Fenerbahçe’nin rakibi formda Kasımpaşa

Süper Lig'de şampiyonluk mücadelesi veren Fenerbahçe bu akşam saat 19.00'da Ülker Stadyumu'nda son dört maçında mağlubiyet yüzü görmeyen Kasımpaşa'yı konuk edecek.

Spor 24 Şubat 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı
Kasımpaşa ve Fenerbahçe Kadıköy'de karşı karşıya geliyorlar.

Süper Lig’de 27. hafta heyecanı cumartesi mesaisiyle devam edecek. Günün şampiyonluk yarışını yakından ilgilendiren mücadelesinde 64 puanla 2. sıradaki Fenerbahçe, 39 puanla 5. sıradaki Kasımpaşa’yı evinde konuk edecek. Maç saat 19.00’da başlayacak ve Cihan Aydın düdük çalacak.

Fenerbahçe bu sezon evinde 9 puan kaybetti. Son üç iç saha maçının ikisinde berabere kalan Kanarya Kadıköy’de yeni bir seriye başlamak istiyor. Son olarak Alanyaspor’a karşı 1-0 geriden gelerek 2-1 öne geçen sarı-lacivertliler Augusto’nun ceza alanı dışından şutuna engel olamamış ve 2-2’lik beraberlikle sahasında iki puan bırakıp liderliği ezeli rakibi Galatasaray’a kaptırmıştı.

Fenerbahçe'ye Cihan Aydın, Galatasaray'a Abdulkadir BitigenFenerbahçe’ye Cihan Aydın, Galatasaray’a Abdulkadir Bitigen

Fred belirsizliği

Sakatlığı bulunan ve tedavisi devam eden Joshua King, yarın oynanacak mücadelede forma giyemeyecek. Geçtiğimiz hafta içi takımla çalışmalara başlayan Fred’in ise durumu sahaya çıkacak seviyeye gelmedi. Oyuncunun durumu yüzde yüz netlik kazanmamış olsa da süre alması beklenmiyor.

Dusan Tadic, Sebastian Szymanski, Michy Batshuayi, Cengiz Ünder ve Alexander Djiku karşılaşma öncesi sarı kart sınırındalar. Bu oyunculardan sarı kart gören olursa Hatayspor mücadelesinde forma giyemeyecek.

Eski Fenerbahçeli Pierria Henry'e dört yıl menEski Fenerbahçeli Pierria Henry’e dört yıl men

Fenerbahçe’nin üstünlüğü dikkat çekiyor

Fenerbahçe ve Kasımpaşa daha önce 41 kez karşı karşıya geldiler. İki takımın maçlarında Fenerbahçe 33, Kasımpaşa 4 kez kazandı 4 maç da berabere bitti. Sarı-lacivertli takım bu karşılaşmalarda 104 kez gol sevinci yaşarken, kalesinde ise 37 gol gördü. Kadıköy’de 21 maç oynanırken bu maçların 15’inde kazanan sarı-lacivertliler, 4 beraberlik ve 2 yenilgi aldı. İki takım arasında oynanan son 10 lig maçında Fenerbahçe 9 kez kazanırken 1 yenilgi aldı.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.