FIFA’nın ‘en iyi’ adayları belli oldu

FIFA, erkek, kadın oyuncu, kaleci, teknik direktör dahil bir çok kategorinin yer aldığı 2023 The Best (en iyi) adaylarını açıkladı.

Spor 15 Eylül 2023
Bu haber 8 ay önce yayınlandı
Lionel Messi ve Erling Haaland ve Kevin De Bruyne en iyi futbolcu adayları arasında.

FIFA’nın her yıl en başarılı futbolculara verdiği ‘The Best’ (En İyi) ödülünün adayları açıklandı. FIFA’nın açıkladığı aday listesinden ülkesi Arjantin ile Dünya Kupası’nı kaldırma başarısını gösteren Lionel Messi ve Manchester City ile hem Premier Lig’i hem de Şampiyonlar Ligi’ni kazanan Haaland ve De Bruyne bulunuyor. En iyi kadın oyuncu adayları arasında da bu yaz İspanya Milli Takımıyla Dünya Kupası’nı kazanmış olan Aitana Bonmati ve Jenni Hermoso var.

Neymar, Pele'yi solladı, Brezilya tarihine adını yazdırdıNeymar, Pele’yi solladı, Brezilya tarihine adını yazdırdı

En iyi teknik direktörler arasında Barcelona’nın Xavi’si, yıllar sonra Napoli’yi şampiyon yapan Spaletti, Inter’i Şampiyonlar Ligi’nde finale taşıyan Simone Inzaghi ve Manchester City ile tüm kupaları kazanan Pep Guardiola bulunuyor.

Rubiales: Diplomatik davranmalıydımRubiales: Diplomatik davranmalıydım

İşte tüm adaylar…

En iyi oyuncu adayları: Julian Alvarez, Kevin De Bruyne, Marcelo Brozovic, İlkay Gündoğan, Erling Haaland, Rodri, Khvicha Kvaratskhelia, Kylian Mbappe, Lionel Messi, Victor Osimhen, Declan Rice, Bernardo Silva.

En iyi kadın oyuncu adayları: İşte tüm adaylar: Aitana Bonmati, Linda Caicedo, Rachel Daly, Kadidiatou Diani, Caitlin Foord, Mary Fowler, Alex Greenwood, Jenni Hermoso, Lindsey Horan, Amande Ilestedt, Sam Kerr, Hinata Miyazawa, Salma Paralluelo, Keira Walsh.

En iyi erkek takım teknik direktör adayları: Xavi, Pep Guardiola, Simone Inzaghi, Ange Postecoglou, Luciano Spalletti.

En iyi kadın takım teknik direktör adayları: Peter Gerharsson, Jonatan Giraldez, Tony Gustavsson, Emma Hayes, Sarina Wiegman

En iyi erkek kaleci adayları: Yasin Bounou, Thibaut Courtois, Andre Onana, Marc-Andre ter Stegen

En iyi kadın kaleci adayları: Mackenzie Arnold, Ann-Katrin Berger, Çata Coll, Mary Earps, Christiane Endler, Zecira Musoviç, Sandra Panos.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.