Cezalar açıklandı: Fenerbahçeli Fred’e üç maç, İstanbulspor hükmen yenik

PFDK, Kayserispor - Fenerbahçe maçında direkt kırmızı kart gören Fred ve Mert Hakan Yandaş'a üç maç ceza verdi. Futbolcular Arabistan'daki Süper Kupa maçında forma giyebilecek. Trabzonspor maçında sahadan çekilen İstanbulspor'un cezası da açıklandı.

Spor 23 Aralık 2023
Bu haber 4 ay önce yayınlandı
Fenerbahçe Fred'in cezası için Tahkim Kurulu'na başvuracak.

Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu, olaylı İstanbulspor-Trabzonspor ve Kayserispor karşılaşmasında kırmızı kart gören Fenerbahçeli Mert Hakan Yandaş ve Fred’in cezasını açıkladı.

İstanbulspor ve başkanına ceza

Maç 2-1 devam ederken Trabzonspor maçında sahadan çekilen İstanbulspor hükmen 3-0 yenik ilan edildi. Ayrıca sarı siyahlıların üç puanı silindi. İstanbulspor Başkanı Ecmel Faik Sarıalioğlu 90 gün hak manrumiyeti ve 780 bin TL para cezası aldı. Sahaya indiği için disipline sevk edilen Trabzonspor Başkanı Ertuğrul Doğan’a ise ceza verilmedi.

Fred'in atılma nedeni belli oldu: KüfürFred’in atılma nedeni belli oldu: Küfür

Fred’e üç maç ceza

Kurul, Kayserispor maçında hakem Zorbay Küçük’e hakaret ettiği gerekçesiyle disipline sevk edilen Fred’e üç maç ve 39 bin TL ceza verdi. Oyuncu Süper Lig’deki Galatasaray derbisinde forma giyemeyecek. Ancak Futbol Disiplin Talimatı’na göre dört maçtan az ceza aldığı için cuma günü Arabistan’da yapılacak Süper Kupa maçında oynayabilecek.

Mert Hakan Yandaş’a da üç maç ceza

Mert Hakan Yandaş ise iki sarı karttan atıldığı için otomatik olarak bir maç ceza almıştı. Ancak PFDK, Fenerbahçeli futbolcuya sportmenliğe aykırı hareketleri nedeniyle ekstra iki maç ve 78 bin TL ceza verdi. Böylece oyuncunun cezası üçe çıktı. Mert Hakan Yandaş da Arabistan’daki Süper Kupa maçında sahada olabilecek.

Türk futbolunda olaysız gün yok... Hakem kararına kızan İstanbulspor Başkanı takımını sahadan çekti, maç yarım kaldıTürk futbolunda olaysız gün yok… Hakem kararına kızan İstanbulspor Başkanı takımını sahadan çekti, maç yarım kaldı

Fenerbahçe Tahkim’e gidecek

Oyuncunun cezasının açıklanmasından sonra Fenerbahçe Tahkim Kurulu’na başvuracak. Sarı lacivertliler Fred’in hakeme hakaret etmediğini, cezanın haksız olduğunu ispatlamaya çalışacak.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.