

2024-25 sezonu kadro yapılanması için çalışmalara başlayan Fenerbahçe Erkek Basketbol Takımı'nda ilk hamle Devon Hall oldu. Milano'dan ayrılan oyuncu sarı-lacivertli kulübe imza attı.

Spor 17 Haziran 2024
Bu haber 2 hafta önce yayınlandı
Devon Hall Fenerbahçe'nin ilk transferi oldu.

Fenerbahçe’de transfer hareketliliği başladı. Geçen sezonun ortasında Dimitris Itoudis ile yollarını ayıran takım Sarunas Jasikevicius’la anlaşmıştı. Saras kendi kurmadığı kadroyla hem Türkiye Kupası hem Süper Lig şampiyonlukları yaşadı. Litvanyalı kulübün beş yıllık Final Four hasretine de son verdi.

Sarunas Jasikevicius önderliğinde yola devam edecek sarı-lacivertliler Litvanyalı koçun kadro planlaması çerçevesinde transfer çalışmalarına başladı. Günün erken saatlerinde Nate Sestina ve Nick Calathes gibi isimlerle yola devam edilmeyeceği belirtildi. İki ismin ayrılığı sonrası ilk transfer haberi de geldi. Fenerbahçe son üç sezonu Milano forması giyerek geçiren Devon Hall’la sözleşme imzaladı. Oyuncu iki yıl sarı-lacivertli formayı terletecek.

Kanarya böylece ilk eklemesini kısa bölgesine yaptı. Hall Virginia’da kolej kariyeri bittikten sonra şansını NBA’de denedi. Oyuncu Oklahoma City Thunder’da fazla süre bulamazken G-League ekibi Oklahoma City Blue’daki performansı dikkat çekti. Oyuncu Avrupa basketboluna Bamberg formasıyla adım attı. Almanya’daki 14.1 sayı ortalamalı sezonuyla çok geçmeden EuroLeague seviyesine yükseldi. 2021-22 sezonuna Milano formasıyla girdi. Üç sezon boyunca istikrarlı bir performans sergileyen Hall inişli çıkışlı takımın en düzenli süre alan ve en düzenli katkı veren oyuncularından biri oldu. 1 ve 2 numaralı pozisyonlarda oynayan Hall’un savunmadaki sertliği Avrupa basketbolunda kalıcı olmasında etkili oldu. Hücumda da üç sayılık atışlarda ceza şutu olan Hall topsuz hareketlilikle takımına yardım edebiliyor. Hall kendi şutunu yaratma ve potaya gitme konusunda da azımsanmayacak bir tehdit yaratıyor.

Oyuncu geçen sezon 32 EuroLeague maçında 8.2 sayı, 2.9 ribaunt ve 1.9 asist ortalamalarıyla oynadı. Üç sezonda toplam 93 EuroLeague maçına çıkan isim 8.8 sayı, 2.5 ribaunt ve 2.1 asist yaptı. Bu süreçte yüzde 48.1 ile saha içi isabeti bulan Hall yüzde 36.3 ile üçlük attı.

Fenerbahçe Kulübü resmi sitesindeki açıklamada “Fenerbahçe Beko Erkek Basketbol Takımımız, son olarak EA7 Emporio Armani Milano forması giyen Birleşik Amerikalı oyuncu Devon Hall (1995, 1.96) ile 2 yıllık anlaşmaya vardı” dendi.

Gümülcine'de Fenerbahçe restleşmesiGümülcine’de Fenerbahçe restleşmesi

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.