Parkedeki derbiyi Galatasaray kazandı

Basketbol Süper Lig'de Galatasaray ve Beşiktaş kozlarını paylaştı. Büyük çekişmeye sahne olan karşılaşmayı Galatasaray 89-83 kazanmayı başardı.

Spor 25 Aralık 2023
Bu haber 9 ay önce yayınlandı
Galatasaray, sahasında Beşiktaş'ı mağlup etti.

Sezona Dusan Alimpijevic döneminde son derece iyi başlayan, hem Anadolu Efes hem Fenerbahçe’yi üst üste yenmeyi başaran Beşiktaş, bu kez bir diğer ezeli rakibi Galatasaray’a konuk oldu. Avrupa’da David McCormack ve Klemen Prepelic transferleriyle toparlanan Galatasaray ise ligde 3 maçlık mağlubiyet serisine seyircisi önünde son vermek istiyordu.

Sarı-kırmızılılar maça iyi başladı ve ilk periyodu 29-23 önde kapadı. Beşiktaş Kyle Allman’ın da etkili oyunuyla ikinci çeyrekte toparlandı farkı kapayıp öne geçti ve devreyi 54-50 önde kapadı.

İkinci yarıda iki takım da savunma sertliğini yüksek seviyede tutarak başladı. Son çeyreğe 4 sayı önde giren Beşiktaş, Galatasaray’ın alan savunmasını açmakta zorlandı. Galatasaray bu kısmı hücumda da iyi geçirdi ve maçı 89-83 kazandı.

Vize rezaletinin perde arkası: FIBA tehdit etmişVize rezaletinin perde arkası: FIBA tehdit etmiş

Sarı-kırmızılılarda Corey Walden 20 sayı üretirken Klemen Prepelic 17 sayı ve 12 asistle oynadı. Maça damgasını vuran isimle 25 sayı 5 ribauntla Galatasaray kariyerine yaptığı iyi başlangıcı sürdüren David McCormack’ti. Beşiktaş cephesinde Angel Delgado ve Matt Mitchell 15’er sayı attı. Delgado son çeyrekte değerlendiremediği potaya yakın atışlar sonrası sosyal medyada Beşiktaştlı taraftarların eleştirilerinin odağına yerleşti. Beşiktaş 13. maçında 4. kez yenildi ve Galatasaray 13. maçında 5. kez kazandı.

Kenarda tartışma

Maçın son çeyreğinde Beşiktaş’ın basketbol şubesinden sorumlu Umut Tahir Güneş ve Galatasaray kaptanı Göksenin Köksal arasında bir tartışma yaşandı. Tartışmaya Galatasaray taraftarı da dahil olunca Güneş salonun dışına alındı.

Galatasaray – Beşiktaş maçında saha kenarı böyle karıştı.

Maçın ardından açıklamalarda bulunan Beşiktaş Koçu Dusan Alimpijevic “Rakibimin 45 faul attığı bir maç daha oynamıştım. Daha sezonun ortası gelmedi ve 2 maçta rakipler toplamda 90 kez faul attılar. Ne söyleyeceğimi gerçekten bilmiyorum.” dedi.

Süper Lig’de günün diğer sonuçları:

Pınar Karşıyaka – Tofaş 98-71

Türk Telekom – Anadolu Efes 69-71

Alperen Şengün kariyer gecesini yaşadı, takımını galibiyete taşıdıAlperen Şengün kariyer gecesini yaşadı, takımını galibiyete taşıdı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.