Fernando Alonso Mercedes spekülasyonlarına son verdi: Aston Martin’le yola devam!

Formula 1 takımlarından Aston Martin çifte dünya şampiyonu pilot Fernando Alonso'yla olan sözleşmesini 2026'nın sonuna kadar uzattığını duyurdu.

Spor 11 Nisan 2024
Bu haber 3 hafta önce yayınlandı
Fernando Alonso, Aston Martin'le olan sözleşmesini 2026'ya kadar uzattı.

Formula 1’in yaşlı kurdu Fernando Alonso takımı Aston Martin’le nikah tazeledi. İki sezondur kokpitine oturduğu Aston Martin’le sözleşmesini 2026 sonuna kadar uzatan İspanyol, Lewis Hamilton’dan boşalan Mercedes koltuğuna dair spekülasyonlara da son vermiş oldu.

Yeni sözleşmeye göre Alonso en az 2026 sezonu sonuna kadar Aston Martin’de kalacak ve 2027 sezonunda yarışmak için de opsiyon olacak. Sezon sonunda biten kontratını 2+1 yıllığına uzatan çifte dünya şampiyonu Mercedes’e de kapıyı kapatmış oldu. Mevcut durumda gridin en yaşlı pilotu konumunda olan Alonso 2026 sezonunda 44 yaşında olacak.

Aston Martin’in paylaştığı video: “Ben Fernando Alonso ve burada kalıyorum.”

Mike Krack: O kendini Aston Martin’e adamış durumda

Alonso’yla sözleşme yenileyen Aston Martin’de takım patronu Mike Krack konu hakkında şunları söyledi:

“Fernando’nun Aston Martin’deki geleceğini güvence altına almak harika bir haber. Son 18 ayda güçlü bir çalışma ilişkisi kurduk ve bu projenin başarılı olduğunu görme konusunda aynı kararlılığı sergiliyoruz. Son birkaç aydır sürekli diyalog halindeydik ve Fernando sözüne sadık kaldı: yarışmaya devam etmek istediğine karar verdiğinde önce bizimle konuştu. Fernando bize inandığını gösterdi, biz de ona inanıyoruz. Fernando başarıya aç, her zamankinden daha iyi sürüyor, her zamankinden daha formda ve kendini Aston Martin’i rekabetçi bir takıma haline getirmeye adamış durumda. Fernando ile yaptığımız bu çok yıllı anlaşma bizi Honda ile güç ünitesi ortaklığımızın başlayacağı 2026 yılında da bir arada tutacak. Birlikte daha inanılmaz anlar yaşamak  ve birlikte daha fazla başarı elde etmek için sabırsızlanıyoruz” dedi.

Mercedes için opsiyonlar şekilleniyor

Lewis Hamilton’dan boşalan koltuk için pek çok ismin adı geçmişti. Bu isimlerden biri olan Fernando Alonso’nun ‘Gümüş Ok’ ihtimali artık tamamen ortadan kalktı. Porsche’nin Le Mans Hypercar’ını test edip spora geri dönüş sinyalleri veren dört kez dünya şampiyonu Sebastian Vettel ile Mercedes takım patronu Toto Wolff’ün görüşme gerçekleştirdiği biliniyor. Bununla birlikte 2024 sezonuna çok formda başlayan ve sezon sonu Hamilton’ın gelmesi sebebiyle Ferrari’deki koltuğunu kaybedecek olan Carlos Sainz da Mercs için bir seçenek. Alman fabrika takımının bir diğer opsiyonu da genç sürücü programındaki Kimi Antonelli. Mercedes için en heyecanlandırıcı söylenti ise Red Bull’da yaşanan kriz sonrası Max Verstappen’in boğalardan ayrılıp Gümüş Ok’un kokpitine oturma ihtimali…

Formula 1’in geleceğinde pilotların nasıl bir transfer sarmalı yaratacağı belirsiz. Ancak kesin olan tek bir gerçek var ki o da şu, Fernando Alonso yıllara meydan okumayı ve uzun zamandır hayalini kurduğu 33’üncü yarış galibiyeti arayışını sürdürecek.

Formula 1'in sahibi Liberty Media, Moto GP'yi de aldıFormula 1’in sahibi Liberty Media, Moto GP’yi de aldı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.