FIBA Kadınlar Asya Kupası’nda şampiyon Çin!

FIBA Kadınlar Asya Kupası’nda Çin, final mücadelesinde Japonya’yı 73-71 mağlup ederek 12 senelik kupa hasretine son verdi ve mutlu sona ulaştı.

Spor 3 Temmuz 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı
Çin Asya'nın en büyüğü.

Avustralya’nın ev sahipliğinde düzenlenen FIBA Kadınlar Asya Kupası’nda final heyecanı yaşandı. Japonya ve Çin kozlarını zafer için paylaştılar. Son derece çekişmeli başlayan mücadelenin ilk çeyreği 17-17 beraberlikle geçildi. Japonlar ikinci çeyrekte savunmada vidaları sıktı ve devreyi 35-26 önde bitirdi. İkinci yarıda toparlanan Çin, son periyot öncesi farkı 3 sayıya indirdi. Son çeyreğin ortalarından itibaren üst üste bulduğu üç sayılık basketlerle rakibine üstünlük sağlayan Çin, sahadan 73-71 galip ayrılmayı başardı ve turnuvayı 12 sene sonra şampiyon olarak tamamladı.

Türkiye'de kovuldu, WNBA'de başantrenör oldu: Emre VatanseverTürkiye’de kovuldu, WNBA’de başantrenör oldu: Emre Vatansever

Çin forması giyen 2.08’lik uzun Xu Han, her maçında double double yaptığı turnuvanın en değerli oyuncusu ödülünü elde etti. Han, final mücadelesinde 26 sayı ve 10 ribauntla öne çıktı. WNBA’de New York Liberty forması giyen Han, turnuvayı 22 sayı ve 11.8 ribaunt ortalamalarıyla tamamladı. Turnuvanın en iyi beşi ise şöyle şekillendi: Mai Yamamoto (Japonya), Li Meng (Çin), Alice Kunek (Avustralya), Penina Davidson (Avustralya), Xu Han (Çin)

30. düzenlenen Asya Kupası’nda Çin, tarihinin 12. şampiyonluğuna uzandı. Son 5 turnuvanın şampiyonu Japonya, 2. sırayla yetindi. Turnuvayı 3. sırada tamamlayan ekipse Yeni Zelanda’yı 81-59 yenen Avustralya oldu. Turnuva sonrası Çin, Japonya, Avustralya ve Yeni Zelanda 2024 Paris Olimpiyat Oyunları için eleme oynama hakkı elde etti.

'Genç Periler' Avrupa Şampiyonası'na iyi başladı‘Genç Periler’ Avrupa Şampiyonası’na iyi başladı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.