Fernando Alonso emeklilik sinyali verdi

Aston Martin'in deneyimli pilotu İspanyol Fernando Alonso, geçtiğimiz günlerde yaptığı sözleşmenin F1 kariyerindeki son sözleşme olduğunu belirtti.

Spor 19 Nisan 2024
Alonso'dan sevenlerini üzebilecek açıklama geldi.

2018 yılında bıraktığı F1’e 2021’de Alpine takımı ile geri dönen Fernando Alonso, 2023’te Aston Martin’e transfer oldu. F1’de toplam 384 Grand Prix’ye katılan Alonso, organizasyonun en tecrübeli ismi. 42 yaşındaki İspanyol pilot, 2024 sezonundaki pilotların en yaşlısı konumunda. İki şampiyonluğu bulunan İspanyol bir süre daha bu unvanı taşımaya devam edecek.

Öyle ki Alonso kendini 2026’ya kadar Aston Martin’e bağlayan sözleşmeye imza attı. Alonso sözleşme imzalama süreciyle alakalı “Benim için kolay bir karar olduğunu düşünüyorum ve önümüzdeki birkaç yıl boyunca Aston Martin’i temsil edecek olmaktan mutluluk  duyuyorum. Geçen sezon yolculuğumuza iyi şekilde başladık ve şimdi yarışmaya devam edeceğim için mutluyum, çok gururluyum. 2026’daki yeni kurallar herkese bir fırsat sağlayacak. O dönem Honda ile birlikte olacağız ve bu güç ünitesini kullanan tek takım biz olacağız. Bu da Mercedes müşterisi olmaktan biraz farklı ve umarım bu biraz gelişmemizi sağlar. Gelecekte güçlü bir takım olmak için her şey hazır ve ben de bunun bir parçası olmak istiyorum” dedi.

Alonso bu açıklamaların üstüne “Bu muhtemelen benim son kontratım olacak” diyerek sevenlerini üzecek bir ayrıntı paylaşmış oldu. 2005 ve 2006 sezonlarında Renault ile mutlu sona uzanan Alonso üç sene ara verdikten sonra döndüğü sporda önce Alpine için yarışmış ardından Aston Martin’e geçmişti.

Fernando Alonso Mercedes spekülasyonlarına son verdi: Aston Martin'le yola devam!Fernando Alonso Mercedes spekülasyonlarına son verdi: Aston Martin’le yola devam!

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.