Semih Kılıçsoy, Beşiktaş’ı aramış: Beni milli takım kampından alın

Milli takımdaki Semih Kılıçsoy krizi her geçen dakika büyüyor. Beşiktaş'ta futboldan şubesinden sorumlu yönetici Feyyaz Uçar, Semih'in kendisini ağlamaklı bir ses tonuyla aradığını ve kamptan ayrılmak istediğini belirttiğini açıkladı.

Spor 22 Mart 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı
Milli Takımın Semih kararı tartışma yarattı.

2005 jenerasyonunun öne çıkan parçalarından Semih Kılıçsoy, ani bir kararla A Milli Takım kampından Ümit Milli Takım kampına yollandı. Beşiktaş tarafı bu karara tepki gösterdi. Vincenzo Montella kararın gerekçesini “Semih’in Ümit Milli Takım’a gitmesi olumlu karşılanmalı bence, burada az oynayacağına orada daha fazla oynamasını istedim” sözleriyle açıkladı. Semih’le beraber Ajax forması giyen stoper Ahmetcan Kaplan da Ümit Millilerin yolunu tutmuştu.

Konuyla alakalı olarak Beşiktaş’ın futboldan sorumlu yöneticisi Feyyaz Uçar’dan açıklama geldi. Uçar NTV’ye konuk olduğu yayında Montella’nın açıklamalarını mesnetsiz olarak tanımlarken “Semih Kılıçsoy, ağlamaklı bir halde beni aradı. ‘Hocam üç gündür buradayım. Hiçbir teknik, taktik idmana alınmadım. Beni buradan alır mısınız?‘ diyor. Ne kadar acı bir şey! Bir yönetici için bunu duymaktan daha acı bir şey var mı? ‘Hocam çok mutsuzum, beni alabiliyorsanız alın’ dedi. ‘Oğlum, orası milli takım, oradan alınmak gibi bir şey olmaz’ dedim. Çok mutsuz olduğunu söyledi çocuk. Bizim derdimiz, oyuncumuza yapılan kötü tavır. Yoksa milli takım tamamen Beşiktaş’tan oluşsun demiyoruz. Hak eden oynasın diyoruz. Karşı tarafta değişen bir şey yok. Bu şekildeki bir tavrı, Arda Güler’e ya da başka bir oyuncuya yapamazlardı” dedi.

Beşiktaş: Semih Kılıçsoy'a milli takımda mobbing yapıldıBeşiktaş: Semih Kılıçsoy’a milli takımda mobbing yapıldı

Uçar yalnızca Semih’e değil, Ahmetcan’a bir haksızlık yapıldığını “Ümit Milli Takım’ın önemli bir maçı olduğu söyleniyor. Ümit Milli için yaşı tutan birkaç tane oyuncumuz daha var, o zaman onlar niye gitmedi? Bir tek Ahmetcan Kaplan ve Semih gitti. Ben hafta sonu Ajax maçını izlemeye gittim, sahanın en iyisiydi Ahmetcan. Sadece Semih’e değil, o çocuğa yapılan da bir haksızlık var” sözleriyle vurguladı.

‘Yetkililer de anlamamış’

Uçar alınan karara yetkililerin de bir anlam veremediğini “Biz konuyla ilgili milli takım görevlilerinden bazılarıyla kulüp düzeyinde görüşmeler yaptık, onlar da anlamamış zaten. Neyin ne olduğunu bilmiyorlar. Tatmin edici bir cevap alamadık. Montella’ya etki edebilecek bir üst akıl varsa bu daha da üzücü Türk insanı için. Orada bir teknik adam var, kararlarını inşallah o alıyordur. Herhalde Semih’i ona iyi anlatmadılar. Selçuk kardeşimiz (Şahin) var, Montella’nın yardımcısı. Bizim her maçımıza geliyordu Semih ve Mert için. Herhalde yeterince anlatamadı” sözleriyle vurguladı.

Uçar Ümit Milli Takımla alakalı bir sıkıntıları olmadığını, o takımın da son derece önemli olduğunu belirtti. Beşiktaş efsanesi Uçar, Semih’ten ümitlerinin asla kesilmeyeceğini ve Ümit Milli Takım’da da her ne kadar motivasyonu düşmüş olsa da üst düzey performans beklediklerini belirtti.

Hamit Altıntop: Semih Kılıçsoy sürpriz değilHamit Altıntop: Semih Kılıçsoy sürpriz değil

Göçmez: Bu yapı için değişik düşünceler içine giriyorum

Beşiktaş Asbaşkanı Onur Göçmez de DHA’ya konuştu ve konu hakkında “Semih, tekmeye kafasını uzatan, kafasına yumruğu yediği zaman düşen ve ayağa kalkıp top oynamak isteyen gencecik, pırlanta gibi Türk milletinin bir evladı. Bu sadece Beşiktaş’ın konusu değildir. Bu Türk Milli Takımı’nın konusudur. Bir vatan, millet meselesidir. Baktığınız zaman Avrupa’da ilk 10’a giren bir forvet ortalaması var. Böyle bir gücünüz var ve siz bunu milli takıma çağırıyorsunuz ve bir gün sonra Ümit Milli Takıma aktarıyorsunuz. Bu alınan kararın teknik bir karar olduğuna inanmıyorum. Bunun altına inmek lazım. Biliyorsunuz Beşiktaş, TFF’yi bir seçime davet etti. Seçime davet ettikten sonra Halil Umut Meler’i direkt en önemli maçlara atadılar. Arkasından bizim için ülke için çok önemli bir gencimizin üzerinden bir mesaj mı verdiler. Ya da bizim gencimizi, Beşiktaş’ın çocuğu Semih’i oynatmamak için başka menajerlerin kurgusuna mı dahil oldu bu yapı gibi değişik düşünceler içerisine giriyorum” dedi.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.