Filenin Efeleri finişi de kötü yaptı

Spor 23 Haziran 2024
Filenin Efeleri başarısız bir turnuva geçirdi.

İlk kez katıldığı Milletler Ligi’nde Türkiye İtalya karşısında son maçına çıktı. Son sırada yer alan milliler dördüncü durumda bulunan ve Milletler Ligi finaline gitmeyi garantileyen İtalya önünde sürpriz aradı. Maçın başında İtalya oyuna ağırlığını koydu. Farkı açan gök mavililer set sayısına 24-17 ile yedi sayı farka önde gitti. Efe Mandıracı’nın servis turunda dört sayılık bir seri yakalayan milliler ilk setten 25-21 yenik ayrıldı.

İkinci sette daha başa baş bir oyun vardı. Setin başında bulduğu iki sayı farkı milliler 10’lu sayılara taşıdı. Ancak 14-14 ile İtalya setin ortasında Türkiye’yi yakalamayı başardı. Setin sonunda da 20-20 eşitlik vardı. Setin sonu büyük çekişmeye sahne oldu. 24-22 gerideki milliler harika bir geri dönüşle dört sayılık seri yakaladı ve seti 26-24 kazandı.

Üçüncü sette çekişme devam etti. 10-10 beraberlikten sonra setin ikinci bölümünde İtalya farkı açmayı başardı. Bir türlü istediğini yapamayan Filenin Efeleri setten 25-19 yenik ayrıldı.

Dördünce sette çekişmeli geçti. Milliler setin ortasına 13-11 önde girmeyi başardı. Burada beş sayılık bir seri veren Filenin Efeleri setin sonuna 20-16 geride girdi. İtalya seti 25-21, maçı da 3-1 kazandı. Bu sonuçla Milletler Ligi’ni dördüncü sırada bitiren İtalya finallere giderken Türkiye turnuvayı bir tek İran’ı 3-2 yenmiş olarak kapadı. Bu sene Erkekler Milletler Ligi’nde küme düşme olmadığı için Türkiye gelecek yıl da turnuvada olacak.

İtalya'dan Paris öncesi gövde gösterisi: Milletler Ligi şampiyonluğu geldiİtalya’dan Paris öncesi gövde gösterisi: Milletler Ligi şampiyonluğu geldi

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.