Fenerbahçe’nin Şampiyonlar Ligi yolunda ilk rakibi Lugano

2024-25 sezonu Şampiyonlar Ligi macerasına ikinci ön eleme turundan başlayacak Fenerbahçe'nin rakibi İsviçre ekibi Lugano oldu. Ayrıca elemelere bir sonraki turda başlayacak Trabzonspor ve Başakşehir'in de muhtemel rakipleri belli oldu.

Spor 19 Haziran 2024
Fenerbahçe'nin Şampiyonlar Ligi yolundaki ilk rakibi Lugano.

Geçen sezon Süper Lig’de 99 puan toplayarak ikinci olan Fenerbahçe Şampiyonlar Ligi’ne katılabilmek için mücadele verecek. Sarı-lacivertliler 99 gol atarak tarihinde birçok rekora imza attığı sezonun ardından 15 yıldır hasret kaldığı Şampiyonlar Ligi gruplarına dönmek istiyor.

Kanarya’nın Şampiyonlar Ligi ikinci ön eleme aşamasındaki rakibi İsviçre ekibi Lugano oldu. Eşleşmedeki ilk maç 23-24 Temmuz tarihlerinde İsviçre’de oynanacak. İkinci maç Fenerbahçe’nin sahasında 30-31 Temmuz’da. Fenerbahçe’nin Lugano’yu elemesi halinde üçüncü ön eleme turundaki muhtemel rakipleri Rangers, Lille, Salzburg ve Slavia Prag.

Fenerbahçe kamp programını açıkladı: Üç hazırlık maçıFenerbahçe kamp programını açıkladı: Üç hazırlık maçı

Geçen yıl Beşiktaş’a rakip oldular

Lugano İsviçre’nin son yıllardaki istikrarlı ekiplerinden. Geçen sezonu Young Boys’un ardından ikinci sırada tamamlayan ekip Şampiyonlar Ligi elemesi oynama hakkı elde etti. Takım 2022’de dördüncü, 2023’te üçüncü olmuştu. 2023-24 sezonunda Avrupa Ligi play-off’larında yer alan Lugano burada Union SG’ye takılmıştı. Daha sonra yoluna Konferans Ligi’nde devam eden takım Beşiktaş’ın da yer aldığı D Grubu’na düşmüştü. Beşiktaş’a karşı deplasmanda 2-0 geriden gelerek 3-2 kazanan Lugano kendi evinde Türk temsilcisine 2-0 yenilmişti. Bodo Glimt ve Club Brugge’ün de olduğu grupta dört puan toplayabilen ekip Konferans Ligi macerasına grup aşamasında nokta koymuştu.

Maçlarını 4 bin 900 kişi kapasiteli Stadio di Carnoredo’da oynayan Lugano geçen sezonki Avrupa maçlarını UEFA kriterlerine uyması için Zürich’in kullandığı Stadion Letzigrund’da oynamıştı. Burada Beşiktaş taraftarının deplasman tribününde yarattığı atmosfer dikkat çekmişti. Tarihinde üç İsviçre Ligi ve dört İsviçre Kupası zaferi bulunan ekip son kupasını 2021-22 sezonunda aldı. Son şampiyonluğunu ise 1948-49 sezonunda yaşadı. İsviçre ekibinin geçen sezon öne çıkan oyuncuları 14 gol atan santrfor Zan Celar ve 13 asist yapan sağ kanat Renato Steffen’di.

Teknik direktörlük görevine tarihin en ikonik isimlerinden Jose Mourinho’yu getiren Fenerbahçe güçlü kadrosunu koruyup eklemeler yaparak yine hem ligde hem de Avrupa’da başarılı olmak istiyor. Kanarya’nın geçen sezonki Avrupa yolculuğu Konferans Ligi’nde başlamış ve çeyrek finale kadar gitmişti. Fenerbahçe daha sonra turnuvayı şampiyon olarak tamamlayacak Olympiakos’a penaltılar sonucunda elenmişti.

Mert Müldür ve Arda Güler Mert Müldür ve Arda Güler “İlk maçların en iyi golü” ödülüne adayTrabzonspor’un Avrupa Ligi 2’nci Ön Eleme Turu’ndaki rakibi belli oldu

Trabzonspor, UEFA Avrupa Ligi 2’nci Ön Eleme Turu’nda MFK Ruzomberok – FC Tobol eşleşmesinin galibiyle karşı karşıya gelecek.

UEFA Avrupa Ligi 2’nci Ön Eleme Turu kura çekimi, İsviçre’nin Nyon şehrindeki Avrupa Futbol Evi’nde yapıldı. Trabzonspor, bu turda Slovakya ekibi MFK Ruzomberok ile Kazakistan temsilcisi FC Tobol arasında oynanacak eşleşmenin galibiyle mücadele edecek. Bordo-mavili ekip, ilk karşılaşmayı 25 Temmuz’da deplasmanda, rövanş karşılaşmasını ise 1 Ağustos’da sahasında oynayacak.

Başakşehir ya Belarus’a ya San Marino’ya gidecek

Başakşehir, UEFA Konferans Ligi 2024-25 sezonu 2. eleme turunda, Isloch Minsk (Belarus)-La Fiorita (San Marino) eşleşmesinin galibiyle 2. eleme turunda karşılaşacak. UEFA Konferans Ligi 2. eleme turunda ilk maçlar 25 Temmuz’da, rövanşlar ise 1 Ağustos’ta oynanacak. RAMS Başakşehir, bu turdaki ilk maçı evinde, rövanşı ise deplasmanda yapacak.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.