Fenerbahçe’nin şampiyonluk hasreti Özgür Özel’e sigara bıraktırmış

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel bundan 10 yıl önce sigarayı bırakma kararı aldığını bu süreçte Fenerbahçe'nin de etkili olduğunu açıkladı.

Spor 2 Ağustos 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı
Özgür Özel'in sağlığına Fenerbahçe'nin şampiyonluk hasreti olumlu etki etmiş.

Fenerbahçe geçtiğimiz sezonu Galatasaray’ın arkasında ikinci olarak tamamladı. İki sezon üst üste aynı kaderi yaşayan sarı-lacivertli camianın Süper Lig şampiyonluğu hasreti 11 yıla çıktı. En son 2013-14 sezonunda Ersun Yanal teknik direktörlüğünde mutlu sona uzanan Kanarya o zamandan beri özlemle şampiyonluk bekliyor. Aynı özlemi çeken isimlerden biri de CHP lideri Özgür Özel. Özel bir Fenerbahçe taraftarı ve gönül verdiği sarı-lacivertli renkler sigarayı bırakmasında da etkili olmuş.

Özel, “Sigarayı bırakırken kendi kendime ‘Özgür, bırak şu sigarayı. Çok özlersen, Fenerbahçe şampiyonluk turu atarken bir sigara yakarsın’ dedim. Ama 10 yıldır şampiyonluk da nasip olmadı, tek bir sigara da.” diyor.

Fenerbahçe bu hasrete son vermek için 2024-25 sezonuna iddialı bir kadro ve dünya çapında tanınan bir teknik direktör yönetiminde giriyor. Youssef En Nesyry’nin bonservisi için 19.5 milyon euro ödeyerek Türk futbol tarihinin rekorunu kıran Kanarya Allan Saint Maximin, Çağlar Söyüncü, Oğuz Aydın gibi isimler için de ciddi paraları gözden çıkardı. Halihazırda 99 puan toplayan iyi kadronun üstüne bu eklemeleri yapan ekip takımın başına Jose Mourinho’yu getirdi.

Özel, Portekizli çalıştırıcı ve Fenerbahçe’nin gelecek sezonu hakkında “Jose Mourinho, çok başarılı bir teknik direktör… Gittiği her kulüpte başarılı oldu… Doğru tercih. Ali Koç, acemiliği, sıkıntılı süreçleri, zorlukları geride bıraktı… Ali Bey ve Fenerbahçe bence çok iyi bir sezon geçirecek. Bir de Koç ailesinin yapısında var… Bir işi başarmadan bırakmazlar… Dedeleri Vehbi Koç’tan itibaren her tuttuğu işi başarmış insanlar. Fenerbahçe bu sezon altın çağını yaşayabilir” dedi.

Çarşamba gündemi: Lille'den Fenerbahçe yorumu, Beşiktaş'tan sakatlık açıklamasıÇarşamba gündemi: Lille’den Fenerbahçe yorumu, Beşiktaş’tan sakatlık açıklaması

Fenerbahçe bu sezona Şampiyonlar Ligi ikinci ön eleme turu maçlarıyla başladı. Kanarya rakibini 4-3 ve 2-1’lik skorlarla mağlup ederek tur atladı. Lille eşleşmesiyle yoluna devam edecek ekip Süper Lig macerasına 10 Ağustos Cumartesi 20.45’te iç sahada oynayacağı Adana Demirspor karşılaşmasıyla başlayacak.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.