FIFA Samsunspor’a acımadı: Transfer yasağı!

Süper Lig’e yeni yükselen ekiplerden Samsunspor’a FIFA'daki Arvydas Novikovas dosyasından dolayı iki dönem transfer yasağı geldi.

Spor 11 Ekim 2023
Bu haber 7 ay önce yayınlandı
Arvydas Novikovas davasında Samsunspor'un başı yandı.

Süper Lig’e bu sezon yükselen ve kötü bir başlangıç yapan Samsunspor’a bir kötü haber de FIFA’dan geldi. FIFA Uyuşmazlık Kurulu, Arvydas Novikovas dosyasında tarafların başvuru ve itirazlarını karara bağladı; Novikovas haklı bulunurken, Samsunspor’a iki dönem transfer yasağı geldi.

Karadeniz ekibi 2024 Ocak ve 2024 yaz dönemlerinde transfer yapamayacak. FIFA Uyuşmazlık Kurulu, Samsunspor’un oyuncuya bir ay içerisinde söz konusu ödemeyi yapmaması halinde FIFA Disiplin Kurulu’na sevk edileceğini duyurdu.

Samsunspor'da Hüseyin Eroğlu gitti, işte yerine düşünülen isimSamsunspor’da Hüseyin Eroğlu gitti, işte yerine düşünülen isim

Önce kadro dışı kaldı sonra sözleşmesi feshedildi

Erzurumspor’dan 2022-23 sezonu yaz transfer döneminde transfer edilen Arvydas Novikovas, Samsunspor forması ile 8 maçta forma giymişti. Litvanyalı sağ kanat oyuncusu önce kadro dışı bırakılmış daha sonra ise sözleşmesi feshedilmişti.

Herkes bana gülüyordu

Takımdan ayrıldıktan sonra Samsunspor günlerini anlatan Novikovas neden kadro dışı kaldığını anlamadığını ve etrafındaki herkesin ona güldüğünü söyledi. “Her şey iyi gidiyordu. İzin gününde bir mektup aldım. Mektupta takım arkadaşlarımla iyi geçinemediğim, antrenmanlarda iyi bir performans sergilemediğim ve koçu dinlemediğim yazıyordu. Mektup yanlış kişiye gönderildi sandım. Boldrin ve beni 30 gün kadro dışı bıraktılar.” diyerek Samsunspor günleri hakkında açıklamalarında bulunmuştu.

TFF’den Samsunspor-İstanbulspor kararıTFF’den Samsunspor-İstanbulspor kararı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.