Fenerbahçe’den İsmail Kartal’a veda

Jose Mourinho ile anlaşan Fenerbahçe, 2023-24 sezonunda takımın başında yer alan İsmail Kartal'a sosyal medya hesabındaki paylaşımla veda etti.

Spor 31 Mayıs 2024
Bu haber 4 ay önce yayınlandı
Fenerbahçe, İsmail Kartal'a veda etti.

2022-23 sezonu sonunda Jorge Jesus’la yollarını ayıran Fenerbahçe, 2021-22 sezonunu bitirdiği teknik direktörü İsmail Kartal’la anlaştı. Kartal, 2023-24 sezonunda takımıyla üç kulvarda mücadele etti ancak zafere uzanamadı.

Geride bıraktığımız sezonda 58 maça çıkan Kanarya 44 galibiyet, 7 yenilgi, 7 beraberlik alırken bir sezon için kulüp tarihinin galibiyet rekorunu kırdı. Süper Lig’de 99 puan toplayan ve 99 gol atan Kanarya, puan anlamında tarihinin en iyi sezonunu geçirdi. Ancak bu miktarlar Galatasaray’ı geçmeye yetmedi.

Sezonun bitimiyle beraber başkanlık seçiminde Ali Koç’la çekişecek Aziz Yıldırım, Jose Mourinho ile anlaştığını açıkladı. Koç’un İsmail Kartal konusunda kararını vermesi merakla bekleniyordu. 31 Mayıs sabahı itibariyle Koç tarafının da Jose Mourinho ile anlaştığı ve İsmail Kartal’la yola devam etmeyeceği ortaya çıktı.

Kulüpten akşam saatlerinde veda paylaşımı geldi. “HER ŞEY İÇİN TEŞEKKÜR EDERİZ İSMAİL KARTAL” başlıklı paylaşımda “Renklerine, tarihine ait olduğun; formasını gururla taşıyıp onurla temsil ettiğin Fenerbahçe’n ile ortaya koyduğun eşsiz mücadele, hem senin hem de sana inanan milyonlarca sarı lacivert sevdalısının hayallerinin gerçeğe dönüşme inancıydı. Ne sen vazgeçtin bu kulübe inanmaktan ne milyonlarca Fenerbahçeli vazgeçti senin yanında durmaktan. Duruşuna, Değerlerine, Aidiyetine, Saygına ve Fenerbahçeliliğine teşekkür ederiz. Emeklerine minnettarız. Güzel izler bıraktın ve her zaman güzel hatırlanacaksın… Yolun açık olsun. Bu camia hakkımızı yiyenleri unutmayacak, onlarla mücadelemiz bitmeyecek! İlk gün söylediğin o sözü bir kez daha sonsuz inançla haykırıyoruz:FENERBAHÇE BİZİM FENERBAHÇE HEPİMİZİN…'” dendi. 

Üçüncü dönem sona erdi

Kartal daha önce Ersun Yanal’ın gidişi sonrası 2014-15 sezonunda Fenerbahçe’yi çalıştırmış, 2021-22 sezonunda Vitor Pereira’nın gidişi sonrası yarım sezonluğuna göreve gelmiş ve bu sezonun başında Fenerbahçe’nin teknik direktörlük koltuğuna oturmuştu. Böylelikle üçüncü İsmail Kartal dönemi de sona erdi. Jose Mourinho’nun gelmesiyle beraber üçüncü dönemde de Kartal sonrasında Portekizli bir teknik direktör Fenerbahçe’ye imza attı.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.