Fenerbahçe’nin muhteşem ikilileri

Süper Lig'in ilk iki haftasını 6 puanla geçen tek takım olan Fenerbahçe liderliğe yerleşti. Samsunspor'u 2-0 geçen sarı-lacivertliler sonuca Cengiz-Dzeko ve İrfan Can-Szymanski işbirlikleriyle gitti. Bu ikililer, geçmişte de birbirlerini beslemeleriyle biliniyordu.

Spor 23 Ağustos 2023
Bu haber 9 ay önce yayınlandı
Fenerbahçe'nin muhteşem ikilileri sezon başına damga vurdu.

Fenerbahçe sezona oynadığı 6 resmi maçın tamamını kazanarak başladı. Sarı Kanarya Süper Lig’de oynadığı ilk iki maçta önce Gaziantep FK’yı 2-1 ardından deplasmanda Samsunspor’u 2-0’la geçti. Kadro kalitesini fazlasıyla yukarı çeken transferler yaparak sezona başlayan Kanarya taraftarı tarafından bu süreçte beğeni topladı. Söz konusu galibiyetleri getiren gollerde belli başlı ikililerin birbirlerine yaptıkları asistler dikkat çekti.

Samsun deplasmanında Fenerbahçe formasıyla ilk maçına çıkan Cengiz Ünder, ilk karşılaşması olmasına rağmen iyi bir performans ortaya koydu. Roma’dan takım arkadaşı Edin Dzeko’yu ilk yarıda 2 kez gol pozisyonuna sokan Cengiz, aynı şeyi ikinci yarıda 62. dakikada da yaptı. Dzeko sağ kanattan gelen Cengiz ortasına iyi bir kafa vuruşu yaparak takımını öne geçirdi. Başakşehir’den Roma’ya transfer olduğunda da ilk asistini Edin Dzeko’ya yapmış olan Cengiz, kariyerindeki sarı-lacivert yeni sayfayı da eski dostuna yaptığı asistle açtı.

Kalite, kaliteyi açığa çıkardı

Sezon başından bu yana Fenerbahçe’nin en iyi transferlerinden biri olarak görünen isim Sebastian Szymanski. Çıktığı 6 maçta 3 gol ve 3 asiste erişen oyuncu maç başı 1 gol katkısıyla devam ettirmesi zor ancak vadettikleriyle umut veren bir başlangıç yaptı. Szymanski’nin söz konusu istatistiklerinde 2 gol ve 1 asisti içinde İrfan Can Kahveci imzası da var. Zira Konferans Ligi 3. eleme turu ilk maçında Kadıköy’de Maribor’la karşılaşan Fenerbahçe’de 62. dakikada İrfan Can Kahveci’nin bulduğu 2. golde asisti yapan isim Sebastian Szymanski oldu. Polonyalı oyuncu, eşleşmenin rövanş karşılaşmasında rakip ağlara ceza alanı dışından şık vuruşla attığı golde pası İrfan Can Kahveci’den almıştı. Kahveci böylece takım arkadaşına bir hafta sonra iade-i ziyarette bulundu.

Maribor maçında yaşanan tribün olaylarının faturası Fenerbahçe’ye kesildiMaribor maçında yaşanan tribün olaylarının faturası Fenerbahçe’ye kesildi

Bu ikili Samsun deplasmanında fişi çeken ikili oldu. Fenerbahçe Cengiz-Dzeko ortaklığı sonucu öne geçmiş ve üç puana yaklaşmıştı. Oyuncu değişiklikleri sonucu sahaya giren İrfan Can Kahveci ve Sebastian Szymanski, 9 dakika ilave edilen maçın 90+8. dakikasında işbirliğine imza attı. İrfan Can’ın savunma arkasına attığı şık pasta topla buluşan Szymanski, kalecinin üzerinden şık bir aşırtma golü atarak takımının skoru 2-0’a getirmesini sağladı ve ikinci 3 puanın habercisi oldu.

Kafamda bir tuhaflıkKafamda bir tuhaflık

2020-21 sezonunun devre arasında ciddi bir bonservis bedeli (7 milyon Euro artı bonuslar) karşılığında kadroya katılan İrfan Can Kahveci, o günden beri Fenerbahçe taraftarının en fazla eleştirdiği oyunculardan biriydi. İrfan Can kritik maçlarda gördüğü kırmızı kartlar veya etkisiz oyuncularıyla tepki çekiyordu. Sezona en iyi giriş yapan isimlerden biri olan İrfan ilk 11’de başlasa da kenardan gelse de skora direkt etki etme konusunda ne kadar mahir olduğunu gösteriyor. Bunda etkisi olan isimlerden biri de kuşkusuz çevresindeki yetenek paketi yüksek isimlerden biri olan Polonyalı 10 numara Sebastian Szymanski. Szymanski’nin yüksek perdeden girdiği sezonda İrfan Can’ı da yukarı çektiği, kalitenin kaliteyi açığa çıkardığı açık.

Samsun'da lider VAR!Samsun’da lider VAR!

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.