Trabzonspor ikinci yarıda açıldı, Pendik’i geçti

Süper Lig'de üçüncü sıra mücadelesi veren Trabzonspor, kümede kalma savaşı veren Pendikspor'u deplasmanda Trezeguet ve Enis Destan'ın ikinci yarıda gelen golleriyle 2-0 yendi.

Spor 18 Şubat 2024
Bu haber 3 ay önce yayınlandı
Trabzonspor, Pendikspor'u iki golle geçmeyi başardı.

Süper Lig’in 26. haftasında Trabzonspor, Pendikspor deplasmanına çıktı. Ivo Vieira yönetiminde üst üste dört maçtan puan çıkardıktan sonra serisi geçen hafta sona eren Pendik üçüncülük yolunda galibiyet serisine başlamak isteyen Trabzonspor’u konuk etti.

Pendik 26. dakikada penaltı kazandı. Halil Umut Meler 11 Aralık 2023 tarihindeki yumruklanma olayının ardından ilk kez bir dört büyük takım maçı yönettiği karşılaşmada beyaz noktayı gösterdi. Gerekçe Belçikalı Thomas Meunier’in topa elle müdahale etmesiydi.  Ancak VAR odasının uyarısıyla pozisyonu saha kenarındaki ekrandan inceleyen hakem Meler penaltı kararından vazgeçti.

Meler,aylar sonra bir dört büyüğün maçında görev yaptı.

Trabzonspor 30. dakikada Edin Visca ile gole yaklaştı ancak top auta gitti. 36’da bu kez Meunier Bardhi’yi buldu. Oyuncunun çaprazdan çıkardığı şutta kaleci Erdem Canpolat gole izin vermedi. İkinci yarının başında iki takım da isabetsiz denemeler yaptı. Ancak 75. dakikada Trabzon’un Mısırlı yıldızı Trezeguet sahne aldı ve takımını 1-0 öne geçirdi. Bu golden hemen beş dakika sonra Enis Destan sahneye çıktı ve fark ikiye yükseldi. Trabzonspor rakibini 2-0 yenerek ligde üst üste ikinci galibiyetine uzandı ve puanını 43’e yükseltti. Pendikspor ise üst üste ikinci yenilgisini alarak 26 puanda kaldı.

Uğurcan Çakır’ın eşinden isyan

Karşılaşmanın bir bölümünde Trabzonspor kalecisi Pendikspor taraftarlarının sahaya attığı bir meşaleyi dışarı çıkardı. Uğurcan bunu yaparken meşalenin ateşinden etkilendi, suratını suyla yıkasa da çare olmadı. İki dakika boyunca sağlık görevlilerince tedavi edilen kaleci oyuna daha sonra devam edebildi.

Uğurcan’ın meşaleyi kenara aldığı anlar.

Bu olaya Uğurcan’ın eşi Kübra Çakır sosyal medya hesabından “Bravo size! Allah’ınızdan bulun. Yeter Artık…” yazılı bir paylaşımla tepki gösterdi.

İşte Kübra Çakır’ın tepkisi.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.