Fenerbahçe’nin yeni koçu Sarunas Jasikevicius

Dimitris Itoudis'le yollarını ayıran Fenerbahçe Erkek Basketbol Takımı Sarunas Jasikevicius'la anlaştı. Litvanyalı koçla 2026'ya kadar sözleşme imzalandı.

Spor 14 Aralık 2023
Bu haber 5 ay önce yayınlandı
Fenerbahçe'de Sarunas Jasikevicius dönemi.

Fenerbahçe Erkek Basketbol Takımı’nda kan değişimi yaşandı. Yunan koç Dimitris Itoudis’le yollarını ayıran sarı-lacivertliler Sarunas Jasikevicius’la anlaştı. Sözleşme 2026 yılına kadar. Saras oyunculuk döneminde 2010-11 sezonunda Fenerbahçe forması giymiş ve Süper Lig şampiyonluğu yaşamıştı. Fenerbahçe’den yapılan açıklamada “2010-11 sezonunda oyuncu olarak Kulübümüze hizmet eden, bu süreçte Türkiye Ligi ve Türkiye Kupası şampiyonlukları yaşayan Sarunas Jasikevicius başantrenör olarak Fenerbahçe Ailesi’ne geri döndü!” sözlerine yer verildi.

Koçluk kariyerine Zalgiris Kaunas’ta başlayan Saras mütevazı kadrosu bulunan takımını dörtlü finale taşımayı başardı. Bu başarısıyla 2020 yazında Barcelona’nın kapıları açıldı. Burada üç kez dörtlü final yapan Saras iki kez İspanya Ligi şampiyonluğu yaşadı. Ancak EuroLeague’de gelmeyen şampiyonluk Saras döneminin sonu oldu. Bütçeyi düşürme kararı alan Barcelona Sarunas Jasikevicius’la yollarını ayırdı.

Saras İstanbul’da takımla ilk idmanına çıktı ve idman öncesi “Biraz hızlı ve ilginç gelişti transfer gelişmeleri. Olumsuz bir durumla ortaya çıktı görüşmelerimiz. Ancak biz işimizi yapmak için buradayız. Buraya geldiğim için çok heyecanlıyım. Çok fazla tanıdık yer ve tanıdık yüz var burada. Zor bir süreç var önümüzde. Herkesin desteği ile yenilikleri sisteme dahil ederek devam edeceğiz. Burada oynamamın üzerinden çok fazla geçmedi. Şu anda burada koç olmam çılgınca geliyor. Fenerbahçe’nin ne anlama geldiğini bilmek ve arkasındaki büyük desteği bilerek sahaya çıkmak çok güzel bir şey.” açıklamasını yaptı.

Fenerbahçe Basketbol aklı için vakit şapkayı öne koyma vaktiFenerbahçe Basketbol aklı için vakit şapkayı öne koyma vakti

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.