Rubiales: Diplomatik davranmalıydım

Geçtiğimiz günlerde istifa ettiğini açıklayan İspanya Futbol Federasyonu Başkanı Luis Rubiales, Jenni Hermoso’yu öpmemesi gerektiğini ve o an daha diplomatik davranması gerektiğini ifade etti.

Spor 13 Eylül 2023
Bu haber 8 ay önce yayınlandı

Luis Rubiales, İspanya Dünya Kupası’nı kazandıktan sonra altın madalya seremonisinde futbolculardan Jenni Hermoso’yu dudağından öptü. Rubiales’in bu hareketi büyük tepki çekti ve kamuoyu tarafından istifası istendi. Başkan tüm çağrılara rağmen istifa etmeyeceğini açıkladı. Bunun ardından FIFA başlattığı soruşturma sonrası Rubiales’i 90 günlüğüne görevinden uzaklaştırıldı. Öte yandan İspanyol futbolcular yaptırım uygulanana kadar Milli Takım’a gelmeyeceklerini duyurdular. Rubiales’in istifa etmeme kararını alkışlayan kadın milli takım teknik direktörü Jorge Vilda görevinden alındı. Rubiales son tahlilde pes etti ve istifa kararı aldı.

Eski başkan bu kararının üzerine açıklamalarda bulundu. Rubiales, “Jenny’yi öpmenin anlamı kızımı öpmekle tamamen aynıydı. Bunda hiçbir kötülük, cinsel ima, saldırganlık, böyle şeyler yoktu. Jenny’yi öpmenin anlamı kızımı öpmekle tamamen aynıydı. Arkadaşlar ve aile arasında bu çok ama çok yaygın bir olaydır. Bu bir kutlama, mutluluk ve coşku anıydı. Daha sakin, soğukkanlı ve diplomatik davranmalıydım” şeklinde konuştu.

Rubiales ‘pes’ dediRubiales ‘pes’ dedi

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.