Filenin Sultanları altın madalya yolculuğuna çıkıyor…

Salı akşamı İtalya'da oynanan İtalya-Romanya maçıyla başlayan Avrupa Voleybol Şampiyonası'nda sahne sırası Filenin Sultanları'nın. Sultanlar bu akşam Almanya'nın Düsseldorf kentindeki Burg-Warchter Castello Salonu'nda 18.00'de İsveç'le karşılaşacak.

Spor 18 Ağustos 2023
Bu haber 9 ay önce yayınlandı
Filenin Sultanları altın madalya yolculuğuna başlıyor.

Dünya sıralamasında zirvede bulunan, son Milletler Ligi’ni şampiyon olarak tamamlayan Türkiye Kadın Voleybol Milli Takımı, Avrupa Voleybol Şampiyonası’na bugün başlıyor.

Salı akşamı İtalya’nın Verona kentinde oynanan İtalya-Romanya maçıyla başlayan turnuvada 24 takım boy gösteriyor. Bu takımlar 6’şarlı 4 grupta mücadele ediyor. Bu gruplarda ilk 4 sırayı alan takımlar son 16 aşamasına adlarını yazdıracaklar. Bu aşamadaki maçlar 28-29 Ağustos tarihlerinde oynanacak. 29-30 Ağustos tarihlerindeki çeyrek finallere İtalya’nın Floransa şehri ev sahipliği yapacak. Ardından Belçika’nın Brüksel kentindeki finallere gidilecek. 1 Eylül Cuma günü yarı finaller, 3 Eylül Pazar günü final karşılaşması oynanacak.

Voleybol şöleni 2053 yıllık arenada başladıVoleybol şöleni 2053 yıllık arenada başladı

Son Milletler Ligi şampiyonu ve dünya 1 numarası Filenin Sultanları’nın hedefi söz konusu yolun sonunu görmek ve altın madalyaya ulaşmak. Sultanlar 2019’da gümüş, 2021’de bronz madalyayla ayrıldığı turnuvadan şampiyonluk çıkarmak istiyor. Bu yoldaki ilk maç bugün 18.00’de Almanya’nın Düsseldorf şehrinde İsveç’e karşı oynanacak. Millilerin C Grubu’ndaki maç programı şu şekilde:

20 Ağustos Pazar:
21.00 Türkiye-Azerbaycan
21 Ağustos Pazartesi:
18.00 Çekya-Türkiye
23 Ağustos Çarşamba:
18.00 Yunanistan-Türkiye
24 Ağustos Perşembe:
21.00 Türkiye-Almanya

4 ülkenin ev sahipliği yaptığı turnuvada gruplar şöyle şekillendi:

A Grubu: Belçika, Slovenya, Sırbistan, Polonya, Ukrayna, Macaristan
B Grubu: İtalya, Romanya, Bulgaristan, Hırvatistan, Bosna Hersek, İsviçre
C Grubu: Almanya, Azerbaycan, Türkiye, Çekya, İsveç, Yunanistan
D Grubu: Estonya, Finlandiya, Hollanda, Fransa, Slovakya, İspanya

Daniele Santarelli ikide iki peşindeDaniele Santarelli ikide iki peşinde

Türkiye’yi temsil edecek Filenin Sultanları’nın kadrosu şöyle şekillendi:

Libero: Simge Aköz, Ayça Aykaç, Gizem Örge
Pasör: Cansu Özbay, Elif Şahin
Orta oyuncu: Eda Erdem, Zehra Güneş, Aslı Kalaç, Kübra Akman
Pasör çaprazı: Melissa Vargas
Smaçör: Hande Baladın, İlkin Aydın, Derya Cebecioğlu, Ebrar Karakurt

Şampiyonluk hedefiyle yola çıkılan turnuva öncesinde takım kaptanı Eda Erdem Dündar Milliyet’e konuştu.

Eda Erdem Dündar’dan Vargas’a övgü

Şampiyona öncesi Milliyet’e konuşan takım kaptanı Eda Erdem Dündar, beklentilerin arttığını belirtti. Eda, Milletler Ligi şampiyonluğu yolunda büyük katkısı olan süper yıldız Melissa Vargas’la alakalı olarak “Çok kısa sürede uyum yakaladı. Zaten çok düzgün bir karakterdi. Çok çalışkan bir sporcu. Yıllardır kulüpte beraber oynuyorum. Bizle beraber milli takımda olması bizlere ilaç gibi geldi. Çok fazla katkısı var. Çok iyi bir yaz dönemi geçirdi. Biz de onu çok güzel kucakladık. İlk günden beraber kendi evindeymiş gibi hissettiğini söylüyor zaten. Tatlı ve çok uyumlu bir karakteri var” değerlendirmesinde bulundu.

Eda, Ebrar-Vargas ikilisinin aynı anda sahada olduğu sistemin diğer takımları da etkilediğini açıkladı. İtalya, Paola Egonu’nun dönüşüyle beraber sahada aynı anda Antropova ve Egonu’yla yer aldı. Eda Erdem, bunun Ebrar-Vargas birlikteliğine benzediğini vurguladı. Kaptan yaptığı açıklamalarda dünya ikincisi olmayı başaran 19 yaş altı takımını da kutladı.

Milli takımlar için TVF'den yeni anlaşma yeni forma: PumaMilli takımlar için TVF’den yeni anlaşma yeni forma: Puma

Kaptan, Türkiye’de olduğu kadar yurtdışında da birçok hayranı olan özel bir sporcu. Bu hayranlardan birkaçı da Polonya Milli Takımı’nın formasını terletiyor. Gelecek sezon Fenerbahçe’de oynayacak Magdalena Stysiak’ın Eda Erdem sevgisi bilinen bir gerçek. Polonyalı orta oyuncu Kamila Ganszczyk’in de kaptan sevgisi son günlerde fazlasıyla konuşuldu. Eda konuyla alakalı olarak “Kamila orta oyuncu. Beni hep izliyormuş. Yıllardır karşılıklı oynuyoruz zaten. Biraz da utangaç bir karakterdi. Stysiak vasıtasıyla fotoğraf çekindik biraz muhabbet ettik. Artık bundan sonra onunla da herhangi bir sorusunda sıkıntısında yardımcı olmaya çalışacağım.” açıklamasını yaptı.

Avrupa Şampiyonası sonrası eylül ayında gerçekleştirilecek ve Japonya’nın ev sahipliği yapacağı Olimpiyat Elemeleri hakkında da konuşan tecrübeli orta oyuncu “Zorlu maçlar bekliyor hepsinden önce. Çünkü yoğun yaz trafiğinin son durağı olacak. Muhtemelen yorgunluk da olacak. Bunun yanında çok büyük heyecan da olacak diye düşünüyorum. Olası en büyük rakiplerimiz Japonya ve Brezilya olacak. Çok kısa sürede çok fazla maç yapacağız. Yorucu bir turnuva bizi bekliyor. Hedeflerimizin bilincindeyiz. Kendi takım olarak da gücümüzün farkındayız. Sahaya en iyisini koymaya çalışacağız. Sonrasında bileti almak için her şeyi yapacağız” dedi.

Fenerbahçe Mahallesi Konteyner Kenti Kahramanmaraş’ta açıldıFenerbahçe Mahallesi Konteyner Kenti Kahramanmaraş’ta açıldı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.