Filenin Sultanları, Çin duvarını aşamadı

Türkiye, Milletler Ligi'nde 2-0 öne geçtiği karşılaşmada Çin'e 3-2 yenildi ve dünya bir numarasını Brezilya'ya kaptırdı. Millilerin Paris Olimpiyatları'nda birinci torbada olup olmayacağı Brezilya karşılaşmasında belli olacak.

Spor 15 Haziran 2024
Bu haber 3 ay önce yayınlandı
Türkiye, 2-0 öne geçtiği karşılaşmayı 3-2 kaybetti.

A Milli Kadın Voleybol Takımı, Milletler Ligi 4. haftası üçüncü maçında Hong Kong’te ev sahibi Çin Halk Cumhuriyeti ile karşı karşıya geldi. Dünya sıralamasında zirvede bulunan Filenin Sultanları için alınacak galibiyet Paris Olimpiyatları’nda kura çekimine birinci torbadan girmeyi garantilemek anlamına geliyordu. Yenilgi halinde Brezilya karşılaşması belirleyeci olacaktı.

Türkiye, Çin karşısına Elif – Vargas-Ebrar – Hande-Eda – Aslı-Gizem ilk altısıyla çıktı. 10’lu sayılara kadar ilk sette çekiyme vardı. Bundan sonra Türkiye üstünlüğü ele aldı.

Vargas, Ebrar ve kaptan Eda Erdem’in etkili oyunuyla farkı açtı. Setin sonuna farklı önde giren milliler küçük bir seri verse de setten 25-21 galip ayrıldı.

İkinci sete iyi başlayan Çin oldu. Setin ortasına kadar önde götüren ev sahibi daha sonra Filenin Sultanları’na teslim oldu. Etkili servis atıp, iyi savunma yapan Filenin Sultanları ikinci seti 25-17 kazandı.

Üçüncü sete Çin dört sayılık seriyle başlayınca Türkiye başantrenörü Danielle Santarelli mola aldı. Mola dönüşü Türkiye ilk sayısını 5-0 yenikken kazandı. Bundan sonra iyi oyununu sürdüren farkı büyütmeyi başardı. Türkiye 16-7 yenik duruma düştükten sonra kendini toparladı. Skoru 20-17’ye getiren milliler rakibini yakalayamadı. 25-21 ile setlerde durum 2-1 oldu.

Dördüncü set karşılıklı sayılarla başladı. 3-3’ten sonra Çin dört sayılık bir seri yakaladı. Türkiye buna Vargas’ın servis turunda yanıt verdi ve oyun dengeye geldi. Yirmili sayılara kafa kafaya girildi. Büyük çekişmeye sahne olan setin sonuna 23-23 berabere girildi. Daha azhata yapan Çin 25-23’le skoru 2-2’ye getirdi.

Final setine iyi başlayan Türkiye oldu. 5-2’lik skor sonrası Çin mola almak zorunda kaldı. Mola sonra ev sahibi Filenin Sultanları’nı yakalasa da saha değişimine 8-6 önde giden milliler oldu. Setin sonu büyük çekişmeye sahne oldu.  Melissa Vargas ile arka arkaya sayılarla bu dakikalarda Türkiye’yi ayakta tuttu.  Maçın sonunda daha az hata yapan  Çin seti 15-13 maçı da 3-2 kazandı.Ergin Ataman: Kimse geri döneceğimize inanmadıErgin Ataman: Kimse geri döneceğimize inanmadı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.