Fenerbahçe’nin vazgeçilmezleri: Tadic, Ferdi ve Szymanski

Fenerbahçe'de sezonun vazgeçilmezi Sırp futbolcu Dusan Tadic oldu. Süper Lig'deki 38 maçta da forma giyen Tadic'i, 37 karşılaşmayla Ferdi Kadıoğlu ve Sebastien Szymanski takip etti.

Spor 30 Mayıs 2024
Bu haber 1 ay önce yayınlandı
Fenerbahçe'de sahada en fazla kalan oyuncu, 3328 dakikayla Ferdi Kadıoğlu oldu.

Süper Lig’de oynadığı 38 maçta 31 galibiyet, 6 beraberlik ve 1 yenilgi yaşayan Fenerbahçe, 99 puanla ligi ikinci sırada tamamladı. Sarı-lacivertli takımda bu sezon en fazla forma giyen futbolcu Dusan Tadic oldu. Sezon başında Fenerbahçe’ye transfer olan Sırp oyuncu, ligdeki 38 maçta da forma giydi. Bu maçların 37’sinde ilk 11’de sahaya çıkan Tadic, yalnızca ligin ilk yarısında oynanan Konyaspor müsabakasına kulübede başladı. Tadic, bu karşılaşmada da 66. dakikada oyuna dahil oldu.

Teknik direktör İsmail Kartal’ın vazgeçilmezi olan 35 yaşındaki futbolcu, lig maçlarında 3160 dakika sahada kalırken 10 gol attı, 14 asist yaptı. Bu sezon Süper Lig, UEFA Avrupa Konferans Ligi ve Türkiye Kupası’nda 56 maçta forma giyen Dusan Tadic, bu karşılaşmalarda 4438 dakika sahada kalırken 16 gol atıp 16 asist yaptı. Futbolcu, 3 kez sarı kart gördü.Fenerbahçe bu sezon 57 maça çıkarken, Tadic yalnızca 1 maçta forma giymedi. Sırp futbolcu, Türkiye Kupası’nda Adanaspor’la iç sahada oynanan müsabakayı kulübede takip etti.

Avrupa'da şampiyonluğun alternatif formülü: Fenerbahçe'yi yenmekAvrupa’da şampiyonluğun alternatif formülü: Fenerbahçe’yi yenmek

En çok süre alan Ferdi Kadıoğlu

Fenerbahçe’de Dusan Tadic 38 lig maçında da forma giyerken, bu futbolcuyu 37’şer karşılaşmada oynayan Ferdi Kadıoğlu ve Sebastian Szymanski takip etti. Ligde forma giydiği 37 maçın 35’inde 90 dakika sahada kalan Ferdi, iki mücadelede ise oyundan çıktı. Ligin ikinci yarısında Rizespor deplasmanındaki müsabakada 90. dakikada yerini Mert Müldür’e bırakan milli futbolcu, Hatayspor deplasmanında da 88. dakikada kenara gelerek yine Mert Müldür’le yer değiştirdi. 24 yaşındaki oyuncu, bu sezon ligde 3328 dakika sahada kalarak Fenerbahçe’de en fazla süre alan oyuncu oldu. Ferdi Kadıoğlu, forma giydiği 37 maçta bir gol atarken, dört asist yaptı, üç sarı kart gördü. Ferdi, bu sezon Süper Lig, UEFA Avrupa Konferans Ligi ve Türkiye Kupası’nda toplam 51 maçta forma giydi. Bu karşılaşmalarda 4355 dakika sahada kalan milli futbolcu, üç kez gol sevinci yaşarken, beş asist yaptı.

Fenerbahçe Okan Buruk hakkında suç duyurusunda bulunduFenerbahçe Okan Buruk hakkında suç duyurusunda bulundu

Ferdi Kadıoğlu gibi 37 lig maçında forma giyen Sebastian Szymanski, 2898 dakika sahada kaldı. Bu maçlarda 10 gol atan Polonyalı oyuncu, 11 kez de takım arkadaşlarını golle buluşturdu. Ligde 4 sarı kart görerek bir maçta cezalı duruma düşen Szymanski, toplamda bu sezon Fenerbahçe formasını 55 kez sırtına geçirdi. 25 yaşındaki futbolcu, Türkiye Kupası’nda Adanaspor ile oynanan müsabakayı kulübede takip ederken, ligin ikinci yarısında deplasmanda oynanan Fatih Karagümrük mücadelesinde ise cezası sebebiyle forma giyemedi. Szymanski; Süper Lig, UEFA Avrupa Konferans Ligi ve Ziraat Türkiye Kupası’nda forma giydiği 55 maçta 3962 dakika sahada kalırken 14 gol atıp 19 asist yaptı.

Dominik Livakovic 17 maçta kalesini gole kapattı.

Ligde 34 kez kaleyi koruyan Dominik Livakovic, UEFA Avrupa Konferans Lig’nde ise altı kez kaleye geçti. Fenerbahçe formasıyla 40 resmi maça çıkan Hırvat file bekçisi, bu karşılaşmalarda 3629 dakika sahada kalırken 39 gol yedi, 17 maçta kalesini gole kapattı. İsmail Kartal’ın güvendiği isimlerden Jayden Oosterwolde geride kalan sezonda toplam 43 maça çıktı. Ligde 27, Konferans Ligi’nde 13, Türkiye Kupası’nda da üç maçta forma giyen Oosterwolde, bu karşılaşmalarda 3163 dakika sahada kalıp iki gol attı, 13 sarı kart gördü.

Orta sahada forma giyen İsmail Yüksek de 2023-2024 sezonunda 47 kez sahaya çıktı. 30’u Süper Lig, üçü Türkiye Kupası, 14’ü de Konferans Ligi olmak üzere 47 maçta 3454 dakika sahada kalan İsmail Yüksek, bu karşılaşmalarda bir gol atıp beş asist yaptı.

Fenerbahçe’nin milli futbolcusu İrfan Can Kahveci ise sarı-lacivertli forma altında en çok gol katkısı verdiği sezonu yaşadı. Sarı-lacivertli formayla bu sezon 31’i lig, biri Türkiye Kupası, 14’ü de Konferans Ligi olmak üzere toplam 46 maça çıkan İrfan Can Kahveci, 2726 dakika sahada kaldı. İrfan Can Kahveci, bu karşılaşmalarda 18 kez gol sevinci yaşarken, 10 da asist yaptı.

Batshuayi, Fenerbahçe formasıyla 25 gol attı.

Fenerbahçe’de Dusan Tadic, Sebastian Szymanski, Ferdi Kadıoğlu, Dominik Livakovic, Jayden Oosterwolde, İsmail Yüksek ve İrfan Can Kahveci’nin yanı sıra takımın forvet oyuncuları Edin Dzeko ve Michy Batshuayi de 40 maç barajını geçen isimler oldu. Süper Lig’de 36, UEFA Avrupa Konferans Ligi’nde de 10 maçta forma giyen Edin Dzeko, toplamda 3242 dakikada sahada kaldı. Bosna Hersekli oyuncu, bu maçlarda 25 gol atarken dokuz asist yaptı.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.