Ferrari’nin yeni durağı yelkencilik

Formula 1'in ikonik takımlarından ve Le Mans 24 saat yarışının konuklarından Ferrari, yelkencilik sporuna giriş yapıyor.

Spor 26 Ocak 2024
Bu haber 5 ay önce yayınlandı
Ferrari için yeni meydan okuma yelkencilik.

1950 yılından bu yana Formula 1’de yarışan, geçen sene uzun aradan sonra Le Mans 24 saat yarışına giren Ferrari, yelkencilik sporuna adım atmaya karar verdi. İtalyan araç üreticisi başkanı John Elkann bu adımın “yarışma ruhunu” genişleteceğini açıkladı.

Ferrari yelkenciliğe İtalyan isim Giovanni Soldini ile beraber adıma atacak. Soldini’nin bu sporda 30 senelik tecrübesi bulunuyor. 57 yaşındaki isim hafta başında bir başka İtalyan devi Maserati ile 11 senelik anlaşmasını sonlandırdı. Hem solo hem de ekip lideri olarak yarışlarda boy gösteren Soldini Ferrari’nin takım patronu olacak. Deneyimli isim “Ferrari ile bu yeni maceraya başladığım için çok heyecanlıyım. İnanılmaz bir teknolojik potansiyele sahip önemli ve son teknoloji bir proje üzerinde çalışıyoruz” diye konuştu.

Ferrari’den yapılan açıklamada “Konsept ve mühendislikten gerçekleştirmeye kadar tüm döngü boyunca en son teknolojiler yer alacak. Ferrari, dünyanın dört bir yanındaki pistlerde yarışmanın yanı sıra, şimdi de teknolojik bilgi birikimini geliştirmek için bu yeni girişimde bulunuyor” dendi.

The Bodrum Cup'ta yelkenler Cumhuriyet'in 100. yılı için açılıyorThe Bodrum Cup’ta yelkenler Cumhuriyet’in 100. yılı için açılıyor

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.