Fenerbahçe’de Melissa Vargas sorunu: Ligde oynayamayabilir

Fenerbahçe’nin yıldız pasör çaprazı Melissa Vargas, son iki senedir olduğu gibi bu sene de sezonun kış bölümünü Çin’de geçirecek. Ancak Çin Ligi bu sezon şubat ayında bitecek. Sultanlar Ligi’nde transfer döneminin kapanma tarihiyse 31 Ocak.

Spor 16 Ekim 2023
Bu haber 7 ay önce yayınlandı
Vargas Fenerbahçe'ye dönemeyebilir.

Fenerbahçe, 2018 yılında kadrosuna kattığı Melissa Vargas’la başarıdan başarıya koştu. Küba asıllı sporcu sarı-lacivertlilerle bir Şampiyonlar Kupası ve bir Sultanlar Ligi zaferi yaşadı. Vargas Türk vatandaşlığına geçtikten iki sene sonra sırtına geçirdiği ay-yıldızlı formayla adeta dünya voleyboluna damga vurdu. Milletler Ligi ve Avrupa Şampiyonası’nın en değerli oyuncusu seçilen sporcu bu turnuvalarda milli takımın zafer yaşamasında büyük pay sahibiydi. Ayrıca Vargas 2024 Paris Olimpiyat Oyunları bileti alınmasında da rol oynadı.

Fenerbahçe-Vargas birlikteliğinin bu sezon da devam etmesi bekleniyordu. Ancak bu durum Sultanlar Ligi için geçerli olmayabilir. Öyle ki Vargas son iki senedir kış dönemini Çin’de geçiriyordu. Geçen sezon hem lig şampiyonu hem de en değerli oyuncu olarak Türkiye’ye dönen oyuncu bunu bu sezon da yapacaktı. Fakat Çin Ligi bu sene ocak yerine şubatta bitecek. TVF transfer talimatnamesine göre Türkiye’de transfer 31 Ocak tarihinde bitiyor. 6 Şubat’ta bitecek Çin Ligi sonrası Vargas’ın Fenerbahçe’ye transferi çıkmaza girmiş oluyor. Şayet Vargas’ın takımı finale kalırsa 23 yaşındaki yıldız Sultanlar Ligi mücadelesinden mahrum kalacak. Vargas geçenlerde Vakıfbank’ın 3-2 kazandığı Şampiyonlar Kupası’nda da forma giyememişti.

Malatyalı Vargas memleketine gittiMalatyalı Vargas memleketine gitti

Önceki sezonlarda Çin Ligi daha erken sona erdiği için söz konusu durum sorun yaratmıyordu. Ancak bu sezon Vargas transfer olup da yönetmelik uyarınca şayet Çin Ligi’ndeki takımıyla finale kadar giderse Sultanlar Ligi’nde oynaması mümkün görünmüyor. Bu durumda Şampiyonlar Ligi’nde boy gösterebilecek. Ancak yerli statüsünde oynadığı Sultanlar Ligi’nde yer alamayacak.

Vargas’a İstiklal Marşı’nı Ebrar öğretiyorVargas’a İstiklal Marşı’nı Ebrar öğretiyor

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.