Fenerbahçe’nin Konferans Ligi kadrosu belli oldu: Olanlar, olmayanlar, sürprizler…

Fenerbahçe'nin Konferans Ligi gruplarında mücadele edeceği kadro açıklandı. Kulübün resmi hesaplarından duyurulan kadroda yol ayrımına gelinen Joshua King ve Miguel Crespo gibi isimlerin yer alması, Luan Peres ve Samet Akaydin gibi isimlerin olmayışı dikkat çekti.

Spor 6 Eylül 2023
Bu haber 8 ay önce yayınlandı
Fenerbahçe'nin UEFA kadrosu açıklandı.

Transfer sezonunun hızlı takımlarından Fenerbahçe, UEFA Konferans Ligi kadrosunu duyurdu. Uzun süre konuşulan ön libero transferinin UEFA kadro bildirimine yetişmediği Sarı Kanarya’da kadroda olanlar ve olmayanlar dikkat çekti. Bir süre yol ayrımında olduğu belirtilen Miguel Crespo ve Joshua King gibi oyuncular duyurulan kadroda kendilerine yer buldular. Ankaragücü maçında teknik heyetin kararıyla kadroda bulunmayan Ryan Kent’in ismiyse listede yer aldı. Kadroda ana mevkisi stoper olan yalnızca 3 oyuncunun yer alması dikkat çekti. Bu oyuncular yeni transferlerden Rodrigo Becao ve Alexander Djiku ile beraber Serdar Aziz oldu.

Kadroda adı yer almayan bazı isimlerse şaşkınlık yarattı. Milli sağ bek Mert Müldür bu isimlerden biri oldu. Mert dışında stoper olarak görev yapan Samet Akaydin de Avrupa listesinde yer bulamadı. Sağ bek Nazım Sangare ve orta saha bölgesinde görev alan Bartuğ Elmaz da UEFA’ya verilen listede yer almadı. Sezona şanssız şekilde sakatlıklarla başlayan iki isim Emre Mor ve Luan Peres’in isimleri de Fenerbahçe’nin UEFA Konferans Ligi grup maçlarında yer alacak kadroya yazılmadı.

Fenerbahçe, Konferans Ligi H Grubu’nda Ludogorets (Bulgaristan), Spartak Trnava (Slovakya) ve Nordsjelland (Danimarka) ile mücadele edecek.

Fenerbahçe’de Luan Peres şoku

Fenerbahçe’ye Brezilyalı stoperi Luan Peres’den kötü haber geldi. Sports Digitale’in yaptığı habere göre doktorlar oyuncu için ameliyat önerisinde bulundu. Bir süredir sakatlığı devam eeden oyuncunun operasyon geçirmesi halinde 2-3 ay sahalardan uzak kalması gündemde. Brezilyalı oyuncu şayet söz konusu operasyonu geçirirse Fenerbahçe’nin sözleşmesini dondurması muhtemel.

Peres’in adı yaz boyunca transfer dedikodularında da geçmiş ancak oyuncunun İstanbul’da olmaktan mutlu olduğu için Fenerbahçe’den ayrılmak istemediği aktarılmıştı. Peres geçen sezon da sakatlığı nedeniyle ekim ayının başından nisan ayının sonuna dek formasından uzak kalmış ve yalnızca 20 maça çıkarak bu maçlarda 1 gol ve 1 asist yapmıştı.

Üç büyüklere Avrupa ayarı... Yoğun fikstür alarmıÜç büyüklere Avrupa ayarı… Yoğun fikstür alarmı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.