Ferencvaros’lu Cebrail’den Milli Takım’a yeşil ışık

Macaristan ekiplerinden Ferencvaros'ta forma giyen Cebrail Makreckis, Türkiye veya Fas Milli Takımı'nda forma giymek istediğini açıkladı.

Spor 28 Ekim 2023
Bu haber 6 ay önce yayınlandı
Cebrail'den dikkat çekici Milli Takım açıklaması.

Birden fazla ülke pasaportu bulunan oyuncular milli takım tercihi yaparken birden fazla seçeneğe sahip olabiliyorlar. Ülkemizde söz konusu durum bilhassa gurbetçi futbolcular için geçerli oluyor. Salih Özcan, Hakan Çalhanoğlu, Ferdi Kadıoğlu gibi isimler birer örnek.

Macaristan’dan gelen bir haber, bu oyunculara bir yenisinin eklenmesini gündeme getirdi. İlginç bir bilgi olarak öne çıkan gelişme Ferencvaros’tan. Macar ekibinin oyuncusu Cebrail Makreckis, yaptığı açıklamada milli takım tercihi hakkında konuştu ve şunları söyledi: “Benim de Letonya pasaportum var ama Fas ya da Türk milli takımında oynamak istiyorum. Onlar bana daha yakın. Ayrıca bir ülkenin federasyonunun benimle iletişime geçtiğini, diyalog başladığını da gizlemiyorum.”

Eski öğrencileri Montella'yı mahcup etmediEski öğrencileri Montella’yı mahcup etmedi

2000 doğumlu Cebrail orta sahada görev yapıyor. Oyuncu Almanya, Aachen doğumlu ve Leverkusen altyapısında yetiştikten sonra Borussia Dortmund rezerv takımında vorma gitdi. Daha sonra Viktoria Berlin ve Pirin’e giden oyuncu geçtiğimiz sezonun başında bedelsiz olarak Ferencvaros’a transfer oldu. Bu sezon takımıyla 19 maça çıkan oyuncu bu maçlarda toplam 1.420 dakika sahada kaldı, gol katkısı sağlayamadı. Oyuncunun milli takım deneyimi Letonya 19 yaş altından ibaret. Cebrail bu seviyede 7 maça çıktı ve 1 gole imza attı.

Öyle kolay olmadı! Montella'nın asıl sihrini Euro 2024'te göreceğizÖyle kolay olmadı! Montella’nın asıl sihrini Euro 2024’te göreceğiz

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.